Wat is het vermogen van Jos Verstappen?

Wat is het vermogen van Jos Verstappen? Een vraag die velen zichzelf natuurlijk zullen stellen. Jos Verstappen is de vader van Max Verstappen en de schoonvader van Kelly Piquet. Waar Jos de afgelopen 20 jaar alles in het werk heeft gesteld om zijn zoon Max daar te brengen waar hij nu is, is ook het vermogen van Jos Verstappen in de afgelopen tijd flink gegroeid. Hoeveel Jos exact verdiend, waar hij dit mee verdiend en niet geheel onbelangrijk, hoeveel het volledig vermogen van Jos Verstappen is, vertellen we je allemaal in dit artikel. Dus wil jij antwoord op die ene vraag; Wat is het vermogen van Jos Verstappen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Inhoudsopgave
  • Wie is Jos Verstappen?
  • Jos Verstappen na zijn carrière als Formule 1 coureur
  • Jos Verstappen als coach van zoon Max Verstappen
  • Waar verdiend Jos Verstappen zijn geld mee?
  • Hoeveel is Jos Verstappen waard?
  • Waar woont Jos Verstappen?
  • Wie is de vriendin van Jos Verstappen?
  • Inkomen van Jos Verstappen

Wie is Jos Verstappen?

Jos Verstappen is een voormalig Nederlands Formule 1-coureur. Hij is geboren op 4 maart 1972 in Montfort, Nederland. Verstappen begon zijn carrière in de karting, voordat hij in 1991 overstapte naar het Formule Opel Lotus-kampioenschap. Hij maakte zijn debuut in de Formule 1 in 1994 bij het team van Benetton, als vervanger van de geblesseerde JJ Lehto. Verstappen heeft in totaal voor verschillende teams in de Formule 1 gereden, waaronder Simtek, Arrows, Stewart, Tyrrell en Minardi. Hij heeft in totaal 107 Grand Prix-starts op zijn naam staan en heeft in zijn carrière twee keer op het podium gestaan, in 1994 en 1995.

Jos Verstappen na zijn carrière als Formule 1 coureur

Na zijn Formule 1-carrière heeft Verstappen deelgenomen aan verschillende andere race kampioenschappen, waaronder de 24 uur van Le Mans en het FIA World Endurance Championship. Ook is hij actief als coach voor zijn zoon, Max Verstappen, die momenteel een succesvolle Formule 1-coureur is voor het team van Red Bull Racing. Jos Verstappen wordt vaak beschouwd als een van de beste Nederlandse Formule 1-coureurs aller tijden en heeft een grote invloed gehad op de populariteit van de sport in Nederland.

Jos Verstappen als coach van zoon Max Verstappen

Max Verstappen heeft een zeer nauwe band met zijn vader, Jos Verstappen. Jos Verstappen is zelf een voormalig Formule 1-coureur en heeft zijn zoon altijd ondersteund in zijn carrière als coureur. Jos heeft Max al van jongs af aan begeleid in zijn race carrière en is altijd aanwezig bij de races om hem te ondersteunen.

Max Verstappen heeft in interviews vaak benadrukt hoe belangrijk de steun van zijn vader voor hem is. Hij heeft ook gezegd dat zijn vader hem heeft geholpen om te leren over de technische aspecten van racen en het ontwikkelen van zijn vaardigheden op de baan.

Jos Verstappen heeft ook in het verleden aangegeven hoe trots hij is op zijn zoon en hoeveel hij geniet van het feit dat hij de carrière van zijn zoon van dichtbij kan volgen. In 2016, toen Max Verstappen zijn eerste Formule 1-race won, werd Jos emotioneel tijdens een interview en sprak hij zijn trots uit over de prestaties van zijn zoon.

Over het algemeen lijkt het er dus op dat de band tussen Max Verstappen en Jos Verstappen erg hecht is en dat Jos een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van zijn zoon als coureur.

Waar verdiend Jos Verstappen zijn geld mee?

Dat het vermogen van Jos Verstappen flink is dat blijkt wel uit zijn prachtige villa in Maaseik. Maar waar verdiend Jos Verstappen nu eigenlijk zijn geld mee? Dat Jos in het verleden als succesvolle F1 coureur een flink vermogen bij elkaar heeft gereden dat weten we, maar hoe zit dat vandaag de dag? Jos Verstappen is natuurlijk de begeleider van Max Verstappen, tegenwoordig het grootste talent in de Formule 1. 

Met twee opeenvolgende kampioenschappen, met als absolute hoogtepunt natuur zijn eerste, in een rechtstreeks 1 op 1 duel in Abu Dhabi tegen zijn grootste concurrent en 7-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Jos Verstappen wijk niet van Max z’n zijde en dat is maar goed ook, zo blijkt uit het verleden. Max was natuurlijk op jonge leeftijd al zeer succesvol en wie anders dan zijn eigen vader Jos kon Max hier beter in begeleiden? Jos kende immers zelf ook de klappen van de zweep en wist hier precies mee om te gaan.

Kijkend naar de verschillende verhalen, dan zal Jos Verstappen maandelijks zo’n 10.000 euro verdienen. Mocht hij het financieel lastiger krijgen, dan kan zoon Max natuurlijk altijd even bijspringen.

Hoeveel is Jos Verstappen waard?

Het vermogen van Jos Verstappen wordt geschat op een bedrag van tussen de 6 en 8 miljoen euro. Dit bedrag is gebaseerd op wat Jos in het verleden heeft verdiend, maar ook heeft Jos ook een schadeclaim gehad vanuit de overheid. Waarvoor precies, dat wil Jos niet zeggen. Wat we wel weten, is dat Jos een prachtig huis in Maaseik heeft, wat een geschatte waarde van zo’n 1 miljoen euro heeft. Daarnaast heeft Jos natuurlijk nog tal van andere investeringen en verdiend hij ook maandelijks een leuke boterham aan het coachen en vooral ook mentaal bijstaan van zijn zoon Max. Het vermogen van Jos Verstappen is niet voor niets de laatste jaren alsmaar verder toegenomen.

Waar woont Jos Verstappen?

Volgens onze laatste informatie, woont Jos Verstappen in een Villa in Maaseik. Met een vermogen van zo’n 6 tot 8 miljoen euro, is het dus ook niet zo heel vreemd dat het huis van Jos een waarde vertegenwoordigd van ruim één miljoen euro. Het vermogen van Jos Verstappen is daarom dus ook mede gebaseerd op deze woning en het prijzengeld wat hij in zijn tijd als F1 coureur bij elkaar heeft weten te racen. Of Jos Verstappen met zijn vermogen meerdere huizen of appartementen in z’n bezit heeft, is iets wat we vooralsnog niet weten. Mocht hier in de toekomst verandering in komen, dan laten we jullie dit uiteraard direct weten.

Wie is de vriendin van Jos Verstappen?

De vriendin van Jos Verstappen is Sandy Sijtsma. Zijn toenmalige vrouw Sophie is de moeder van zijn twee kinderen Max en Victoria Verstappen. Nadat dit huwelijk op de klippen was gelopen, kreeg Jos een nieuwe relatie, waaruit hij dochter ‘Blue Jaye’ kreeg. Inmiddels heeft Jos Verstappen bij zijn huidige vriendin Sandy Sijtsma, ook een zoon, die in 2019 werd geboren en de naam ‘Jason Jaxx’ draagt.

Inkomen van Jos Verstappen

Het vermogen van Jos Verstappen wordt geschat op 6 tot 8 miljoen, maar hoe zit het met het inkomen van Jos? Jos Verstappen verdiend momenteel vooral geld als coach van Max. Ook vergaart hij daarnaast nog wat vermogen door onder andere commentaar te geven en geeft Jos daarnaast ook nog wat lezingen door het hele land. We kunnen dus wel stellen dat het met het inkomen van Jos Verstappen wel goed zit. Hoeveel hij momenteel precies verdiend dat weten we niet. Mochten we deze informatie weten te achterhalen, dan zijn jullie natuurlijk de eerste die het horen!