Wat is het vermogen van Jan Smit?

Wat is het vermogen van Jan Smit? Je kent deze muzikant natuurlijk als zanger, maar inmiddels is hij ook de voorzitter van FC Volendam. Smit komt natuurlijk uit dit dorp en werd net als veel andere inwoners van Volendam bekend als zanger. Eerst kenden we hem als Jantje Smit, maar inmiddels is hij niet meer een kinderster. In plaats daarvan kennen we hem ook nog als presentator. Wat is het vermogen van Jan Smit door al zijn werk? Je leest het in dit artikel!

Wie is Jan Smit?

Jan Smit is een Nederlandse zanger, songwriter en televisiepresentator. Hij werd geboren op 31 december 1985 in Volendam. Hij werd al als kind mateloos populair, wat kwam doordat hij het nummer Mama opnam met BZN en Carola Smit. Door al het succes mocht Jantje Smit een solosingle genaamd Ik zing dit lied voor jou alleen opnemen. Dit nummer kwam als nummer 1 binnen in de hitparade in Nederland, wat nog nooit eerder gebeurd was in de Top 40. Smit haalde als kind nog een paar assists, waaronder Pappie, waar blijf je nou. Overigens had Jantje Smit ook nog in Duitsland, Oostenrijk, Italië, België en Frankrijk succes.

Vanaf 2005 ging Jan Smit zichzelf daadwerkelijk Jan Smit noemen in plaats van Jantje Smit. Hij behaalde als zanger veel succes met nummers als Mi Rowsu, Als de morgen is gekomen, Laura, et cetera. Smit heeft bovendien in meerdere series en films gespeeld, waaronder Flikken Maastricht, 2 kleine kleutertjes: een dag om nooit te vergeten en Het bombardement. Ook heeft Eddy Veerman een boek over hem geschreven genaamd Biografie Jan Smit: Het geheim van de Smit. Daarnaast heeft Jan Smit veel succes als presentator. Zo presenteerde hij met Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam. Smit presenteert daarnaast Beste Zangers en is een van de coaches van The Voice of Holland geweest.

Waar verdient Jan Smit zijn geld mee?

Jan Smit verdient zijn geld natuurlijk vooral als muzikant. Hij is misschien niet meer zo populair als in het verleden, maar alsnog beleefde hij in 2022 veel succes met een nieuw album genaamd Boven Jan. De single Tussen jou en mij met Waylon werd bovendien een grote hit. Jan Smit verdient aan de verkopen van deze nummers, maar hij verdient nog meer geld met zijn optredens. Daarnaast bestaat een deel van zijn inkomen natuurlijk ook uit zijn werk als presentator.

Hoeveel is Jan Smit waard?

Je leest dit artikel omdat je het vermogen van Jan Smit graag wilt weten. We laten je daarom niet langer in spanning. Volgens experts is Jan Smit namelijk 13 miljoen euro waard is. Dit bedrag komt uit 2021, dus het zou kunnen dat de zanger en presentator nu nog meer geld op zijn bankrekening heeft staan. Het is in ieder geval algemeen bekend at een groot deel van het vermogen van zangers komt uit de liveshows, wat dus ook bij Jan Smit het geval is.

Waar woont Jan Smit?

Het verbaast niemand, maar dan ook echt niemand, dat Jan Smit nog altijd in Volendam woont. Hij is hier geboren en opgegroeid, dus dan verlaat je het dorp natuurlijk nooit weer. Smit kocht in 2006 een vrijstaand huis in Volendam, waar hij nog altijd woont met zijn gezin. Hij liet de woning overigens eerst slopen en vervolgens werd er een nieuwe villa gebouwd. Het huis ziet er prachtig uit en heeft ook nog eens een grote tuin. Om de woning van Jan Smit in Volendam nog wat luxer te maken: er zit ook een zwembad in.

Wie is de vrouw van Jan Smit?

Jan Smit is sinds 2009 samen met Liza Plat, die net als de zanger geboren en getogen is in Volendam. Het stel trouwde redelijk vroeg in hun relatie, namelijk op 11 november 2011 (11/11/11) op het eiland Sint Maarten. Jan Smit heeft met zijn vrouw inmiddels drie kinderen: een zoon en twee dochters. Daarnaast heeft Plat uit een eerdere relatie ook nog een dochter. Het gezin van Jan Smit en Liza Plat bestaat inmiddels dus uit meer kinderen. Jan Smit is trouwens de ex van Yolanthe, terwijl hij ook nog eens de broer van Monique Smit is.

Het inkomen van Jan Smit

Je weet nu dat Jan Smit 13 miljoen euro waard is en dat veel van zijn vermogen uit optredens komt, maar je zult uiteraard ook nog graag willen weten wat zijn salaris is. Het valt desondanks lastig te zeggen wat het inkomen van Jan Smit is. Dit komt doordat we niet precies weten hoe vaak de zanger optreedt, terwijl het ook niet bekend is wat de inwoner van Volendam als presentator verdient. We hoeven ons desondanks zeker geen zorgen te maken over zijn salaris, aangezien Jan Smit als coach bij TVOH bijvoorbeeld ook meerdere tonnen verdiende. Het inkomen van Jan Smit is dus nog steeds lekker hoog!