Wat is het vermogen van DJ Tiësto?

Wat is het vermogen van DJ Tiësto? De kans is groot dat je wel eens van deze muzikant hebt gehoord. Tiësto werd in 2010/2011 namelijk verkozen tot de beste DJ aller tijden, terwijl hij ook nog eens wordt gezien als de godfather van EDM. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Nederlander door de jaren heen flink wat geld heeft verdiend. Wat is het vermogen van DJ Tiësto? We leggen het je in dit artikel haarfijn uit!

Wie is DJ Tiësto?

DJ Tiësto, ook wel bekend als Tijs Michiel Verwest, is een Nederlandse DJ en producer die een legendarische figuur is geworden in de elektronische dansmuziek (EDM) scene. Tiësto, geboren op 17 januari 1969 in Breda, begon zijn muziekcarrière eind jaren tachtig met spelen in kleine clubs en feesten in zijn geboorteplaats. In de loop der jaren is hij uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en invloedrijke DJ’s ter wereld, won talloze prijzen en trad op op enkele van de grootste muziekfestivals ter wereld.

Tiësto’s bekendheid begon eind jaren negentig, toen hij aan populariteit begon te winnen met zijn trancemuziek. Hij bracht zijn eerste album uit, “In My Memory”, in 2001, waarop hitnummers als “Lethal Industry” en “Suburban Train” stonden. Het album was een enorm succes en Tiësto werd al snel bekend als een van de leidende figuren in het genre. In de jaren die volgden, bleef Tiësto succesvolle albums en singles uitbrengen, waaronder “Just Be”, “Adagio for Strings” en “Elements of Life”. Hij werd ook bekend om zijn opwindende liveoptredens, waaronder vaak uitgebreide toneelproducties en spectaculaire lichtshows.

Waar verdient DJ Tiësto zijn geld mee?

DJ Tiësto verdient zijn geld natuurlijk als DJ. Door de jaren heen verdiende hij geld met het verkopen van zijn singles en albums, maar het grootste deel van zijn vermogen heeft hij opgebouwd met de liveoptredens. Zo heeft hij veel opgetreden in Las Vegas, wat voor DJ’s de beste stad ter wereld is als je echt veel geld wilt verdienen. Calvin Harris heeft hier bijvoorbeeld ook een groot gedeelte van zijn vermogen verdiend. Deze Schot is dan ook de rijkste DJ ter wereld, wat DJ Tiësto dus niet is.

Hoeveel is DJ Tiësto waard?

Hoewel we net al lieten weten dat DJ Tiësto niet de rijkste DJ ter wereld is, betekent dit niet dat de Nederlander krap bij kas zit. Sterker nog, Tijs Michiel Verwest staat derde als het gaat om de rijkste DJ’s ter wereld. Hij moet met alleen Calvin Harris en Gianlucha Vacchi voor zich laten, al heeft de laatstgenoemde DJ het grootste gedeelte van zijn vermogen als zakenman verdient. DJ Tiësto is volgens dit lijstje op het moment 170 miljoen euro waard. Het grootste gedeelte van dit vermogen heeft hij verdiend door op te treden, vooral in Las Vegas. Tiësto is overigens wel de rijkste Nederlandse DJ, hij staat ver voor op Armin van Buuren, Martin Garrix, Afrojack en Ferry Corsten.

Waar woont DJ Tiësto?

DJ Tiësto is dus een van de rijkste DJ’s ter wereld, wat zeker te zien is aan zijn huis. Hij woont namelijk in een luxe appartement in New York, wat te koop stond voor 4,3 miljoen euro. Het is echter onbekend of Tijs het gekocht heeft of het juist huurt. Het appartement in The Big Apple ziet er in ieder geval fantastisch uit. Het ligt op de vijftiende verdieping en bevat drie slaapkamers en ook nog eens drie badkamers. Bovendien beschikt DJ Tiësto met zijn gezin over een terras van maar liefst 184 vierkante meter.

Wie is de vrouw van DJ Tiësto?

DJ Tiësto mag dan al wel ouder dan 50 jaar zijn, alsnog werd hij in 2022 vader. Hij is getrouwd met een Amerikaanse model genaamd Annika Backes. Ze kregen in 2020 al hun eerste kindje dat Viola Margreet Verwest heet, het jongentje dat in 2022 geboren is, heet Viggo Tiësto Verwest. Tijs Michiel Verwest heeft zijn zoon dus soort van naar hemzelf genoemd! DJ Tiësto leerde zijn vrouw Annika trouwens tijdens een diner in 2015 kennen. De Amerikaanse was destijds nog maar 18 jaar oud, maar een paar jaar later trouwde het stel al in Utah.

Het inkomen van DJ Tiësto

De beste DJ’s ter wereld verdienen een heel groot gedeelte van hun salaris met liveoptredens. Dit geldt ook voor het inkomen van DJ Tiësto. Uit de cijfers van Forbes blijkt dat deze Nederlander in 2017 maar liefst 28,7 miljoen euro verdiende. Hiermee stond hij op de derde plek, hij moest alleen Calvin Harris en The Chainsmokers voor zich laten. Wel was het inkomen van DJ Tiësto veel hoger dan dat van andere Nederlandse DJ’s, zoals Martin Garrix (11,3 miljoen euro) en Afrojack (8,7 miljoen euro). Wat het inkomen van DJ Tiësto op het moment is, weten we niet precies. Desondanks is de kans groot dat zijn salaris alsnog boven de 20 miljoen euro per jaar is.