Wat is het vermogen van Robert Doornbos

Wat is het vermogen van Robert Doornbos? De meeste jongere kijkers van de F1, kennen Robert Doornbos natuurlijk als verslaggever en sterke analyses rondom de wedstrijden van de Formule 1. Toch is Robert Doornbos veel meer dan alleen een verslaggever. Wist je namelijk dat Robert Doornbos ook zelf F1 coureur is geweest en net als Max Verstappen ook voor Red Bull Racing heeft gereden? Maar wat is het vermogen van Robert Doornbos nu eigenlijk? Voordat we antwoord geven op deze vraag, is het goed eerst de kijken naar wie Robert Doornbos nu exact is, wat hij allemaal heeft gedaan en natuurlijk wat hij nu doet. Daarnaast duiken we ook verder in de schuld van ruim 10 miljoen die Robert Doornbos achter zijn naam heeft staan en kijken we naar de lucratieve 18+ business waarin Robert zich ook begeeft.

Inhoudsopgave
  • Wie is Robert Doornbos?
  • Waar verdiend Robert Doornbos zijn geld mee?
  • De schuld van Robert Doornbos
  • Hoeveel is Robert Doornbos waard?
  • Waar woont Robert Doornbos?
  • Wie is de vriendin van Robert Doornbos?
  • Inkomen van Robert Doornbos

Wie is Robert Doornbos?

Robert Doornbos is een Nederlandse autocoureur die heeft deelgenomen aan de Formule 1 en diverse andere autosporten. Hij heeft ook gediend als test- en reserverijder voor verschillende Formule 1-teams. Doornbos begon zijn race carrière in de karting voordat hij uitkwam in verschillende junior formules, waaronder de Formule Ford en de Formule Renault. Hij debuteerde in 2005 in de Formule 1 met Minardi en kwam later als test- en reserverijder uit voor het Red Bull Racing-team. Na zijn vertrek uit de Formule 1 reed Doornbos in IndyCar, A1GP en Superleague Formula.

Het verschil tussen Robert en Max, is dat Max natuurlijk door van Jos Verstappen al vanaf jongs af aan is begeleid om de formule 1 in te gaan. Iets wat bij Robert niet het geval is. Waar Robert uit een echte ondernemersfamilie komt, was dit bij Max niet het geval. Zo is Robert pas op zijn 17e begonnen met racen. Robert Doornbos was namelijk een fanatieke tennisser. De keuze voor een carrièreswitch kwam doordat hij in 1998 als VIP naar de Formule 1 GP van België. Daar kwam hij in contact met Jacques Villeneuve. Jacques Villeneuve wist het jaar daarvoor de F1 op z’n naam te schrijven en was een ware inspirator voor Robert Doornbos. Het vermogen van Robert Doornbos zal door het racen natuurlijk sneller groeien, dan wanneer hij bleef tennissen. 

Waar verdiend Robert Doornbos zijn geld mee?

Het vermogen van Robert Doornbos is de laatste jaren steeds verder gegroeid. Maar waar verdiend Robert Doornbos nu eigenlijk zijn geld mee? Het vermogen van Robert Doornbos is gemiddeld zo’n 15 miljoen euro. Niet mis toch? Toch heeft hij dit niet alleen verdiend door het racen. Zoals we reeds eerder hebben besproken, komt Robert uit een echte ondernemersfamilie. Het is daarom dus niet heel gek dat het ondernemen hem in het bloed zit. Nadat hij de voorbije jaren in allerlei verschillende landen heeft gewoond, is hij inmiddels gesetteld in het prachtige Amsterdam Zuid.

Hier woont Doornbos samen met zijn vrouw Chantal Bles en hun twee kinderen, Josh en Jada. Hier woonden ze tot 2008 een zorgeloos bestaan. Totdat in 2008 het noodlot toesloeg bij hun dochter Jada. Jada was slechts 2,5 jaar oud toe er nierkanker met uitzaaiingen door het hele lichaam werd ontdekt. Inmiddels is Jara weer helemaal opgeknapt en is ze volledig genezen verklaard. Robert Doornbos verdiend zijn geld onder andere met het werk als Algemeen Directeur bij Pon Luxury Cars in Rotterdam. Daarnaast is Robert natuurlijk ook veelvuldig te zien in de studio van Ziggo Sport en speelt hij in verschillende commercials.

De schuld van Robert Doornbos

Het vermogen van Robert Doornbos wordt inmiddels geschat op zo’n 15 miljoen euro. Het is daarom dus ook bijzonder te weten dat hij een schuld heeft gehad van maar liefst 11 miljoen euro. Dit kwam doordat hij een geschil had met zakenman Muermans. Muermans bekostigde namelijk de racecarriere van Doornbos. Waar Doornbos ervan overtuigd was dat het om een gift ging, bleek dit volgens Muermans een lening te zijn. Sterker nog Muermans heeft ervoor proberen te zorgen dat de BV van Robert Doornbos failliet werd verklaard. Gelukkig is dit niet gelukt. Dit kwam doordat de rechter het niet bewezen achtte dat het daadwerkelijk een lening bleek te zijn.

Na jarenlang procederen werd Robert Doornbos na eerst in het gelijk gesteld te zijn toch door de hoge raad in het nadeel gesteld en veroordeeld tot het terugbetalen van 11 miljoen euro. Je kunt je voorstellen dat dit met een vermogen van 15 miljoen een bittere pil is. Gelukkig boekte Robert Doornbos een gigantisch succes. Zijn start-up in dildo’s bleek een dusdanig succes dat wij middels een aandelenverkoop een dusdanig bedrag wist op te halen dat hij wist te schikken in deze zaak en dus een uitspraak van de rechter wist te voorkomen. Hoeveel er daadwerkelijk is betaald door Doornbos, is niet bekend.

Hoeveel is Robert Doornbos waard?

Het vermogen van Robert Doornbos wordt geschat op zo’n 15 miljoen euro. Het grote geluk wat hij heeft gehad, is dat hij de enorme schuld van 11 miljoen euro wist te schikken. Daarbij komt ook dat hij uit een rijke familie komt en zijn webshop in 18+ artikelen als een speer ging. Dit zorgt ervoor dat hij zijn schuld eenvoudig kon afbetalen en hij tegenwoordig vanuit verschillende stromen inkomen geniet. Hij bezit vastgoed, is vaste verslaggever in de Formule 1 en is natuurlijk ook algemeen directeur bij Pon Luxury Cars in Rotterdam. Dit maakt het dat het vermogen van Robert Doornbos de komende jaren alleen maar verder door zal groeien.

Waar woont Robert Doornbos?

Robert Doornbos woont tegenwoordig in Amsterdam Zuid samen met zijn vrouw Chantal Bles en twee kinderen. Toch heeft Robert al over de hele wereld gewoond. Zo heeft hij gewoon in onder andere België, Monaco, Engeland, de Verenigde Staten. De keuze voor Amsterdam Zuid was eigenlijk een vrij eenvoudige. Dit had mede te maken met het feit dat zijn vrouw hier vandaan komt. 

Wie is de vriendin van Robert Doornbos?

De vriendin van Robert Doornbos is Chantal Bles. Chantal is bepaald geen stilzitter. Sterker nog, ze is een absolute alleskunner. Ze werkt inmiddels al meer dan 15 jaar als fashion stylist voor verschillende grote tv programma’s. Onder andere voor The Voice of Holland, The Voice Kind, Ziggo Sport en ook andere programma’s. Ook zorgt ze voor de aankleding van verschillende BN’ers zoals Quinty Trustfull, Robert Doornbos, Chantal Janzen en Sharon Doorson

Naast haar werk als stylist, is Chantal ook actief op social media. Met maar liefst meer dan 80.000 volgers, deelt ze dagelijks allerlei tips over het dragen van bepaalde kleding en natuurlijk ook het opmaken. Ook verzorgd ze stylingadvies voor winkels en is ze te boeken als spreker tijdens verschillende soorten events. We kunnen dus wel stellen dat Chantal Bles alles behalve stil zit!

Inkomen van Robert Doornbos

Dat Robert Doornbos een enorm vermogen heeft weten op te bouwen, is inmiddels wel duidelijk. Maar wat is het inkomen van Robert Doornbos nu eigenlijk? Wat Robert exact verdiend als algemeen directeur bij PON, dat is niet bekend. Wat we wel weten, is dat dit gemiddeld zo tussen de 6 en 8 duizend euro per maand is. Daarbij komt ook nog zijn inkomen als analist bij de F1 en verschillende commercials waar hij in meespeelt. Kortom, voldoende inkomen dus voor Robert Doornbos. Mochten we weten wat zijn exacte inkomen is, dan houden we je jullie hier uiteraard direct van op de hoogte! Meer lezen over oud coureurs? Kijk dan ook eens naar Jos Verstappen.