Wat is het vermogen van Marc Overmars?

De carrière van Mark Overmars was als zowel voetballer, als technisch directeur erg indrukwekkend. Na het nieuws dat hij als technisch directeur van Ajax zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, heeft hij zijn taken bij Ajax naast hem neergelegd. Twee maanden later is hij aan het werk gegaan als directeur voetbalzaken van Royal Antwerp FC. De vraag is natuurlijk wat het vermogen van Marc Overmars precies, hoe verdient hij zijn geld en wat is zijn inkomen? We zochten het voor je uit.

Inhoudsopgave
  • Wie is Marc Overmars?
  • Waar verdient Marc Overmars zijn geld mee?
  • Hoeveel is Marc Overmars waard?
  • Waar woont Marc Overmars?
  • Wie is de vrouw van Marc Overmars?
  • Wat is het inkomen van Marc Overmars?

Wie is Marc Overmars?

Zoals we hierboven al besproken hebben, is Marc Overmars vertrokken als technisch directeur bij Ajax. Hij werd schuldig bevonden van grensoverschrijdend gedrag en moest kort na het verlengen van zijn contract vertrekken. Uiteindelijk is hij aan het werk gegaan bij Royal Antwerp FC. Naast zijn werkzaamheden als technisch directeur is Marc Overmars ook erg succesvol geweest als profvoetballer. Hij won in 1995 de Champions League, de UEFA- supercup en de wereldbeker voor clubteams. Dit was in zijn periode als speler van Ajax. Verder heeft hij ook gevoetbald bij Arsenal, FC Barcelona en ook nog een korte periode bij GO Ahead Eagles.

Op 6 juli 2012 werd Marc Overmars de technisch directeur van Ajax. Dit bleek uiteindelijk een gigantisch succes. Tijdens zijn carrière als technisch directeur van Ajax behaalde Ajax de finale van de Europa League, en de halve finale van de Champions League. Hiermee heeft Marc Overmars ervoor gezorgd dat het vermogen van Ajax een stuk groter werd. Hierdoor heeft Ajax het salarisplafond omhoog weten te halen en zo dus veel goede spelers aan kunnen trekken.

Zo werden spelers als Haller, Anthony en Tadic uiteindelijk binnen gehaald. Naast dat Marc Overmars erg succesvol is in het aantrekken van spelers, weet hij ook spelers voor recordbedragen te verkopen. Denk dan bijvoorbeeld aan Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Donny van de Beek. Ondanks dat hij zijn contract heeft ingeleverd bij Ajax, heeft Marc Overmars de club achter zich gelaten met een gigantisch vermogen.

Ook het vermogen van Marc Overmars zelf is groter dankzij zijn tijd bij Ajax. Na een succesvolle carrière kun je er eigenlijk wel van uit gaan dat het vermogen van Marc Overmars indrukwekkend is. Marc Overmars weet goed hoe hij met geld om moet gaan en is goed in onderhandelen. Dit is op te merken uit zijn tijd bij Ajax. Marc Overmars zijn vermogen is dan ook erg groot.

Waar verdient Marc Overmars zijn geld mee?

Tegenwoordig verdient Marc Overmars zijn geld dus met voetbalzaken die zich vooral buiten het veld afspelen. Als technisch directuer van een voetbalclub ben je verantwoordelijk voor het aantrekken en verkopen van goede spelers voor de club. Hierbij moet je goed kunnen zijn met cijfers. Marc Overmars staat bekend als een uitstekende zakenman. Dit samen met zijn ervaring in de voetballerij, maken hem een succesvol technisch directeur. Ook heeft Marc Overmars veel geld verdient als profvoetballer bij verschillende clubs in de Europese top. Marc Overmars laat zich niet snel uit over wat hij precies verdient. Als voetballer van Arsenal liet hij wel eens doorschijnen een Porsche te hebben gekocht van meer dan een ton.

Hoeveel is Marc Overmars waard?

De grote vraag is natuurlijk; wat is het vermogen van Marc Overmars? Het vermogen van Marc Overmars is behoorlijk groot. Hij heeft namelijk ook kunnen profiteren van het succes bij Ajax. Dit heeft hem natuurlijk veel tijd en energie gekost, dus dat is volledig terecht. Marc Overmars zelf praat nooit over zijn vermogen of andere geldzaken in de media, maar toch is de Telegraaf een onderzoek gestart naar het vermogen van Marc Overmars. Op basis van de jaarcijfers van Ajax is de Telegraaf er achter gekomen dat Marc Overmars een salaris van 413.000 euro per jaar verdiende. Boven op het salaris kwam dan nog een bonus van 250.000 euro en zelfs nog wat vakantiegeld.

Dit betekent dat Marc Overmars in zijn tijd als technisch directuer bij Ajax, ongeveer 700.000 euro per jaar verdiende. Ook is het belangrijk om te vermelden dat hier nog geen bonussen voor de prestaties bijberekend worden. Zijn salaris kan uiteindelijk dus nog hoger uitvallen. Zo heeft Marc Overmars tijdens het jaar waar Ajax de halve finale van de Champions Leauge wist te behalen, ruim 2,3 miljoen euro verdient in een jaar. Aangezien hij niet veel over geld praat, is het lastig in te schatten wat het vermogen van Marc Overmars is.

Toen er in 2007 een onderzoek werd gedaan naar het vermogen van Marc Overmars, werd deze geschat op ongeveer 50 miljoen euro, terwijl hetzelfde onderzoek in 2011 uitwees op een vermogen van 11 miljoen euro. Hierna is er nooit meer iets uitgesproken over het vermogen van Marc Overmars. Onze schatting is dat het vermogen van Marc Overmars op dit moment ongeveer 20 miljoen euro zal zijn.

Waar woont Marc Overmars?

Marc Overmars woont samen met zijn gezin in een prachtige villa in Gelderland. De villa staat in het plaatsje Epe. Hier heeft Marc Overmars meerdere woningen in het bezit. Een aantal jaar geleden kocht Marc Overmars een luxeappartement aan de Keizersgracht in Amsterdam. Dit appartement heeft drie slaapkamers en een woonoppervlakte van 94 vierkante meter.

Marc Overmars heeft hier een hypotheek op laten vestigen van bijna 915.000 euro. Hij gebruikte dit appartement als een mogelijkheid om in Amsterdam te zijn waar hij zijn werkzaamheden voor Ajax verrichte. De verwachting is dat Marc Overmars dit appartement snel te koop aan zal bieden aangezien hij niet meer bij Ajax Werkt.

Wie is de vrouw van Marc Overmars?

De vrouw van Marc Overmars is Chantal van Woensel. Samen stapte ze in 2013 in het huwelijksbootje. Chantal van Woensel is voormalig Miss Nederland. In 1995 werd Chantal verkozen als Miss Holland. Na het winnen van deze verkiezing mocht Chantal van Woensel meedoen met de Miss Universe verkiezingen. Op de Miss Universe verkiezingen eindigde Chantal van Woensel op de 22ste plek. Kort na de verkiezingen kreeg ze een relatie met Marc Overmars.

Wat is het inkomen van Marc Overmars?

Marc Overmars is op dit moment dus werkzaam als directeur voetbalzaken bij de Belgische voetbalclub Royal Antwep FC. Wat precies het inkomen van Marc Overmars is bij deze club is niet duidelijk. Wel weten we dat Marc Overmars in zijn tijd bij Ajax ongeveer 700.000 euro per jaar verdiende.

Wanneer er successen werden geboekt, kon hij zelfs nog bonussen van enkele miljoenen euro’s extra verdienen. Het huidige salaris van Marc Overmars zal ongetwijfeld erg goed zijn. Dit omdat Marc Overmars heeft bewezen uitstekend te zijn in het onderhandelen en bekend staat als een echte zakenman.

We kunnen er dus vanuit gaan dat het vermogen van Marc Overmars, ondanks zijn vertrek bij Ajax, de komende jaren nog flink zal stijgen.