Wat is het vermogen van Ali B?

Iedereen heeft er wel over gehoord; de schandalen rondom The Voice of Holland. Ook Ali B leek hier een groot aandeel in te hebben. De rapper is al sinds 2013 jurylid in het programma en wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Toch heeft Ali B goed verdient als rapper en andere zaken. Dat is waar wij in dit artikel op focussen. Wat is het vermogen van Ali B en hoe verdient hij precies zijn geld? In dit artikel bespreken we het allemaal.

Inhoudsopgave
  • Wie is Ali B?
  • Waar verdient Ali B zijn geld mee?
  • Hoeveel is Ali B waard?
  • Waar woont Ali B?
  • Wie is de vrouw van Ali B?
  • Inkomen van Ali B

Wie is Ali B?

De echte naam van rapper Ali B is Ali Bouali. Hij is geboren in Zaanstad in 1981, maar het grootste deel van zijn jeugd bracht hij door in Amsterdam-Oost. Hier raakte hij verslaafd aan gokken en drugs. Toen hij op zijn veertiende naar Almere verhuisde besloot hij om zijn leven compleet te veranderen en zocht hij een uitweg in zijn geloof en muziek. Dit was niet zonder succes, aangezien hij inmiddels is uitgegroeid tot een van de bekendste rappers in Nederland en een bekend gezicht op de televisie. Ali B deed mee aan verschillende talentenjachten. Uiteindelijk bereikte hij zijn doorbraak met zijn nummer ‘Ik ben je zat’ in 2004. Sinds 2013 is Ali Bouali ook te zien als jurylid bij ‘The Voice of Holland’ en ‘The Voice Kids’. Ook heeft de rapper in het verleden verschillende awards gewonnen, waaronder de TMF Award.

Waar verdient Ali B zijn geld mee?

Ali B heeft het grootste deel van zijn vermogen dus verdient met het maken van muziek. Voorheen was Ali B verslaafd aan marihuana en dealde hier ook in. Tegenwoordig heeft Ali B zijn financiën goed op orde en hoeft dus geen geld meer te verdienen met het dealen van drugs. Ali B heeft dus op een opmerkelijke manier zijn carrière weten te maken. Uiteindelijk heeft hij naast muziek ook zijn naam gevestigd op de Nederlandse televisie. Vooral bij ‘The Voice of Holland’ is hij bekend geworden bij het grote publiek. Hier verdiende hij als jurylid ongeveer 400.000 euro per seizoen. Ook verdient Ali B veel geld met zijn vastgoed. In december 2019 kocht Ali b namelijk 40 panden. Ali B weet dus hoe hij met zijn geld om moet gaan en zijn vermogen kan vergroten. Het vastgoed geeft het vermogen van Ali B een flinke boost.

Hoeveel is Ali B waard?

Het is inmiddels wel duidelijk dat Ali B weet hoe hij met geld om moet gaan, maar wat is precies het vermogen van Ali B? Ali B bezit samen met zijn vrouw Breghje vier bedrijven en hiervan kunnen we aflezen hoeveel Ali B waard is. Het grootste bedrijf van Ali B is Spec Entertainment B.V. Met een eigen vermogen van ongeveer 18.000 euro zal je denken dat dat best meevalt, maar de bankrekening van dit bedrijf vermeldt een saldo van meer dan 1 miljoen euro. Ook hebben zijn andere bedrijven jaarlijks een omzet van 1.5 miljoen euro. Wanneer je kijkt bij SPEC Holding B.V. kun je zien dat hij een eigen vermogen van 1.4 miljoen euro in dit bedrijf heeft gestoken. Volgens de boekhouding zijn er ook nog openstaande vorderingen van in totaal 1.3 miljoen euro voor dit jaar alleen. Wanneer je alles bij elkaar optelt, is het vermogen van Ali B op dit moment ongeveer 11 miljoen euro.

Waar woont Ali B?

Wanneer je op onderzoek uitgaat, kun je vinden dat Ali B amen met zijn vrouw twee woningen in het bezit heeft in Almere. Ook is hij eigenaar van het bedrijfspand van Spec Entertainment in Flevo-stad. Het is moeilijk in te schatten hoeveel dit vastgoed waard is, maar voor een van de woningen is vorig jaar 500.000 euro betaald. Ook geeft Ali B aan dat hij een prachtige villa in Marokko heeft. Ook hier weten we de prijs niet van, maar laten we zeggen dat het vastgoed van Ali B in totaal ongeveer 2 miljoen euro waard is.

Wie is de vrouw van Ali B?

In 2006 trouwde Ali B met Breghje. Ze wonen samen in Almere en zijn beide eigenaar van het management bureau SPEC. Het bedrijf werd opgericht in 2000 en organiseerde vooral Hiphop feesten en festivals. Pas later ontwikkelde het bedrijf zich tot management bureau en tekende Ali B als rapper zijn contract hier. Ali B en Breghje hebben samen drie zoons: Nouri, Omar en Amin. Ali B is op social media vaak terughoudend wanneer het aankomt op het posten van zijn gezin. Vaak wanneer hij zijn gezin deelt, knipt en plakt hij de gezichten van zijn kinderen weg. Ook zijn vrouw Breghje komt niet heel vaak in beeld en heeft zelf ook geen Instagram. Toch komt er af en toe wel wat voorbij van Breghje.

Inkomen van Ali B

Ali B verdient als jurylid van ‘The Voice of Holland’ dus 400.000 euro per seizoen. Daarnaast staan er ook verschillende bedrijven ingeschreven op het adres van het kantoor van Ali B. In dit kantoor werken 9 mensen die allemaal bezig zijn met verschillende werkzaamheden voor de verschillende bedrijven. Het bedrijf van Ali B heeft zeker 1 miljoen euro op de rekening staan en er staan nog 1.5 miljoen euro aan vorderingen uit. SPEC Holding B.V verdient het meeste geld waardoor het vermogen van Ali B altijd nog blijft stijgen. Het eigen vermogen wordt geschat op 1.4 miljoen euro en op de rekening van het bedrijf staat ten minste 2 miljoen euro. Ali B bezit ook panden in Nederland en Marokko. Hiermee kan Ali B dus ook nog geld verdienen om zijn verdienen om zijn vermogen te spekken.