Wat is het vermogen van John de Mol?

Wat is het vermogen van John de Mol? Het vermogen van John de Mol wordt geschat op zo ongeveer 1,7 miljard (1.700 miljoen). Je kunt je dus wel voorstellen dat we hier niet bepaald medelijden mee hoeven te hebben. Wie de naam John de Mol zegt, zegt natuurlijk ook direct het woord mediamagnaat. Als broer van Linda de Mol en vader van Jonhy de Mol, heeft de familie in 2022 het flink voor de kiezen gehad. Waar John en Linda natuurlijk nauw betrokken raakte bij de affaire rondom ‘The Voice’ met de vriend van zijn zus, Jeroen Rietbergen, kreeg Johny te maken met een aanklacht van geweld. Deze zaak werd achteraf wel geseponeerd door de rechter, maar uiteindelijk heeft hij hierdoor de nodige weken zijn eigen programma ‘Half 8’ niet kunnen presenteren. Gelukkig werd dit destijds en nog altijd opgevangen door onder andere helene hendrik, die we natuurlijk allemaal wel kennen van het voetbal en ook door Leonie ter Braak. Inmiddels presenteert ook Sam Hagens het programma. Dat Johny een enorme vinger in de pap heeft in medialand dat moge duidelijk zijn, maar wat is het vermogen van Johny de mol?

Inhoudsopgave
  • Wie is John de Mol
  • Waar verdiend John de Mol zijn geld mee?
  • Hoeveel is John de Mol waard?
  • Waar woont John de Mol?
  • Wie is de vrouw van John de Mol?
  • Inkomen van John de Mol

Wie is John de Mol

John de Mol is geboren in Den Haag op 24 april 1955. Wanneer de naam John de Mol valt, dan is deze natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Talpa. John de Mol is een Nederlandse televisieproducent en media-ondernemer. Hij is de oprichter van Talpa Holding BV, een Nederlands mediabedrijf dat onder meer bekendstaat om de productie van televisieprogramma’s als Big Brother, The Voice en Utopia. Hij is ook een van de oprichters van de internationale productiemaatschappij Endemol, die verantwoordelijk is voor de productie van vele populaire televisieprogramma’s over de hele wereld. John de Mol heeft een grote invloed op de Nederlandse televisie-industrie en is beschouwd als een van de meest succesvolle en invloedrijke televisieproducenten in Nederland. Met tal van succesvolle producties, is het vermogen van John de Mol de laatste jaren alleen maar verder gegroeid.

Waar verdiend John de Mol zijn geld mee?

John de Mol verdient zijn geld voornamelijk met televisieproducties en media-ondernemerschap. Hij is de oprichter van Talpa Holding BV, een Nederlands mediabedrijf dat verantwoordelijk is voor de productie van vele populaire televisieprogramma’s zoals “Big Brother” “The Voice” en “Utopia” en andere wereldwijde producties. Ook was John de Mol een van de oprichters van de internationale productiemaatschappij Endemol, die verantwoordelijk is voor de productie van vele populaire televisieprogramma’s over de hele wereld. Hij is ook eigenaar van diverse bedrijven zoals Talpa Media, Talpa Network en Talpa Global. Verder heeft hij ook beleggingsfondsen en vastgoedportefeuille.

Hoeveel is John de Mol waard?

Het precieze vermogen van John de Mol is niet openbaar gemaakt, maar hij wordt beschouwd als een van de rijkste mensen in Nederland. Volgens diverse bronnen, zoals Forbes, zou zijn vermogen geschat worden rond de 1,7 miljard dollar. Dit is echter slechts een schatting, en het is belangrijk om te weten dat geen van deze informatie is bevestigd of geverifieerd door John de Mol zelf of zijn vertegenwoordigers. Wel weten we dat zijn vermogen de afgelopen jaren alleen maar verder is gegroeid. Met de verschillende succesvolle producties, die over de hele wereld zijn verkocht, ontvangt John de Mol jaarlijks enkele tientallen miljoenen alleen al aan rechten. Laat staan wat hij verder nog verdiend aan neveninkomsten zoals vastgoed en beleggingen.

Waar woont John de Mol?

John de Mol woont in Nederland, maar de precieze locatie van zijn woonplaats is niet openbaar gemaakt. Hij houdt zijn privéleven grotendeels uit de media en heeft er voor gekozen zijn persoonlijke informatie zoals zijn adres niet te delen met het publiek. Toch heeft hij één keer de deuren van zijn immense villa opengesteld, zodat de de mensen een idee hebben waar hij woont. Wat interessant is om te weten, is dat John de Mol in de afgelopen jaren maar liefst 14 verschillende panden in de nabije omgeving van Mauve Heide (Blaricum) heeft gekocht. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn dierbaren. Alles bij elkaar heeft John dit meer dan 20 miljoen euro gekost. Maar laten we eerlijk zijn, wat is nu 20 miljoen op een totaal vermogen van ruim 1.700 miljoen euro? John z’n eigen stulpje is een schamele 10 miljoen euro waard volgens doorgaans welingelichte bronnen.

Wie is de vrouw van John de Mol?

De eerste vrouw van John de Mol en tevens ook de moeder van zoon Johny, is natuurlijk de alom bekende Willeke alberti. Ondanks het feit dat ze samen een prachtige zoon hebben, heeft het huwelijk slechts 5 jaar geduurd. De twee stapten in 1976 in het huwelijksbootje en scheiden 5 jaar later, in 1980. Niet lang daarna leerde John zijn huidige vrouw kennen, Els de Mol, zoals ze inmiddels heet. Ging tot 2018 door het leven als de vriendin van John de Mol onder de naam Els Verkerk. De twee stapten in 2018 in het huwelijksbootje in het prachtige Franse Parijs. Opmerkelijk te noemen, aangezien de twee al ruim 30 jaar een stel waren voordat het zover kwam

Inkomen van John de Mol

Het vermogen van John de Mol wordt geschat op ongeveer 1.7 miljard. Het inkomen van John de Mol daarentegen, is niet bekend. Vermoedelijk zal John jaarlijks een deel van de winst laten uitkeren en dit vervolgens naar zijn privé vermogen laten storten. Dat John zijn geld in de komende jaren niet meer op krijgt dat is natuurlijk geen verrassing. Wat we wel weten, is dat het vermogen van John de Mol alleen maar verder zal toenemen, naarmate de jaren vorderen.