Wat is het vermogen van Wesley Sonck?

Wat is het vermogen van Wesley Sonck? Als je fan van Ajax bent, weet je zeker wie deze man is. Sonck werd namelijk in 2003 door de Amsterdamse club gekocht als de opvolger van Mido. Uiteindelijk werd de Belg geen groot succes bij Ajax. Later in zijn loopbaan speelde de voetballer onder meer nog voor Borussia Mönchengladbach, Club Brugge en Waasland-Beveren. Zijn grootste succes beleefde Wesley Sonck desondanks bij KRC Genk, waarmee hij zelfs de topscorer werd in de Belgische competitie. Wat is het vermogen van Wesley Sonck nu hij inmiddels zo’n 10 jaar met voetbalpensioen is? Je leest het in dit artikel.

Wie is Wesley Sonck?

Wesley Sonck is een gepensioneerde Belgische profvoetballer die als aanvaller speelde. Hij werd geboren op 9 augustus 1978 in Ninove, België. Sonck had een succesvolle carrière als speler van verschillende clubs in België en andere landen, en vertegenwoordigde ook het Belgische nationale team. Sonck begon zijn professionele carrière bij RSC Anderlecht in België voordat hij doorging om te spelen voor andere Belgische clubs zoals Germinal Beerschot, Racing Genk en Club Brugge. Hij speelde ook voor buitenlandse clubs, namelijk Borussia Mönchengladbach in Duitsland en Ajax in Nederland.

Sonck is misschien het best bekend om zijn productieve doelpunten. Hij won in 2001 de Gouden Schoen van België als de beste speler in de Belgische Pro League en eindigde meerdere keren als topscorer van de competitie. Hij had ook een succesvolle internationale carrière, verdiende 55 caps voor het Belgische nationale team en vertegenwoordigde België in meerdere kwalificatietoernooien. Na zijn pensionering als speler streefde Sonck een carrière na als voetbalexpert en commentator. Hij houdt zich ook bezig met coaching en werkte als assistent-coach voor verschillende Belgische clubs.

Waar verdient Wesley Sonck zijn geld mee?

Wesley Sonck heeft voornamelijk geld verdiend met zijn professionele voetbalcarrière, waaronder het spelen voor verschillende clubs in België en andere landen, en het vertegenwoordigen van het Belgische nationale team. Als profvoetballer zou Sonck inkomsten hebben verdiend via spelerssalarissen, bonussen, aantekeningen en andere gerelateerde bronnen. Naast zijn spelerscarrière heeft Sonck ook gewerkt als voetbalexpert en commentator, wat hem extra inkomsten heeft opgeleverd.

Hoeveel is Wesley Sonck waard?

Wesley Sonck heeft dus vooral geld verdiend in de voetbalwereld. Zo was hij jarenlang een professionele voetballer. Hij speelde voor onder meer Ajax, Genk en Club Brugge. Wesley Sonck heeft tijdens zijn carrière een flink vermogen opgebouwd, maar ook nadat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen heeft de Belg nog in dit wereldje geld verdiend. Dit deed hij onder meer als coach, maar ook als commentator en analist. Wesley Sonck is hierdoor nu zo’n 7 miljoen euro waard.

Waar woont Wesley Sonck?

Wesley Sonck is geboren in Ninove, België. Volgens de laatste berichten woont Wesley Sonck nog steeds in Ninove, maar dit is niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat de oud-voetballer in 2021 werd benoemd tot Ereburger van Ninove door burgemeester Tania De Jonge. Ook daarom denken we dus dat Wesley Sonck in Ninove woont.

Wie is de vriendin van Wesley Sonck?

De vriendin van Wesley Sonck heet Virginie Van Mol. Het stel is ondertussen zo’n 5 jaar samen. Virginie Van Mol werkt als accountmanager en is ook nog huid- en dieetcoach. Ze leeft dan ook erg gezond, wat zeker te zien is aan het lichaam van de vriendin van Wesley Sonck. Virginie Van Mol en Wesley Sonck vormen een nieuw samengesteld gezin. Dit komt doordat de oud-voetballer drie kinderen heeft uit een eerdere relatie: Amy, Jason en Ryan. Ook Virginie had al kinderen, namelijk twee zonen. De dochter van Wesley Sonck, Amy Sonck, is erg populair op sociale media en wordt gesponsord door veel grote bedrijven, waaronder Guess en Sophis.

Het inkomen van Wesley Sonck

Het huidige inkomen van Wesley Sonck is onbekend, maar we weten wel wat hij in het verleden heeft verdiend. Zo zou hij in drie jaar tijd 2,5 miljoen euro krijgen van Germinal Beerschot, maar uiteindelijk ging de club daar niet mee akkoord. Ze vonden zijn gewenste salaris namelijk veel te hoog. Het inkomen van Wesley Sonck was tijdens zijn tijd bij Club Brugge 750 duizend euro per jaar.