Wat is het vermogen van Avicii?

Wat is het vermogen van Avicii? Deze artiest uit Zweden heet officieel Tim Bergling en werd ineens een grote DJ toen hij Levels uitbracht. Dit nummer werd een enorme hit, wat ook geldt voor veel liedjes die volgden. Avicii kreeg zo veel fans, maar met de Zweed zelf ging het niet heel goed. In 2018 pleegde hij door mentale problemen zelfmoord in Oman, wat resulteerde in veel verdriet onder zijn supporters. Wat was het vermogen van Avicii op het moment van zijn overlijden? Je leest het hieronder.

Wie is Avicii?

Avicii, wiens echte naam Tim Bergling was, was een wereldberoemde Zweedse muzikant, dj en producer. Hij werd geboren op 8 september 1989 in Stockholm, Zweden, en stierf op tragische wijze op 20 april 2018 in Muscat, Oman, op 28-jarige leeftijd. Avicii stond bekend om zijn vernieuwende en invloedrijke bijdragen aan elektronische dansmuziek (EDM) en werd beschouwd als een van de pioniers van de ‘EDM-revolutie’. Hij verwierf wereldwijde bekendheid met zijn hitlijsten, waaronder ‘Levels’, ‘Wake Me Up’, ‘Hey Brother’ en ‘Without You’. Zijn muziek bevatte vaak een mix van elektronische dansbeats met elementen van pop-, folk- en countrymuziek, waardoor een uniek en herkenbaar geluid ontstond dat resoneerde met een wereldwijd publiek.

Het succes van Avicii reikte verder dan zijn muziek, want hij stond ook bekend om zijn liveoptredens, die werden gevierd vanwege hun hoge energie en opwindende sfeer. Hij trad op op grote muziekfestivals, arena’s en clubs over de hele wereld en verzamelde een grote en toegewijde schare fans. Ondanks zijn opmerkelijke prestaties worstelde Avicii met psychische problemen en de druk van de muziekindustrie. Zijn vroegtijdige dood was een tragisch verlies voor de muziekgemeenschap en vestigde de aandacht op het belang van geestelijke gezondheid en welzijn in de muziekindustrie en daarbuiten.

Waar verdient Avicii zijn geld mee?

Avicii, ook wel bekend als Tim Bergling, verdiende op verschillende manieren geld in verband met zijn muziekcarrière, waaronder:

  • Muziekverkoop: Als succesvol muzikant en dj verdiende Avicii geld met de verkoop van zijn muziek. Dit omvat inkomsten uit albumverkoop, singles en royalty’s van streamingdiensten, downloads en fysieke verkoop van zijn muziek.
  • Aanbevelingen en sponsoring: Avicii heeft mogelijk geld verdiend door aantekeningen of sponsoring van merken of bedrijven. Dit kan inhouden dat producten of diensten worden gepromoot in ruil voor vergoedingen of vergoedingen.
  • Live optredens: Avicii trad live op op grote muziekfestivals, arena’s en clubs over de hele wereld en verdiende geld door middel van prestatievergoedingen. Live-optredens waren een belangrijke bron van inkomsten voor hem, aangezien hij bekend stond om zijn energieke en opwindende shows die grote menigten trokken.
  • Verkoop van koopwaar: Zoals veel muzikanten verdiende Avicii waarschijnlijk geld door de verkoop van koopwaar zoals merkkleding, accessoires en andere producten die verband houden met zijn muziek en merk. De verkoop van merchandise kan een lucratieve inkomstenstroom zijn voor muzikanten en dj’s met een toegewijde schare fans.

Hoeveel is Avicii waard?

Doordat Avicii overleden is, heeft hij officieel geen vermogen meer. Dit is immers naar zijn nabestaanden gegaan. Desondanks weten we wel wat zijn vermogen was ten tijden van zijn overlijden. Experts schatten namelijk in dat Avicii toen 50 miljoen euro waard was.

Waar woont Avicii?

Avicii is overleden en woont dus nergens meer.

Wie is de vriendin van Avicii?

Avicii heeft twee jaar lang een relatie gehad met Emily Goldberg, een studente uit de Verenigde Staten. Vervolgens was hij samen met een Canadese student en model genaamd Racquel Bettencourt. Ze woonden zelfs samen in Californië voordat ze eind 2014 een einde maakten aan hun relatie. Op het moment van zijn overlijden was de vriendin van Avicii Tereza Kacerova. Zij is een model. Deze relatie was overigens niet bekend.

Het inkomen van Avicii

Avicii is helaas overleden en verdient daardoor niet langer een salaris. We weten echter wel dat Avicii tijdens zijn leven jaarlijks zo’n 15 miljoen euro verdiende.