Wat is het vermogen van Steve Wozniak?

Wat is het vermogen van Steve Wozniak? Gebruik je graag de producten van Apple? Je hebt ze aan deze man te danken. Steve Wozniak is namelijk de medeoprichter van Apple Computer, het bedrijf dat we nu kennen als Apple Inc. Hij deed dit natuurlijk samen met Steve Jobs, die inmiddels overleden is. De twee Steve’s behaalden veel succes, wat ervoor heeft gezorgd dat Apple nu nog altijd mateloos populair is. Wat is het vermogen van Steve Wozniak hierdoor geworden? We leggen het in dit artikel uit.

Wie is Steve Wozniak?

Steve Wozniak, ook wel bekend als ‘The Woz’, is een Amerikaanse uitvinder, computeringenieur en ondernemer. Hij is vooral bekend door het mede-oprichten van Apple Computer (nu bekend als Apple Inc.) met Steve Jobs in 1976, en door zijn bijdragen aan de ontwikkeling van de personal computer.

Steve Wozniak werd geboren op 11 augustus 1950 in San Jose, Californië, en ontwikkelde al vroeg interesse in elektronica en technologie. Hij ontmoette Steve Jobs op de middelbare school, en de twee richtten samen Apple op, waarbij Wozniak de eerste computers van het bedrijf ontwierp, waaronder de Apple I en Apple II. Nadat hij Apple in de jaren tachtig had verlaten, richtte Wozniak andere technologiebedrijven op en was hij betrokken bij verschillende filantropische en educatieve initiatieven.

Waar verdient Steve Wozniak zijn geld mee?

Steve Wozniak, ook wel bekend als ‘The Woz’, heeft gedurende zijn hele carrière geld verdiend met verschillende ondernemingen en investeringen. Als een van de medeoprichters van Apple Computer kreeg Wozniak aandelenopties in het bedrijf ter waarde van miljoenen dollars. Hij verkocht een deel van zijn aandelen in de loop van de tijd en heeft nog steeds wat Apple-aandelen.

Na het verlaten van Apple in de jaren tachtig richtte Wozniak verschillende andere technologiebedrijven op, waaronder CL 9, dat een universele afstandsbediening ontwikkelde, en Wheels of Zeus, dat draadloze GPS-technologie ontwikkelde. Hij is ook betrokken geweest bij verschillende filantropische en educatieve initiatieven, waaronder het oprichten van de Electronic Frontier Foundation en het ondersteunen van het Children’s Discovery Museum of San Jose.

Hoeveel is Steve Wozniak waard?

Steve Wozniak is ongeveer 140 miljoen euro waard. Dit komt dus vooral doordat hij de medeoprichter van Apple is. Inmiddels werkt hij niet voor het bedrijf, maar hij heeft nog wel veel aandelen van Apple in bezit. Ook dit is natuurlijk onderdeel van zijn vermogen. Het is daarnaast goed om te weten dat het echte vermogen van Steve Wozniak veel hoger zou zijn, maar hij heeft ervoor gekozen om meer dan 90 procent te schenken. Dit is dan ook de reden dat hij geen miljardair is geworden.

Waar woont Steve Wozniak?

Steve Wozniak is geboren in San Jose, een stad in de staat Californië in de Verenigde Staten. Voor zover bekend woont hij nog altijd in deze staat, maar nu in Los Gatos. Wozniak heeft echter ook aangegeven dat hij graag wil verhuizen naar Melbourne, een enorme stad in Australië. Hij heeft ondertussen al het Australische staatsburgerschap aangevraagd, wat The Woz deed in 2012. Het huis waar Steve Wozniak op het moment in woont kostte bijna 20 miljoen euro en is enorm groot. Van binnen heeft het een minimalistische stijl, waardoor het grotendeels wit is.

Wie is de vrouw van Steve Wozniak?

Steve Wozniak was eerst getrouwd met Alice Robertson. Vervolgens was hij van 1981 tot 1987 getrouwd met Candice Clark, die wereldberoemd werd doordat ze deed aan slalomkano. Samen heeft het stel drie kinderen. Wozniak is vervolgens nog een tijdje samen geweest met de bekende actrice Kathy Griffin. Inmiddels is Steve Wozniak getrouwd met Janet Hill. Hill is nog altijd de vrouw van Steve Wozniak. Wozniak overleefde overigens in 1981 een vliegtuigcrash waarbij hij alleen een eenmotorig vliegtuig met turbocompressor bestuurde.

Het inkomen van Steve Wozniak

Steve Wozniak heeft een jaarlijks inkomen van circa 15 miljoen euro. Dit komt onder meer door zijn aandelen. Hij heeft namelijk geïnvesteerd in meer dan 15 bedrijven op de New York Stock Echange, voorbeelden hiervan zijn Nike, Boeing, Hewlett Packard en Walt Disney. De dividenden zorgen ervoor dat het inkomen van Steve Wozniak elk jaar nog zo hoog is.