Wat is het vermogen van Tim Berners Lee?

Wat is het vermogen van Tim Berners Lee? Je gebruikt op het moment het internet, maar wist je dat deze man de uitvinder van het World Wide Web is? Dit deed Berners Lee al in 1999, waarna hij later ook nog de World Wide Web Foundation heeft opgericht. Wat is het vermogen van Tim Berners Lee? Je leest het in dit artikel, terwijl we ook nog meer informatie geven over deze ondernemer en ontwikkelaar.  

Wie is Tim Berners Lee?

Sir Timothy John Berners Lee is een Engelse computerwetenschapper die vooral bekend is als de uitvinder van het World Wide Web (WWW). Hij werd geboren op 8 juni 1955 in Londen, Engeland. Berners Lee studeerde natuurkunde aan de universiteit van Oxford en werkte daarna als zelfstandig ondernemer bij CERN, de Europese organisatie voor nucleair onderzoek in Genève, Zwitserland.

Tijdens zijn werk bij CERN eind jaren tachtig kwam Berners Lee op het idee voor het World Wide Web, een manier om via hypertekstlinks toegang te krijgen tot informatie op internet. Hij creëerde de eerste webbrowser en webserver en in 1991 bracht hij de eerste versie van het World Wide Web uit voor het publiek.

Berners Lee is een pionier van het open web en pleit ervoor om het web voor iedereen toegankelijk te houden. In 2009 richtte hij de World Wide Web Foundation op, een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van het open web als een publiek goed en een basisrecht. Hij heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, waaronder de Turing Award, ook wel de Nobelprijs voor computers genoemd, en werd in 2004 door koningin Elizabeth II geridderd voor zijn bijdragen aan de ontwikkeling van het World Wide Web.

Waar verdient Tim Berners Lee zijn geld mee?

Tim Berners Lee is een zeer succesvolle en beroemde wetenschapper van Britse nationaliteit. Hij is behoorlijk populair als de maker van het World Wide Web of www. Hij staat ook bekend om het maken van de eerste website. Hij heeft ook veel verbazingwekkende dingen ontdekt met betrekking tot computers en software. Hij is een fenomenale wetenschapper en ondernemer. Dit zijn dan ook de manieren waarop Tim Berners Lee geld verdient.

Hoeveel is Tim Berners Lee waard?

Tim Berners Lee is dus beroemd geworden voor het bedenken en ontwikkelen van het World Wide Web. Hij is hierdoor niet alleen bekend geworden, maar ook nog eens rijk. Volgens de laatste geruchten heeft Tim Berners Lee namelijk een waarde van ongeveer 50 miljoen euro. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat de Brit een miljonair is! Dit zien we dan aan ook aan zijn mooie en luxe auto’s, terwijl het huis van Berners Lee ook daadwerkelijk prachtig is.

Waar woont Tim Berners Lee?

Tim Berners Lee woont in een fantastisch huis in Lexington, een stad in de Verenigde Staten. Hij is dus een Brit, maar woont niet meer in zijn thuisland. Desondanks is de kans groot dat Berners Lee alsnog wel een huis heeft in Engeland waar hij bijvoorbeeld vakanties viert. Over het huis van Berners Lee in Lexington is niet heel veel informatie bekend, de ontwikkelaar van het World Wide Web houdt namelijk van privacy. Toch weten we wel dat hij ook een paar beroemde buren heeft. Zo wonen meerdere winnaars van de Nobelprijs in Lexington, waaronder Henry Abraham en Mario Molina.

Wie is de vrouw van Tim Berners Lee?

Tim Berners Lee heeft een zeer boeiend persoonlijk leven. Hij is in zijn leven een paar keer getrouwd, maar de eerdere huwelijken duurden niet lang. Hij was in de vroege dagen van zijn leven getrouwd met een vrouw genaamd Jane. Hoewel je niet veel over hun huwelijk zult vinden, omdat ze heel snel uit elkaar gingen. Later trouwde Tim Berners Lee in 1990 met Nancy Carlson. Deze relatie hield ook niet stand en nu is Tim Berners Lee getrouwd met Rosemary Blare Leith, waarmee hij ook de World Wide Web Foundation heeft opgericht. Zijn vrouw was eerst getrouwd met Mark Opzoomer, waarmee ze ook drie kinderen heeft.

Het inkomen van Tim Berners Lee

Tim Berners Lee heeft talloze mijlpalen in zijn carrière bereikt en hij heeft ook enkele van de meest gerenommeerde onderscheidingen in de wacht gesleept die een wetenschapper mogelijk kan hebben. Hij werd geëerd met de Royal Medal in 2000. Hij heeft ook de Order of the British Empire in 2004. Hij won ook een prijs die bekend staat als Turing Award in het jaar 2017. Tim Berners Lee wint de laatste jaren echter niet alleen prijzen, hij krijgt ook nog eens een lekker salaris. Volgens de laatste berichten verdient Tim Berners Lee jaarlijks namelijk een inkomen van zo’n 3,5 miljoen euro. Zijn vermogen van 50 miljoen euro stijgt dus nog altijd, maar dat is ook wel logisch als je de bedenker en ontwikkelaar van het World Wide Web bent.