Wat is het vermogen van Gert Verhulst

Wanneer we het hebben over het vermogen van Gert Verhulst, dan is deze naam natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan Samson en Gert. De welbekende pratende hond. Ook K3 staat natuurlijk hoog op dit lijstje. We kunnen inmiddels wel stellen dat K3 niet alleen één van de populairste meidengroepen is van België en omstreken, maar ook een serieus merk is geworden. Waar de oorspronkelijke samenstelling bestond uit Karen Damen, Kristel Verbeke en Kelly Cobbaut, is dit vandaag de dag natuurlijk allang niet meer zo. Waar de eerste vervanger zond ‘K’ ‘Josje Huisman was, zien we regelmatig nieuwe namen en gezichten. Dat het vermogen van Gert Verhulst enorm is, blijkt wel uit het feit dat hij oprichter is van het bekende Studio 100. Maar wat is het vermogen van Gert Verhulst nu eigenlijk?

Inhoudsopgave
 • Wie is Gert Verhulst?
 • Studio 100
  • Samson & Gert
  • Kabouter Plop
  • Plopsaland
  • K3
 • Waar verdiend Gert Verhulst zijn geld mee?
 • Hoeveel is Gert Verhulst waard?
 • Waar woont Gert Verhulst?
 • Wie is de vrouw van Gert Verhulst?
 • Inkomen van Gert Verhulst

Wie is Gert Verhulst?

Gert Verhulst is een Belgisch televisieproducent, presentator, schrijver en acteur. Gert Tony Hubert Verhulst werd geboren in Berchem op 24 januari 1968). Het heeft twee kinderen Victor Verhulst en Marie Verhulst.

Verhulst begon zijn carrière in de media als presentator van een kinderprogramma op de Belgische televisie. Hierna begon hij als producent van televisieprogramma’s en creëerde hij een aantal populaire kinderprogramma’s zoals “Sprookjesboom” en “Kabouter Plop”. Daarnaast is Verhulst ook actief als schrijver. Hij heeft een aantal kinderboeken geschreven waaronder “De kabouters van Plop” en “De piraten van Plop”.

Verhulst is ook actief als acteur, hij speelde onder andere in de televisieserie “Familie” en in de Vlaamse film “Komt een vrouw bij de dokter”. Verhulst is ook bekend om zijn werk voor goede doelen. Hij is ambassadeur van het Vlaams Instituut voor de Zee en de stichting Kika.

In 2019 werd bekend dat Verhulst een tijdje zou stoppen met zijn werk als presentator en producer. Hij is een van de meest succesvolle entertainment figuren in België en wordt vaak beschouwd als een icoon in de Belgische media-industrie. Je kunt je dus wel voorstellen dat het vermogen van Gert Verhulst enorm is gegroeid in de afgelopen jaren.

Studio 100

Studio 100 is een Belgisch productiebedrijf opgericht in 1996 door Gert Verhulst, Danny Verbiest en Hans Bourlon. Het bedrijf is gevestigd in Schelle, België en is actief in de productie van televisieprogramma’s, films, theaterstukken en kinderprogramma’s. Studio 100 is het grootste productiebedrijf in België en een van de grootste in Europa.

De grootste successen van Studio 100 zijn de kinderserie “Kabouter Plop”, “Samson & Gert” en de kinderfilm “K3 en het IJsprinsessen-avontuur”. Studio 100 is ook eigenaar van pretparken zoals Plopsa Indoor en Plopsaland De Panne en het muzieklabel Studio 100 Music. Gert Verhulst is één van de oprichters en heeft nog altijd een belangrijke rol binnen het bedrijf.

Samson & Gert

Samson & Gert is een Vlaamse kinderserie en tevens een populaire kindershow op televisie, met als hoofdpersonen Samson (een hond) en Gert Verhulst. De show was op de Vlaamse televisie van 1989 tot 2014 te zien. De show was bedacht en gepresenteerd door Gert Verhulst en was gebaseerd op een dagelijks leven van een hond en zijn baasje, waarbij veel aandacht werd besteed aan kinderliedjes, verhalen en educatieve segmenten. 

De serie was een groot succes in Vlaanderen en heeft generaties kinderen opgegroeid met de avonturen van Samson en Gert. Het vermogen van Gert Verhulst is mede door het succes van deze serie tot enorme hoogte gestegen.

Kabouter Plop

Naast Samson & Gert, komt ook Kabouter Plop uit de koker van Gert Verhulst. Kabouter Plop is een Vlaamse kinderserie en tevens een populaire kindershow op televisie, bedacht door Gert Verhulst en gepresenteerd door hem. De serie gaat over een groep kabouters die in een geheimzinnig bos wonen. 

De kabouter Plop is de leider van de groep en de hoofdpersoon van de serie. De serie gaat over de avonturen van Plop en zijn vrienden, waarbij vaak educatieve onderwerpen en komische situaties worden behandeld. De serie begon in 1998 en was tot 2011 te zien op televisie. Kabouter Plop is ook een populaire franchise met boeken, films, speelgoed, en andere merchandise.

De serie was ook een groot succes in Vlaanderen en heeft generaties kinderen opgegroeid met de avonturen van Kabouter Plop. Het vermogen van Gert Verhulst is er dus flink door gespekt.

Plopsaland

Plopsaland is een pretpark dat eigendom is van Studio 100, een Belgisch productiebedrijf opgericht in 1996 door Gert Verhulst, Danny Verbiest en Hans Bourlon. Het park is gevestigd in verschillende locaties in België, zoals De Panne, Hasselt en Coevorden. Plopsaland is gebaseerd op de populaire kinderserie van Studio 100, zoals Kabouter Plop, Samson & Gert en Wickie de Viking.


Het pretpark biedt een grote verscheidenheid aan attracties voor kinderen, waaronder achtbanen, waterattracties, speeltuinen, shows en parades. Ook zijn er winkels en restaurants te vinden. Plopsaland is een populaire bestemming voor gezinnen en kinderen en heeft veel succes.

K3

K3 is een populaire Belgische meidengroep die in 1998 werd opgericht door Gert Verhulst van Studio 100. De groep bestaat uit drie leden: Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. K3 is bekend om hun catchy kinderliedjes, energieke optredens en kleurrijke videoclips. De groep is zeer populair onder kinderen en wordt vaak beschouwd als een kinder-idool.

De groep heeft veel albums uitgebracht en heeft meerdere singles die op nummer 1 stonden in de Belgische hitlijsten. K3 heeft ook veel tours gehouden en is vaak te zien op televisie. Ook heeft de groep enkele films uitgebracht, zoals “K3 en het IJsprinsessen-avontuur” en “K3 en de Kattenprins”.

In 2018 heeft een van de leden van K3, Karen Damen, besloten om te stoppen met de groep en vervangen door een nieuwe zangeres. De groep gaat nog steeds verder en heeft nog altijd veel succes.

K3 is een groep die nog steeds veel waardering heeft bij kinderen en volwassenen. Het is een groep die zich richt op kinderen en hun liedjes zijn vaak positief en leerzaam.

Waar verdiend Gert Verhulst zijn geld mee?

Dat het vermogen van Gert Verhulst de laatste jaren flink is toegenomen, blijkt wel uit de enorme succes die hij heeft beleefd. Naast de populaire series zoals ‘Samson & Gert’ & Kabouter Plop, is hij ook acteur en tevens eigenaar van Plopsaland. Gert Verhulst is een Vlaamse televisieproducent, presentator en zakenman. Hij is de medeoprichter van Studio 100, een Vlaams media-en entertainmentbedrijf, en heeft aandeel in diverse andere bedrijven. 

Hij is vooral bekend als de presentator en bedenker van de populaire Vlaamse kindershows zoals Samson & Gert en Kabouter Plop. Hij heeft ook geacteerd in enkele televisieprogramma’s en films. Verhulst heeft ook meegewerkt aan de productie van diverse andere televisieprogramma’s en films. Hij heeft ook een aantal boeken geschreven. Hij verdient zijn geld door zijn werk als televisieproducent, presentator en zakenman en aandeelhouder van diverse bedrijven.

Hoeveel is Gert Verhulst waard?

Het vermogen van Gert Verhulst wordt geschat op zo’n 60 miljoen euro. Met een enorme Villa in Oostduinkerke van ruim 2.000 vierkante meter, welke hij gekocht heeft in 2017 voor 6,5 miljoen euro, kunnen we stellen dat het de familie Verhulst financieel gezien goed gaat. Niet alleen Gert zelf doet het goed. Ook zijn zoon Viktor Verhulst timmert aan de weg. Samen met de dochter van Herman Brood, Holly mae brood presenteert hij het programma ´Love Island´. Daarnaast is hij ook DJ en bouwt hij net als vader Gert, flink aan zijn vermogen. Als we alleen al kijken naar de omzet van Studio 100, dan bedroeg deze in 2017 ruim 161 miljoen euro. We kunnen dus wel stellen dat het vermogen van Gert Verhulst er absoluut niet minder op is geworden. Ook met hun prachtige vertrek in St. Tropez blijven de ´Verhulstjes´ bouwen aan hun imperium.

Waar woont Gert Verhulst?

Gezien het enorme vermogen van Gert, is ook zijn huis niet mis. Sterker nog, hij bezit zelfs meerdere huizen. Het hoofdvertrek van de familie is een Villa in het Belgische ‘Oostduinkerke’. Deze villa, met een woonoppervlak van zo’n 2.000 vierkante meter. De ligging van deze Villa is voor de familie Verhulst perfect. Het ligt namelijk tussen  Plopsaland en Blankenberge, waar Ellen (de partner van Gert) een brasserie uitbaat. 

Ook bezitten ze een enorme Villa in het Franse St. Tropez. Wie deze Villa wil huren, moet hier voor een week een slordige 28.000 euro voor neertellen. Wel heb je dan de beschikking over een maar liefst 350 vierkante meter grote Villa, met een eigen oprijlaan, zwembad en nog veel meer luxe.

Wie is de vrouw van Gert Verhulst?

De vrouw van Gert Verhulst is de 8 jaar jongere Ellen Callebout. De twee hebben eerder een relatie gehad, maar gingen een tijdje uit elkaar toen Gert zijn heil elders zocht. Echter bleek deze ‘break’ maar van korte duur. De twee kwamen in 2012 weer bij elkaar en zijn in mei 2019 getrouwd. Ellen is geboren op 12 december 1977.

Inkomen van Gert Verhulst

Het vermogen van Gert Verhulst is ruim 55 miljoen euro, maar wat is het inkomen van Gert Verhulst. Hoeveel Gert Verhulst precies verdiend, is niet duidelijk, maar dat Gert het niet slecht heeft dat blijkt natuurlijk wel uit al zijn bezittingen. Geschat wordt dat hij jaarlijks met alleen de herhalingen van Kabouter Plop en de royalties van K3 voldoende geld verdiend, om zijn leven te kunnen leiden zoals de familie Verhulst dit nu ook doet.