Wat is het vermogen van Rene van der Gijp?

Wat is het vermogen van Rene van der Gijp? Deze vraag is vaak al eens in je hoofd gekomen terwijl je naar de oud-voetballer keek op tv. Van der Gijp is immers een van de gasten van Vandaag Inside, net als Wilfred Genee en Johan Derksen. Eerder maakte het trio ook VI, wat ruim tien jaar geleden de Gouden Televizier-Ring won. Wat is het vermogen van Rene van der Gijp ondertussen? Je leest het hieronder!

Wie is Rene van der Gijp?

René van der Gijp is een gepensioneerde Nederlandse profvoetballer en huidig ​​voetbalanalist en media-persoonlijkheid. Hij werd geboren op 4 april 1961 in Dordrecht, Nederland. Van der Gijp begon zijn voetbalcarrière als linksbuiten bij de Nederlandse club Sparta Rotterdam in 1978. Later speelde hij voor PSV Eindhoven, waar hij verschillende grote titels won, waaronder twee Eredivisie-kampioenschappen en een Europa Cup in 1988. Hij stopte als voetballer in 1992. Ondertussen speelde hij ook nog 15 interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij twee maal het net vond.

Na zijn afscheid als voetballer werd Van der Gijp mediapersoonlijkheid en voetbalanalist. Hij staat bekend om zijn humoristische en soms controversiële opmerkingen en meningen over voetbal en andere onderwerpen. Hij verscheen op verschillende Nederlandse tv-shows, waaronder “Voetbal Inside” (voorheen bekend als “Voetbal International”) en “De Wereld Draait Door.” Van der Gijp heeft samen met Michel van Egmond een boek geschreven, namelijk zijn autobiografie “Gijp”, die een bestseller was in Nederland. Bovendien heeft hij meerdere nummers gemaakt, namelijk Geef me hoop Jomanda, M’n zusje komt zo en In ons klein café. Dit laatste liedje maakte ‘Gijpie’ samen met zijn goede vriend Mario Been, het duo noemde zichzelf ‘Koek en Zopie’.

Waar verdient Rene van der Gijp zijn geld mee?

In de tijd dat Rene van der Gijp een professionele voetballer was, verdienden spelers nog niet heel veel geld. Inmiddels is dat natuurlijk anders. Het grootste deel van zijn vermogen heeft Van der Gijp dan ook na zijn carrière verdient. Hiermee doelen we natuurlijk op zijn werk in de media. Sinds januari 2022 is Gijp namelijk elke werkdag te zien in Vandaag Inside, wat uitgezonden wordt op SBS 6. Ook Wilfred Genee en Johan Derksen zijn vaste gasten in dit tv-programma. Dit is waar Rene van der Gijp dus zijn geld mee verdient. We weten ook precies wat zijn inkomen is, maar daarover vertellen we later pas meer.

Hoeveel is Rene van der Gijp waard?

Rene van der Gijp heeft natuurlijk vrij veel geld verdiend als voetballer, maar na zijn carrière werd zijn inkomen nog hoger. Het huidige vermogen van ‘Gijpie’ wordt dan ook geschat op minstens 3,5 miljoen euro. Dat is ook zeker logisch als je kijkt naar zijn salaris als vaste gast van Vandaag Inside! John de Mol trok hem in 2018 samen met Wilfred Genee en Johan Derksen aan, wat er dus voor zorgde dat het inkomen van het trio nog wat hoger werd. Onderhandelen kunnen de mannen van VI dus wel!

Waar woont Rene van der Gijp?

Rene van der Gijp is geboren in Dordrecht en hier woont hij nu ook nog altijd. Op Koningsdag had ‘Gijpie’ een slechte ervaring bij zijn woning. Drie mannen vielen hem namelijk aan met hamers toen hij bij zijn huis aankwam na een live uitzending van Veronica Inside. Gelukkig raakte Van der Gijp niet gewond bij deze aanval, wat voornamelijk kwam doordat zijn auto voorzien was van kogelwerend glas. Twee maanden eerder was er bovendien ook al een inbraak gepleegd in zijn huis. Voor zover we weten, is Van der Gijp na deze momenten niet verhuisd.

Wie is de vrouw van Rene van der Gijp?

Rene van der Gijp heeft door de jaren heen meerdere relaties gehad. Zo was hij van 1988 tot 1995 getrouwd met Jacqueline Laats. In 2014 bracht zij een boek uit waarin ze zei dat ze tijdens het huwelijk mentaal en fysiek was mishandeld door Van der Gijp. Hij kreeg na zijn huwelijk een latrelatie met Daniëlle Sijthoff. In 2014 maakten ze hier een einde aan en twee jaar later overleed de dochter van de oud-wielrenner Theo Sijthoff. Van der Gijp kreeg vervolgens een relatie met Minouche de Jong. Het stel trouwde op 16 juli 2020.

Het inkomen van Rene van der Gijp

Het zal je niet verbazen dat Rene van der Gijp een flink inkomen verdient bij Vandaag Inside. Nu ze bij Talpa zitten, verdienen ‘Gijpie’ en Johan Derksen namelijk per jaar 500 duizend euro. Rene van der Gijp heeft dus absoluut een lekker inkomen! Wilfred Genee verdient zelfs nog meer, zijn salaris bij Talpa is inmiddels 700 duizend euro. Dit komt vooral doordat hij nog andere programma’s presenteert. Het is trouwens interessant om te weten dat het inkomen van Rene van der Gijp ongeveer 150 duizend hoger is bij Talpa ten opzichte van zijn salaris bij RTL.