Wat is het vermogen van Erick van Egeraat?

Wat is het vermogen van Erick van Egeraat? Deze man ken je mogelijk door zijn ontwerpen. Van Egeraat is namelijk de architect van meerdere beroemde bouwwerken. Je kunt hierbij onder meer denken aan The Rock Tower in Amsterdam, het Drents Museum in Assen en de ING Group Headquarters in Boedapest. Erick van Egeraat werd bovendien benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau in 2016. Wat is het vermogen van Erick van Egeraat geworden als architect? Het antwoord staat in dit handige artikel!

Wie is Erick van Egeraat?

Erick van Egeraat, wiens volledige naam Michiel Adrianus Gijsbert van Egeraat is, is een Nederlandse architect en ontwerper. Hij staat bekend om zijn innovatieve en moderne architectonische ontwerpen, die hem internationale erkenning hebben opgeleverd op het gebied van architectuur. Erick van Egeraat werd geboren op 27 april 1956 in Amsterdam, Nederland. Hij studeerde architectuur aan de Technische Universiteit Delft in Nederland en voltooide zijn studie in 1984. Na voor verschillende gerenommeerde architectenbureaus te hebben gewerkt, richtte hij zijn eigen architectenbureau op, Erick van Egeraat associate architects (EEA), in Rotterdam, Nederland, in 1995.

Gedurende zijn carrière heeft Erick van Egeraat tal van spraakmakende projecten over de hele wereld ontworpen en voltooid, waaronder commerciële gebouwen, wooncomplexen, culturele en educatieve instellingen en stedenbouwkundige projecten. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door hun innovatieve en eigentijdse benadering, waarbij vaak geavanceerde technologieën en duurzame ontwerpprincipes zijn verwerkt. Enkele van de opmerkelijke projecten van Erick van Egeraat zijn de Ziggo Dome in Amsterdam, Nederland; de woontoren Montevideo in Rotterdam, Nederland; het Moscow Business Centre in Moskou, Rusland; en het hoofdkantoor van Siemens in onder meer München, Duitsland.

Erick van Egeraat heeft talloze prijzen en erkenningen ontvangen voor zijn architectonische werk, waaronder onder andere de Architizer A+ Awards, de International Property Awards en de Red Dot Design Award. Zijn bijdragen op het gebied van architectuur hebben hem tot een prominente figuur in de wereld van design gemaakt en hebben hem een ​​reputatie opgeleverd als een invloedrijke architect met een onderscheidende ontwerpstijl.

Waar verdient Erick van Egeraat zijn geld mee?

Als architect en ontwerper verdient Erick van Egeraat geld op verschillende manieren die verband houden met zijn architectenpraktijk. Enkele van de belangrijkste manieren waarop hij inkomsten genereert, zijn onder meer:

  • Honoraria voor architectonisch ontwerp: Erick van Egeraat verdient geld met honoraria die in rekening worden gebracht voor zijn architectonische ontwerpdiensten. Deze vergoedingen zijn meestal gebaseerd op de schaal, complexiteit en reikwijdte van het project en kunnen verschillende stadia van het ontwerpproces omvatten, van de eerste conceptontwikkeling tot bouwdocumentatie.
  • Projectcommissies: Erick van Egeraat kan inkomsten verdienen via projectcommissies, waarbij hij een percentage van het projectbudget of een vaste vergoeding ontvangt voor het toezicht houden op het ontwerp- en bouwproces van een project. Denk hierbij aan het aansturen van projectteams, het coördineren met opdrachtgevers en opdrachtnemers en het zorgen voor een succesvolle afronding van het project.
  • Royalty’s en licenties: Als de architectonische ontwerpen van Erick van Egeraat worden gebruikt voor commerciële doeleinden, zoals bij de productie van bouwmaterialen, meubels of andere producten, kan hij royalty’s of licentievergoedingen verdienen. Meestal gaat het om het verlenen van toestemming voor het gebruik van zijn intellectueel eigendom in ruil voor een financiële vergoeding.

Hoeveel is Erick van Egeraat waard?

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke details van de inkomsten en financiële activiteiten van Erick van Egeraat niet openbaar worden gemaakt. Het officiële vermogen van deze Nederlandse architect weten we dus helaas niet. Wel durven we te zeggen dat Van Egeraat inmiddels een miljonair is. Dit komt doordat experts zijn waarde hebben geschat. Volgens de specialisten is Erick van Egeraat momenteel dan ook 25 miljoen euro waard.

Waar woont Erick van Egeraat?

We weten helaas niet zo goed waar Erick van Egeraat op dit moment woont. Zijn bedrijf is echter gevestigd in Rotterdam, waardoor we denken dat Erick van Egeraat in Rotterdam woont. Het zou echter ook kunnen dat hij geëmigreerd is naar Rusland, Tsjechië of Hongarije, aangezien het architectenbureau van de Nederlander hier ook vestigingen heeft.

Wie is de vrouw van Erick van Egeraat?

De eerste vrouw van Erick van Egeraat heet Francine Houben. Zij is ook een architecte en is nu getrouwd met de organisatieadviseur Hans Andersson. Dit stel woont samen in Herpt. Van Egeraat kreeg met Houben drie kinderen. Erick van Egeraat kreeg zelf later ook een nieuwe relatie. Hij trouwde namelijk met een vrouw genaamd Tiffany. Dit Russische fotomodel heet door het huwelijk nu Tiffany Marketa Van Egeraatova. Erick van Egeraat heeft van zijn vrouw bovendien een werkneemster van zijn bedrijf gemaakt.

Het inkomen van Erick van Egeraat

Het inkomen van Erick van Egeraat is helaas onbekend. Wel weten we dat hij in 2016 beticht is van fraude door een Russische opdrachtgever. Of dit daadwerkelijk tot een rechtszaak heeft geleid, is desondanks niet helemaal bekend.