Wat is het vermogen van Ilja Gort?

Wat is het vermogen van Ilja Gort? Ilja Gort is bij velen bekend van onder andere verschillende televisieprogramma’s. Bij de jeugdige kijkers zal dit iets minder het geval zijn. Toch is en blijft Ilja Gort een persoonlijkheid alom. Met zijn bijzondere en vaak ook controversiële verschijning is Ilja Gort zeker een persoon om wat dieper in te duiken. Ilja Gort is een Franse Nederlander, die vaak verschillende televisieprogramma’s op de Nederlandse tv is verschenen. Naast dat hij een echte wijnkenner is, is Ilja Gort ook een muzikant. Naast de kennis van wijn en ook de verschillende karakteristieke Franse Chateaus, heeft Ilja Gort flink wat vermogen weten te vergaren. Maar wat is het vermogen van Ilja Gort nu eigenlijk?  Omdat wij het net zo graag wilde weten als jullie, zijn we er voor jullie ingedoken.

Inhoudsopgave
  • Wie is Ilja Gort?
    • Château la Tulipe de la Garde
  • Waar verdiend Ilja Gort zijn geld mee?
  • Hoeveel is Ilja Gort waard?
  • Waar woon Ilja Gort?
  • Wie is de vriendin van Ilja Gort?
  • Inkomen van Ilja Gort

Wie is Ilja Gort?

Voordat verdergaan met het vermogen van Ilja Gort, is het goed te weten wie deze beste man eigenlijk is. Ilja Gort is geboren op 5 januari 1951 in Amersfoort. Hij is Schrijven, wijnboer en tevens ook presentator en muzikant. Van alle markten thuis dus deze man. Tot eind 20e eeuw was Ilja vooral succesvol in het componeren van reclametunes. Nadat hij hier in 2000 mee stopte, richtte hij zich volledig op het schrijven van boeken en ook met maken van wij. Ook is Ilja Gort muzikant en speelde hij al op zeer jonge leeftijd als drummer in verschillende bands. Enkele van deze bands zijn; The Elements, I.Q. 150 uit Soest en de Delftse band After Tea. 

Vanaf 1994 was Ilja eigenlijk al verzot op wijn. In dit daar kocht hij dan ook het prachtige Château ‘de Lagarde’ in het Franse ‘Saint-Romain-la-Virvée’. Dit chateau was uitgerust met maar liefst 15 hectare aan wijngaarden. Meer dan voldoende dus om zijn eigen wijnen te kunnen maken. Overigens werd de naam van het chateau veranderd in 2010 in ‘Château la Tulipe de la Garde’

Château la Tulipe de la Garde

Château la Tulipe de la Garde is een historisch kasteel in de regio Bordeaux in Frankrijk. Er is echter weinig informatie beschikbaar over de geschiedenis van dit specifieke kasteel.

De Bordeaux-streek heeft een rijke geschiedenis van wijnbouw, en veel van haar kastelen produceren al eeuwenlang wijn. De regio heeft een lange traditie van kastelen als centrum van de wijnproductie en als symbool van rijkdom en prestige.

Het is waarschijnlijk dat Château la Tulipe de la Garde een soortgelijke rijke geschiedenis heeft, en mogelijk eigendom was van een rijke wijn makende familie of jarenlang als wijngoed werd gebruikt. Zonder meer informatie is het echter moeilijk te zeggen wat de geschiedenis van dit specifieke château precies inhoudt. Inmiddels is het al tientallen jaren in het bezit van Ilja Gort.

Waar verdiend Ilja Gort zijn geld mee?

Het vermogen van Ilja Gort wordt door de jaren heen alleen maar groter. Niet zo gek, gezien het feit hij een absolute alleskunner is. Naast zijn prachtige chateau met inmiddels maar liefst 20 hectare wijngaard, is hij ook presentator van verschillende programma’s, heeft Ilja 3 kinderboeken geschreven en de nodige reclametunes gecomponeerd voor allerlei verschillende grote bedrijven. 

Momenteel verdiend Ilja Gort zijn geld vooral met het produceren van wijn en het presenteren van verschillende programma’s. Sinds 2012 presenteert hij het bekende tv programma ‘Wijn aan Gort’ en sinds 2017 ‘Gort over de Grens’. Als echte wijnkenner deelt hij de meest uiteenlopende wijnen en neemt hij de kijker mee in zijn reis door de verschillende wijngaarden. Naast dat Gort zijn geld verdiend met het produceren van wijn, zijn ook zijn televisieprogramma’s natuurlijk niet uitbetaald.

Hoeveel is Ilja Gort waard?

We weten inmiddels wie Ilja Gort is en waar hij zijn geld mee verdiend. Het is dan dus ook logisch dat je het antwoord op die ene prangende vraag graag wilt’ Hoeveel is Ilja Gort nu eigenlijk waard? Het geschatte vermogen van deze man is zo rond de 5 miljoen euro. Een aardig vermogen voor een wijnboer, vind je niet? Wel moeten we erbij vermelden dat het een grove schatting betreft. Hoe hoog het vermogen van Ilja Gort daadwerkelijk is, is helaas niet bekend. Wel weten we dat hij de afgelopen jaar zo’n 4 miljoen euro heeft geïnvesteerd in zijn eigen BV. 

Dat het vermogen van Ilja Gort op zijn bankrekening geen 5 miljoen euro bedraagt, is natuurlijk niet zo heel vreemd. Sterker nog, als dit wel zo zou zijn, dan was het verstandiger geweest dit te investeren. Kijkend naar zijn bezittingen, waaronder het chateau en de verschillende royalties over de boeken die hij heeft geschreven, in combinatie met de wijn die hij verkoopt, kunnen we wel stellen dat het vermogen van Ilja Gort misschien zelfs nog wel meer bedraagt dan de geschatte 5 miljoen euro.

Waar woon Ilja Gort?

Ilja Gort woont tegenwoordig in zijn Franse Chateau, met  gigantische wijngaard genaamd ‘Chateau La Tulipe de La Garde’. Hier woont hij heerlijk tussen de druivenstruiken en produceert hij zijn eigen wijn. Het Chateau La Tulipe de La Garde is overigens ook geopend voor het publiek, maar of je Ilja dan zelf treft, dat valt nog maar te bezien. Ook stelt hij niet zijn volledige Chateau open, maar slechts een deel. Logisch, want ook zijn privacy is hem veel waard.

Wie is de vriendin van Ilja Gort?

De vriendin van Ilja Gort is Caroline d’Hollosy. Gort en Caroline d’Hollosy zijn inmiddels zelfs getrouwd. We moeten dus eigenlijk zeggen, de vrouw van Ilja Gort is Caroline d’Hollosy. De twee trouwden in Amersfoort, in een klein gezelschap. Het leuke aan deze twee, is dat ze elkaar hebben leren kennen op de wijngaard. Niet voor niets is de bijnaam dan ook ‘wijnboerenminnares’. Wat goed is om te weten, is dat de zoon van Gort, Klaas zijn imperium in Frankrijk inmiddels al de nodige jaren succesvol weet te runnen. Ilja geeft zelf aan dat het hem in combinatie met de verschillende televisieprogramma’s en ook schrijven van Romans allemaal net iets teveel werd. ‘Ik ben immers geen 50 meer’, zegt hij gekscherend.

Inkomen van Ilja Gort

Hoeveel het inkomen van Ilja precies is, dat weten we jammer genoeg niet. Dat het vermogen van Ilja Gort de afgelopen jaren flink is toegenomen, blijkt wel uit de enorme populariteit van zijn televisieprogramma’s, maar ook wijnen. Met een ruim 20 hectare grote wijngaard, kunnen we wel stellen dat het inkomen van Ilja Gort riant is. Zelf wanneer hij de keuze maakt om de grond rondom zijn kasteel in Frankrijk te verpachten, in plaats van er zijn eigen wijnen te produceren, is het inkomen naar schatting jaarlijks meerdere tonnen. Mocht we nu in de toekomst te weten komen hoeveel Gort daadwerkelijk verdiend, dan laten we jullie dit uiteraard direct weten. Voor nu kunnen we jullie niet meer vertellen dan dat het vermogen van Ilja Gort geschat wordt op zo’n 5 miljoen euro. Een vermogen wat natuurlijk prachtig is en waar Gort en zijn vrouw Caroline d’Hollosy de komende jaren prima van kunnen genieten.