Wat is het vermogen van Max Verstappen?

Na de successen in de Formule 1 afgelopen jaren is het niet gek dat Max Verstappen een flink vermogen heeft opgebouwd. Na het tekenen van een megacontract zal het vermogen van Max Verstappen de komende jaren nog verder stijgen. Max Verstappen leeft als een echte prof, maar geniet ook zeker van zijn leven als multimiljonair. Van een miljoenenvilla in Monaco tot een eigen privéjet. Max verstappen behoort op zijn jonge leeftijd tot de best betaalde sporters ter wereld. Hoeveel verdient Max Verstappen precies?  Dat en meer bespreken we in dit artikel. 

Inhoudsopgave
  • Wie is Max Verstappen?
  • Waar verdient Max Verstappen zijn geld mee?
  • Hoeveel is Max Verstappen waard?
  • Waar woont Max Verstappen?
  • Wat is de nationaliteit van Max Verstappen?
  • Wie is de vriendin van Max Verstappen?
  • Inkomen van Max Verstappen

Wie is Max Verstappen?

Op 30 september 1997 werd Max Verstappen geboren in Hasselt. Hij is geboren in een echte race familie. Zo was zijn vader Jos Verstappen ook ooit een Formule 1-coureur en ook zijn moeder Sophie Kumpen is jaren actief geweest in de karting- en autosport. Na Robert Doornbos is Max Verstappen de volgende Nederlandse coureur in de F1.

Veel mensen juichen als Nederlanders wanneer Max Verstappen een race wint, maar eigenlijk is hij helemaal niet eens echt Nederlands. Zijn moeder is namelijk Belgisch en Max Verstappen is opgegroeid in Hasselt. Volgens zijn moeder zijn de identiteitspapieren van Max Verstappen zelfs Belgisch. Zijn Nederlandse vader Jos Verstappen geeft aan dat ondanks zijn dubbele nationaliteit, Max toch voor Nederland rijdt. 

Waar verdient Max Verstappen zijn geld mee?

Ondanks dat Max Verstappen nog erg jong is, heeft hij wel al een flink vermogen weten te vergaren. Naast dat hij een goed salaris verdient als Formule 1-coureur, kan dit zijn inkomen jaarlijks nog flink oplopen door de bonussen die hij kan verdienen. Op dit moment heeft Max Verstappen een contract dat loopt tot 2028. Hiermee verdient hij tenminste 250 miljoen euro. Daarnaast verdient hij ook nog veel geld door persoonlijke sponsordeals. Voorbeelden van sponsoren van. Max Verstappen zijn; Red Bull, Carnext.com, Jumbo-Supermarkten en Viaplay.  

Hoeveel is Max Verstappen waard?

Max Verstappen heeft zijn vermogen weten te vergaren door middel van verschillende inkomstenbronnen, maar hoeveel is hij nu eigenlijk waard? Het geschatte vermogen van Max Verstappen is lastig te benoemen. Zo meldt de sportkrant Marca dat Max verstappen een vermogen heeft van 60 miljoen euro. Andere media melden weer dat Max Verstappen een vermogen heeft van 200 miljoen euro. Zoals je ziet lopen deze schattingen erg uiteen. Wat het exacte vermogen van Max Verstappen is, is dus niet zeker. Hoe dan ook: Max heeft ontzettend veel geld. 

Waar woont Max Verstappen?

Max Verstappen heeft dus ongelofelijk veel geld. Hier hoort natuurlijk ook een prachtig huis bij. Max Verstappen woont zelf niet in Nederland of België waar hij dus is opgegroeid. Hij woont namelijk net als veel andere Formule 1-coureurs in Monaco. Het huis van Max Verstappen ligt in de wijk Fontvieille. Hier heeft hij een prachtig uitzicht op zee en de helihaven is op loopafstand. Hierdoor vliegt hij binnen zeven minuten naar het vliegveld van Nice. De makelaar van Max verstappen wil niet zeggen wat zijn huis precies heeft gekost, maar een huis in deze wijk is waarschijnlijk erg duur. Zo is een appartement van 180 vierkante meter in een ‘goedkopere’ wijk al 16 miljoen euro waard. 

Wat is de nationaliteit van Max Verstappen?

Max Verstappen is dus geboren in België, maar rijdt onder de Nederlandse vlag. Toen Max Verstappen achttien jaar werd, vroeg hij direct een Nederlands paspoort aan. Max Verstappen heeft een Belgische moeder en een Nederlandse vader. Hij draagt dus beide nationaliteiten. Zelf geeft hij aan trots te zijn op beide nationaliteiten. De keuze voor het rijden onder de Nederlandse vlag heeft vooral met zijn vader te maken. Max Verstappen is ook benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. 

Wie is de vriendin van Max Verstappen?

Max Verstappen zijn vriendin is de Braziliaanse Kelly Piquet. Naast dat Kelly zelf model is, komt ze ook uit een race gezin. Zo is ze de dochter van drievoudig Formule 1 wereldkampioen Nelson Piquet. Ook is haar ex-man en de vader van haar kind, de Russische coureur Daniil Kvyat. Max Verstappen en zijn vriendin zijn samen sinds 2020. Hoe het stel elkaar ontmoet heeft is niet helemaal duidelijk, maar de kans is groot dat ze elkaar eerder al op het circuit tegen zijn gekomen. 

Inkomen van Max Verstappen

Max Verstappen verdient dankzij het contract dat hij in 2022 tekende meer dan 750.000 euro per week. Dit komt neer op meer dan 40 miljoen euro per jaar. Het grootste deel hiervan is een basissalaris, maar met bonussen en het winnen van titels kan dit bedrag nog verder oplopen tot 17 miljoen euro. Dit betekent dat Max Verstappen ten minste 57 miljoen euro per jaar kan verdienen met alleen zijn contract. Wat Max Verstappen precies verdient met zijn persoonlijke sponsordeals is niet helemaal duidelijk, maar aangezien hij een van de populairste coureurs van dit moment is, zal hij hier ook behoorlijk mee verdienen. Het vermogen van Max Verstappen zal de komende jaren ook nog flink groeien.