Wat is het vermogen van Vincent van der Voort?

Wat is het vermogen van Vincent van der Voort? Als je elk jaar in december naar het WK Darts kijkt, weet je sowieso wie deze man is. Van der Voort doet namelijk al jaren mee aan dit toernooi, terwijl hij ook nog eens vaak op tv te zien is als analist bij de dartwedstrijden. Vincent van der Voort is dan ook een van de beste Nederlandse darters ooit. Hij is al sinds 1985 actief en hoort nog altijd bij de wereldtop. Wat is het vermogen van Vincent van der Voort geworden door zijn lange dartcarrière? Het antwoord lees je in deze handige blog!

Wie is Vincent van der Voort?

Vincent van der Voort is een professionele darter uit Nederland. Hij werd geboren op 18 december 1975 in Purmerend, Nederland. Van der Voort begon zijn professionele dartcarrière in 2001 en is sindsdien een bekende speler op de Professional Darts Corporation (PDC) tour. Hij staat bekend om zijn snelle werpstijl en heeft de bijnaam “The Dutch Destroyer” verdiend. Zijn opkomstmuziek is overigens Give It Up van KC & the Sunshine Band. Het publiek gaat dan helemaal los!

Gedurende zijn carrière heeft van der Voort verschillende opmerkelijke prestaties geleverd, waaronder het bereiken van de kwartfinales van het PDC Wereldkampioenschap in 2011 en 2015 en de halve finales van de Players Championship Finals in 2014. Hij heeft ook verschillende professionele toernooien gewonnen. Van der Voort staat bekend om zijn toewijding aan de dartsport en zijn vriendelijke persoonlijkheid zowel op als naast het podium. Hij is een populaire figuur geworden onder dartfans en wordt algemeen beschouwd als een van de beste Nederlandse spelers in de hedendaagse sport.

Waar verdient Vincent van der Voort zijn geld mee?

Vincent van der Voort verdient geld door het spelen van professionele darttoernooien en -competities, maar ook door sponsoring en aantekeningen. Van der Voort neemt als professioneel darter deel aan toernooien die worden georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC) en andere organisaties, waar hij strijdt om prijzengeld. De hoeveelheid prijzengeld varieert afhankelijk van het toernooi en de prestaties van de speler, maar topspelers zoals van der Voort kunnen aanzienlijke bedragen verdienen met hun winsten. Naast prijzengeld kan van der Voort ook geld verdienen door middel van sponsoring en aanbevelingen van bedrijven die geïnteresseerd zijn in het promoten van hun producten bij dartfans. Zo werd hij eerder gesponsord door dartfabrikanten, kledingbedrijven en andere merken.

Hoeveel is Vincent van der Voort waard?

Het is vermeldenswaard dat de details van de inkomsten en financiële situatie van Vincent van der Voort niet openbaar beschikbaar zijn, aangezien deze informatie doorgaans als privé wordt beschouwd. We weten daardoor niet wat het echte vermogen van Vincent van der Voort is, maar toch kunnen we wel een gokje wagen. Dit komt doordat er veel informatie bekend is over het prijzengeld dat darters ontvangen. Experts schatten daardoor in dat Vincent van der Voort momenteel 1,2 miljoen euro waard is. Het zou kunnen dat dit bedrag hoger of lager ligt, maar we durven in ieder geval met enige zekerheid te zeggen dat Vincent van der Voort een miljonair is geworden als darter.

Waar woont Vincent van der Voort?

Het is onbekend waar Vincent van der Voort woont, al denken we dat hij óf in Purmerend óf in Zaanstad woont. Vincent van der Voort is namelijk geboren en getogen in Purmerend, dus het zou kunnen dat hij hier nog altijd woont. Daarnaast kan het ook dat Vincent van der Voort in Zaanstad woont, hier heeft hij namelijk met zijn vrouw en zoon een dartwinkel.

Wie is de vrouw van Vincent van der Voort?

De vrouw van Vincent van der Voort heet Karin van der Voort. Ook zij is actief in de dartwereld. Vincent van der Voort heeft namelijk met zijn vrouw Karin een dartshop in Zaanstad. Hierin verkopen ze bijvoorbeeld dartpijlen en dartborden. Ook hun zoon Kevin werkt mee in de winkel, hij is zelfs samen met zijn ouders de eigenaar van Dartshop Zaanstad. De shop werd overigens geopend op 21 februari 2017, waarbij ook andere topdarters als Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen aanwezig waren.

Het inkomen van Vincent van der Voort

Het is vrijwel onmogelijk om het inkomen van Vincent van der Voort te zeggen. Dit komt doordat darters op meerdere manieren geld verdienen. Zo krijgen ze een salaris door het prijzengeld dat ze winnen als ze meedoen aan toernooien. Hoe beter ze presteren, hoe meer ze verdienen dus. Daarnaast worden darters vaak ook gesponsord door diverse bedrijven, maar hierover maken ze geen specifieke bedragen bekend. Vincent van der Voort is daarnaast actief als analist op tv, waarvoor hij waarschijnlijk ook een salaris krijgt. Hij heeft daarnaast zijn met zijn vrouw Karin een runshop in Zaanstad. Het inkomen van Vincent van der Voort is dus al met al onbekend en kan ook niet echt geschat worden.