Wat is het vermogen van Jan de Rooy?

Wat is het vermogen van Jan de Rooy? Deze man is een gepensioneerde Nederlandse rallyrijder en Dakar Rally-legende. Hij won dan ook de Parijs-Dakar rally in 1987 en de Africa Race in 2008. De Rooy was eerst al actief bij motorcross-wedstrijden, maar koos er vervolgens al snel voor om deel te nemen aan rallycross. Hij behaalde hier dus veel succes mee, net als zijn broer Harry de Rooy. De zoon van Jan de Rooy, Gerard de Rooy, is ook een grote naam in deze wereld. Wat is het vermogen van Jan de Rooy geworden door zijn lange carrière als rallycrosser? Je leest het in dit artikel!

Wie is Jan de Rooy?

Jan de Rooy is geboren op 19 februari 1943 in Eindhoven. Hij is een voormalig Nederlands rallyrijder en Dakar Rally-legende. Met zijn eigen team, het in de jaren tachtig opgerichte De Rooy Racing Team, nam hij deel aan de Dakar Rally. De Rooy is vooral bekend geworden door zijn succes in de vrachtwagencategorie van de Dakar Rally. Ook won hij de Parijs-Dakar rally in 1987. Hij nam deel aan de rally met verschillende vrachtwagensmodellen, waaronder DAF, Iveco en Ginaf.

De Rooy stond bekend om zijn innovatieve en gedurfde rijstijl, evenals zijn mechanische vaardigheden. Hij was in staat om zijn truck tijdens de rally ter plekke te repareren en bouwde zelfs zijn eigen motoren. Zijn succes in de Dakar Rally heeft van hem een ​​legende gemaakt in de wereld van het rallyracen en hij blijft een gerespecteerd figuur in de sport. Dit komt ook door zijn zoon Gerard de Rooy, die de Dakar Rally meerdere keren gewonnen heeft.

Waar verdient Jan de Rooy zijn geld mee?

Jan de Rooy heeft natuurlijk vooral geld verdiend tijdens zijn loopbaan als rallycrosscoureur. Desondanks is hier alweer ruim 10 jaar mee gestopt, op 13 oktober 2009 gaf De Rooy namelijk aan te stoppen. Hij was eerder ook al een keer gestopt, maar werd toen door zijn zoon overgehaald om toch weer te beginnen. Jan de Rooy was daarnaast de medeoprichter en eigenaar van G.M. De Rooy & Zoonen, een transportbedrijf gevestigd in Son en Breugel. Hij startte deze onderneming samen met zijn broer Harry en inmiddels is zoon Gerard de baas. Jan de Rooy verdiende vooral zijn geld met dit bedrijf.

Hoeveel is Jan de Rooy waard?

Het is lastig om te bepalen wat de waarde van Jan de Rooy is. Dit komt doordat er weinig informatie bekend is over zijn vermogen. We willen toch wel een gokje wagen. We denken namelijk dat Jan de Rooy een waarde heeft van ongeveer 4 miljoen euro. Het zou kunnen dat zijn vermogen lager of hoger is, maar we weten in ieder geval zeker dat Jan de Rooy een miljonair is.

Waar woont Jan de Rooy?

Jan de Rooy is dus geboren in Eindhoven, maar hier woont de voormalige coureur niet meer. Jan de Rooy was namelijk woonachtig in België, waar hij al jaren woont. Dit deed hij eerst samen met zijn gezin, wat bestaat uit zijn vrouw Annie, een zoon, Gerard de Rooy, en twee dochters. Hun kinderen zijn inmiddels natuurlijk volwassen en hebben hun eigen gezin waarmee ze wonen. Daarnaast is de vrouw van Jan de Rooy overleden. Hij woont dus nu alleen, maar niet meer in België. Jan de Rooy woont nu in Middelbeers, een dorp in Noord-Brabant. Hier kwam hij nogal in de problemen omdat hij een hoog en lang hek rond zijn huis geplaatst. Uiteindelijk moest dit hekwerk verwijderd worden na geklaag van de buurt.

Wie is de vrouw van Jan de Rooy?

We zeiden net al dat de vrouw van Jan de Rooy samen met hem in België woonde. Inmiddels is ze helaas overleden. Ze heette Annie de Rooy, maar er is voor de rest weinig over haar bekend. Wel weten we dat Jan de Rooy samen met zijn vrouw Annie drie kinderen kreeg: een zoon en twee dochters. Hun zoon is een fantastische rallycoureur die je kent als Gerard de Rooy.

Het inkomen van Jan de Rooy

Doordat Jan de Rooy inmiddels niet meer actief is als rallycoureur is zijn inkomen niet meer zo groot als in het verleden. Dit komt ook doordat hij gestopt is met zijn transportbedrijf G.M. De Rooy & Zoonen, wat gevestigd is in Son en Breugel. Gerard de Rooy, zijn zoon en ook rallycoureur, heeft deze onderneming inmiddels overgenomen. Jan de Rooy is inmiddels dus volledig met pensioen en krijgt hierdoor niet echt meer een salaris. Toch gokken we dat het inkomen van Jan de Rooy alsnog een paar duizend euro’s per maand is. Jan de Rooy begon G.M. De Rooy & Zoonen overigens met zijn broer Harry, die ook rallycoureur was. Harry de Rooy was bovendien de oprichter en eigenaar van De Rooy Logistics.