Wat is het vermogen van François Henri Pinault?

Wat is het vermogen van François Henri Pinault? Als je deze man niet kent, ken je mogelijk zijn vader François Pinault wel. Zijn vader is de oprichter van Pinault SA, wat later Kering werd. Inmiddels is zoonlief François Henri Pinault de voorzitter en CEO van Kering, waar onder meer Gucci, Balenciaga en Yves Saint Laurent onder valt. Ook veel andere beroemde merken behoren bij Kering. Als je François Henri Pinault wel kent dan komt dat waarschijnlijk doordat hij de man van wereldberoemde actrice Salma Hayek is. Wat is het vermogen van François Henri Pinault? Je leest het in dit artikel.

Wie is François Henri Pinault?

François Henri Pinault is een Franse miljardair-zakenman en de CEO van het multinationale luxegoederenconglomeraat Kering, dat eigenaar is van merken als Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta en Balenciaga. Hij werd geboren op 28 mei 1962 in Rennes, Frankrijk, en is de zoon van François Pinault, de oprichter van Kering.

Naast zijn rol bij Kering is Pinault ook voorzitter van Groupe Artémis, een houdstermaatschappij die de activa van de familie Pinault beheert, waaronder veilinghuis Christie’s en de Franse voetbalclub Stade Rennais. Hij is door Forbes en andere publicaties gerangschikt onder de rijkste mensen ter wereld en staat bekend om zijn filantropische werk, waaronder zijn steun aan milieudoelen via de Pinault Foundation.

Waar verdient François Henri Pinault zijn geld mee?

François Henri Pinault heeft zijn fortuin voornamelijk verdiend door zijn rol als CEO van Kering, een multinationaal conglomeraat voor luxegoederen. Kering is eigenaar van enkele van ‘s werelds meest iconische luxemerken, waaronder Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta en Balenciaga. Pinault heeft een belangrijke rol gespeeld bij de groei van het bedrijf van Kering, het wereldwijd uitbreiden van het bereik en het vergroten van de winst. Voordat hij bij Kering kwam, werkte Pinault bij de holding van zijn familie, Groupe Artémis, die de activa van de familie Pinault beheert, waaronder luxemerken, beeldende kunst en onroerend goed. Pinault is ook betrokken geweest bij verschillende spraakmakende overnames en desinvesteringen, waaronder de verkoop van de Redcats-catalogusactiviteiten en de overname van Puma.

Hoeveel is François Henri Pinault waard?

François Henri Pinault is dus op het moment de voorzitter en CEO van Kering, het bedrijf dat zijn vader begonnen is. Toch werd deze Fransman vooral beroemd door zijn huwelijk met actrice Salma Hayek. Doordat Hayek wereldberoemd is, denken veel mensen dat ze meer geld waard is dan haar man. Dit is echter niet het geval. François Henri Pinault is op het moment volgens experts namelijk maar liefst ongeveer 7 miljard euro waard. Hij is hierdoor een stuk rijker dan zijn vrouw Salma Hayek, al komt hij alsnog niet in de buurt van het vermogen van zijn vader François Pinault. De oprichter van Kering is namelijk meer dan 40 miljard euro waard.

Waar woont François Henri Pinault?

François Henri Pinault en zijn vrouw Salma Hayek woonden eerst samen in een prachtige villa in Bel-Air. In 2020 werd bekend dat het stel was verhuisd, wat nodig was omdat hun woning gesloopt zou worden omdat de lokale autoriteiten andere plannen had met het gebied. Waarschijnlijk is dit helemaal niet waar en willen François Henri Pinault en Salma Hayek juist een nieuw huis op de grond bouwen. Ze vonden de huidige villa namelijk te klein. Waar François Henri Pinault op het moment woont, weten we daarom eigenlijk niet. Waarschijnlijk wordt er een huis gebouwd waar hun vorige woning eerst stond, maar François Henri Pinault en Salma Hayek kunnen ook in andere huizen wonen. François Henri Pinault heeft namelijk ook in Londen, Parijs en andere Franse steden een woning. Hayek is bovendien de eigenaar van andere huizen in de Verenigde Staten.

Wie is de vrouw van François Henri Pinault?

François Henri Pinault was eerst getrouwd met Dorothée Lepère. Het stel trouwde in 1996 en scheidden in 2004. Tussendoor kregen ze twee kinderen: zoon François en dochter Mathilde. Vervolgens heeft François Henri Pinault een tijdje een relatie gehad met supermodel Linda Evangelista. Ze kregen samen een zoon: Augustin James Evangelista. Voordat zijn tweede zoon geboren werd, was François Henri Pinault al begon met het daten met actrice Salma Hayek. Ze trouwden bijna 3 jaar later in Parijs op 14 februari 2009. Tussendoor hadden ze al een dochter gekregen, Valentina werd namelijk geboren op 21 september 2007.

Het inkomen van François Henri Pinault

François Henri Pinault heeft dus een fantastisch vermogen bij elkaar verdiend. Dat is enigszins logisch als je de zoon van een rijke man als François Pinault bent, maar natuurlijk heeft zoonlief zelf ook het een en ander verdiend. We denken dan ook dat het vermogen van François Henri Pinault, wat momenteel 7 miljard euro is, nog altijd stijgt. De ondernemer verdient per jaar namelijk vele miljoenen euro’s. We schatten in dat het inkomen van François Henri Pinault maandelijks ongeveer 75 miljoen euro is. Dit komt dus vooral doordat hij de CEO en voorzitter is van Kering, een bedrijf dat luxemerken als Saint Laurent, Gucci en Balenciaga.