Wat is het vermogen van Kees Koolen?

Wat is het vermogen van Kees Koolen? De kans is groot dat je wel eens een hotelkamer hebt geboekt via Booking.com, maar wist je ook dat Kees Koolen een van de mannen achter dit bedrijf is? Hoewel Koolen Booking.com niet oprichtte, investeerde hij er al wel snel in. Ook was hij vanaf 2001 tot 2011 de CEO van Booking.com en verkocht het bedrijf destijds zelfs aan Priceline. Kees Koolen heeft sindsdien in veel bedrijven geïnvesteerd en is ook nog eens bekend geworden als rallycoureur. Zo heeft hij vaak deelgenomen aan de Dakar Rally. Wat is het vermogen van Kees Koolen? Je leest het hieronder!

Wie is Kees Koolen?

Kees Koolen is een Nederlandse ondernemer en investeerder die op 16 maart 1965 in Bergeijk werd geboren. Hij is vooral bekend als investeerder en CEO van Booking.com, een van ‘s werelds grootste online reisbureaus. Na zijn studie technische bedrijfskunde, die hij overigens niet afmaakte, begon Koolen zijn carrière in de technologische industrie, waar hij werkte voor bedrijven als Silicon Graphics en Ariba. In 1997 was hij investeerder van Booking.com, dat uitgroeide tot een van ‘s werelds toonaangevende online reisbureaus, met vestigingen in meer dan 220 landen. Later werd hij ook 10 jaar lang CEO van Booking.com, wat Koolen in 2005 verkocht voor 110 miljoen euro aan Priceline.

Naast zijn werk voor Booking.com is Koolen ook betrokken geweest bij verschillende andere technologie-startups en -ondernemingen. Hij is ook een fervent autosportliefhebber en heeft deelgenomen aan verschillende rally’s, waaronder de Dakar Rally. Dit deed hij in alle categorieën: motor, auto, quad, truck en ssv. Koolen staat bekend om zijn ondernemersgeest en zijn vermogen om veelbelovende startups te identificeren en erin te investeren. Hij heeft geïnvesteerd in een reeks bedrijven in sectoren zoals technologie, gezondheidszorg en landbouw, en is lid van verschillende raden van bestuur en adviescommissies.

Waar verdient Kees Koolen zijn geld mee?

Kees Koolen verdient op verschillende manieren geld, voornamelijk door zijn investeringen in startups en technologiebedrijven. Als succesvolle ondernemer en investeerder heeft Koolen een aanzienlijk vermogen opgebouwd door veelbelovende startups te identificeren en erin te investeren. Hij heeft natuurlijk ook een groot gedeelte van zijn vermogen verdiend als CEO van Booking.com, maar inmiddels is Kees Koolen vooral bezig met Koolen Industries. Met dit bedrijf wil hij een duurzaam imperium creëren. Met Koolen Industries heeft de Nederlander inmiddels belangen in 22 bedrijven, voorbeelden hiervan zijn Hardt Hyperloop, Skoon en Aziobot. Ook heeft hij geïnvesteerd in andere grote ondernemingen, waaronder Uber.

Hoeveel is Kees Koolen waard?

Kees Koolen is onder meer door zijn werk als CEO van Booking.com echt rijk geworden. Hij rijdt niet voor niets vrijwel elk jaar de Dakar Rally, dat kun je alleen als je wat geld op de bank hebt! We weten door de Quote 500 wat het vermogen van Kees Koolen ongeveer is. Op het moment schatten de experts van deze magazine namelijk dat Kees Koolen 340 miljoen euro waard is. Dit komt dus door zijn werk voor Booking.com, maar ook door zijn diverse investeringen, al hadden ze niet allemaal succes.

Waar woont Kees Koolen?

Kees Koolen is opgegroeid in een boerengezin in Bergeijk, wat een klein plaatsje is in Noord-Brabant. Zijn ouders hadden hier een bedrijf met koeien en varkens, terwijl ze ook nog groentes verbouwden. Koolen helpt mee op de boerderij en wordt al op zijn 13e gevraagd om het bedrijf zelf te runnen terwijl zijn ouders op vakantie gaan. Dat is ook het moment dat de jonge Kees zich realiseert dat hij geen boer wil worden. Kees Koolen woont inmiddels in Vorden, terwijl hij eerder nog in de Hengelose Hasseler Es woonde met zijn vrouw.

Wie is de vrouw van Kees Koolen?

Kees Koolen is al erg lang getrouwd met zijn vrouw Natasja. De twee leerden elkaar kennen voordat Koolen überhaupt had geïnvesteerd in Booking.com. Dit deed hij namelijk in 1996, waarna hij ook direct met zijn vrouw Natasja verhuisde naar Vorden. Hier woont Kees Koolen nu nog altijd, al is dat niet helemaal bekend. We weten wel dat Kees Koolen en zijn vrouw Natasja een dochter genaamd Anne Koolen hebben. Zij kwam een paar jaar geleden in het nieuws omdat ze Student Power overnam, wat een online vacatureplatform voor studenten is. Anne had eerder ook al in het bedrijf geïnvesteerd.

Het inkomen van Kees Koolen

Je weet nu dat Kees Koolen een vermogen heeft van maar liefst 340 miljoen euro heeft, waarmee hij een van de rijkste miljonairs van Nederland is. We weten echter helaas niet wat hij maandelijks verdient. Dit komt doordat het inkomen van Kees Koolen onbekend is. We weten wel dat hij in veel bedrijven heeft geïnvesteerd en daardoor regelmatig wat geld opstrijkt. Wat zijn salaris precies is, is hierdoor wel onbekend. De kans is namelijk groot dat het inkomen van Kees Koolen elke maand weer anders is.