Wat is het vermogen van Ruud de Wild?

Wat is het vermogen van Ruud de Wild? Als je in de auto regelmatig Radio 2 luistert, weet je natuurlijk wie deze man is. De Wild is op het moment namelijk een van de DJ’s van dit radiostation, wat hij eerst voor KRO-NCRV deed. Inmiddels doet Ruud dit voor PowNed, al was hij een tijdje uit de roulatie doordat er darmkanker geconstateerd was bij de radio-DJ. De Wild heeft tijdens zijn loopbaan uiteraard nog voor meer stations gewerkt. Wat is het vermogen van Ruud de Wild daardoor geworden? Je leest het in dit artikel!   

Wie is Ruud de Wild?

Ruud de Wild is een bekende Nederlandse radio-dj en televisiepresentator. Hij is geboren op 24 april 1969 in Hilversum en begon zijn loopbaan rond zijn 20e als assistent-dj bij de AVRO. Dit deed hij eerst op Hilversum 3 en later op Radio 3. Vervolgens ging hij voor Radio 538 radioprogramma’s maken, waarna hij ook op tv als presentator ging werken voor eerst TMF en later BNN. Radio 538 ontsloeg hem.

De Wild kwam op 6 mei 2002 groot in het nieuws doordat hij getuige was van de moord op Pim Fortuyn. Fortuyn was te gast geweest in zijn radio-uitzending van BNN, waarna De Wild hem nog een cadeautje wilde overhandigen op het parkeerterrein. Precies op dat moment kwam Volkert van der Graaf aanlopen om Fortuyn neer te schieten. De Wild ging eerst door met zijn uitzendingen, maar koos er vervolgens toch voor om een hiatus te nemen.

Uiteindelijk keerde Ruud de Wild weer terug op de radio bij Radio 538, maar in 2008 stapte hij over naar Q-music. Een paar jaar later keerde De Wild toch terug bij Radio 38, maar hij moest in 2015 plaatsmaken voor Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. In datzelfde jaar kreeg De Wild trouwens de Marconi Oeuvre Award voor zijn radio-loopbaan. Ruud ging toen naar BNR Nieuwsradio en bleef hier één jaar, sindsdien is hij als radio-DJ actief bij NPO Radio 2. Ook was hij een tijdje een van de presentatoren en deskundigen van RTL Boulevard.

Waar verdient Ruud de Wild zijn geld mee?

Ruud de Wild verdient zijn geld dus eigenlijk op maar één manier. Hij is namelijk radio-DJ, wat hij doet voor PowNed op NPO Radio 2 op dit moment. Toch is dit niet helemaal waar. De Wild maakt namelijk ook kunst. Hij richt zich hierbij voornamelijk op het maken van schilderijen waarin hij bekende songteksten verwerkt. Hij bracht hiervan in 2006 een boek uit genaamd Every poet is a Thief. In datzelfde jaar was ook kunst van De Wild te zien in het Museum Jan van der Togt. Hier was ook een U2-Trabant te zien die de radio-DJ had beschilderd, wat later boven de receptie van de 538-studio’s in Hilversum opgehangen werd.

Hoeveel is Ruud de Wild waard?

Ruud de Wild is een van de bekendste radio-DJ’s van Nederland en heeft dan ook flink wat salaris gekregen van zijn werkgevers. Het is desondanks niet helemaal bekend wat zijn eigen vermogen is. Wel willen we een gokje wagen. We gaan er namelijk vanuit dat Ruud de Wild momenteel zo’n 1,5 miljoen euro waard is.

Waar woont Ruud de Wild?

De kans is groot dat je al wist dat de vriendin van Ruud de Wild Olcay Gulsen is. Wist je dan ook al dat het stel al samenwoont? Ze woonden namelijk in een woning aan de Herengracht, al zetten ze dit huis in 2022 te koop voor een bedrag van liefst 1,85 miljoen euro. Ze hebben dit grachtenpand eerst helemaal verbouwd en daarna dus te koop gezet. Of het huis inmiddels al verkocht is, weten we! Een tijdje geleden was het pand namelijk onder voorbehoud verkocht, al wist het stel niet de vraagprijs te krijgen. Waar ze nu samenwonen, is onbekend.

Wie is de vriendin van Ruud de Wild?

De huidige vriendin van Ruud de Wild is Olcay Gulsen. Ze is een Nederlandse modeontwerper en ondernemer van Koerdisch-Armeens afkomst. Ze is geboren op 20 juli 1980 in Waalwijk en heeft nog vier zussen en een broer. Ze is vooral bekend om haar merk Olcay Gulsen Beauty, met hoogwaardige make-up. Door de jaren heen heeft Gulsen nog meer bedrijven opgericht, wat niet altijd even succesvol afliep. Overigens heeft De Wild nog meer relaties gehad, waaronder met Tatum Dagelet, Aafke Burggraaff en Ilse Knijn. Met Dagelet en Burggraaff heeft hij bovendien kinderen.

Het inkomen van Ruud de Wild

We hebben het vermogen van Ruud de Wild al genoemd, maar natuurlijk wil je ook nog weten wat hij maandelijks verdient. We weten dit niet helemaal precies, maar we weten wel dat hij in zijn jaren bij Radio 538 en Q-Music jaarlijks minstens 7 ton euro verdiende. Het inkomen van Ruud de Wild is nu bij Radio 2 vast lager, maar we denken dat hij jaarlijks alsnog meerdere tonnen verdient.