Wat is het vermogen van Bob Verbeeck?

Wat is het vermogen van Bob Verbeeck? Deze man werd bekend als midden- en langeafstandsloper. Verbeeck was bijvoorbeeld op de Olympische Spelen van 1984 actief op de 5000 meter, waarbij hij niet de finale had. Daarnaast werd hij Europees indoorkampioen op de 3000 meter in 1985. Toch kennen de meeste mensen Bob Verbeeck niet als atleet, maar juist als CEO. Hij richtte na zijn loopbaan namelijk het sportmarketingbedrijf Golazo op, wat inmiddels internationaal actief is. Verbeeck heeft met deze organisatie onder meer Sven Nys, Kim Clijsters en Tia Hellebaut begeleid. Wat is het vermogen van Bob Verbeeck geworden? Je leest het in dit artikel.   

Wie is Bob Verbeeck?

Bob Verbeeck is een Belgische sportondernemer en voormalig atleet die werd geboren op 5 augustus 1960 in Tessenderlo, België. Hij is de oprichter en CEO van het sportmarketing- en evenementenbeheerbedrijf Golazo, dat hij in 1990 oprichtte onder de naam Consultants In Sports (CIS). Golazo staat bekend om het organiseren en beheren van sportevenementen, sponsoring en mediarechten, en is uitgegroeid tot een van de grootste sportmarketingbedrijven ter wereld. België, met kantoren in verschillende landen.

Voordat hij Golazo oprichtte, was Verbeeck een professionele midden- en langeafstandsloper, gespecialiseerd in de 3000 meter. Hij vertegenwoordigde België op de Olympische Spelen van Seoul in 1988 en won verschillende medailles op internationale wedstrijden. Naast zijn werk bij Golazo is Verbeeck ook betrokken bij verschillende andere organisaties, waaronder bestuurslid van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité en lid van de adviesraad van de European Sponsorship Association. Hij is ook een regelmatig spreker over sportmarketing en ondernemerschap op conferenties en universiteiten.

Waar verdient Bob Verbeeck zijn geld mee?

Bob Verbeeck verdient voornamelijk geld via zijn sportmarketing- en eventmanagementbedrijf Golazo. Het bedrijf organiseert en beheert sportevenementen, sponsoring en mediarechten, en genereert inkomsten door kaartverkoop, sponsoring en media-uitzendrechten. Enkele van de grote evenementen die door Golazo worden georganiseerd, zijn de marathon van Brussel, de Diamond League-atletiek en de wielerwedstrijd Ronde van Vlaanderen.

Naast Golazo kan Verbeeck mogelijk ook geld verdienen door zijn betrokkenheid bij andere organisaties en activiteiten die verband houden met sportmarketing en ondernemerschap. Hij is een regelmatige spreker op conferenties en universiteiten, wat voor hem inkomsten kan opleveren. Het is ook mogelijk dat hij persoonlijke investeringen of andere zakelijke ondernemingen heeft buiten zijn werk bij Golazo. Zonder toegang tot zijn persoonlijke financiële informatie is het echter moeilijk om precies te bepalen hoe hij geld verdient.

Hoeveel is Bob Verbeeck waard?

Bob Verbeeck heeft waarschijnlijk vooral als ondernemer veel geld verdiend. Zijn bedrijf Golazo doet het nog altijd erg goed, wat er dan ook zeker voor heeft gezorgd dat de Belg een miljonair is geworden. We denken zelfs dat Bob Verbeeck momenteel 50 miljoen euro waard is. Hij gaf zelf aan dat zijn bedrijf in 2019 een brutowinst van maar liefst 16,8 miljoen euro had. Het is dan ook niet moeilijk om erachter te komen waar het grootste gedeelte van het vermogen van Bob Verbeeck vandaan komt.

Waar woont Bob Verbeeck?

Bob Verbeeck is geboren in Tessenderlo in België en heeft een tijdje in de Verenigde Staten gewoond voor zijn studie economische wetenschappen aan de Iowa State University. Het is niet bekend waar de Belg op het moment woont.

Wie is de vrouw van Bob Verbeeck?

Er is helaas weinig bekend over de vrouw van Bob Verbeeck, al weten we wel dat ze samen Consultants In Sports zijn begonnen. Dit bedrijf heet dus inmiddels Golazo.

Het inkomen van Bob Verbeeck

Het precieze inkomen van Bob Verbeeck is onbekend. We weten desondanks wel dat de omzet van Golazo gedaald is tijdens de coronapandemie. Zijn inkomen is hierdoor gezakt. Toch is de kans groot dat het salaris van de Belg nog meerdere miljoenen per jaar is. Golazo had in 2019 immers een brutowinst van maar liefst 16,8 miljoen euro. We gokken daarom dat Bob Verbeeck jaarlijks minstens 5 miljoen euro verdient, maar waarschijnlijk zelfs nog meer.