Wat is het vermogen van Kanye West?

Wat is het vermogen van Kanye West? Hij is een van de meest prominente figuren in de entertainmentindustrie. Met platina-verkopende albums en hitlijsten aller tijden, heeft hij meer dan 130 miljoen platen wereldwijd verkocht met in totaal 21 Grammy Awards. De muziek van Kanye West heeft een enorme impact gehad op de jeugd en heeft de weg vrijgemaakt voor nieuwe, aspirant-rappers. Ook heeft zijn succes natuurlijk veel goed gedaan voor zijn vermogen. Wat is het vermogen van Kanye West? We leggen het in dit artikel uit.

Wie is Kanye West?

Kanye West is een Amerikaanse rapper, zanger, songwriter, platenproducent en modeontwerper. Hij werd geboren op 8 juni 1977 in Atlanta, Georgia, en groeide op in Chicago, Illinois. West begon zijn muziekcarrière als producer en werkte aan tracks voor artiesten als Jay-Z en Alicia Keys voordat hij in 2004 zijn debuutalbum “The College Dropout” uitbracht. Sindsdien heeft West verschillende zeer succesvolle albums uitgebracht, waaronder ‘Late Registration’, ‘Graduation’, ‘My Beautiful Dark Twisted Fantasy’, ‘Yeezus’ en ‘The Life of Pablo’. Hij heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn muziek, waaronder 22 Grammy Awards, waarmee hij een van de meest bekroonde artiesten in de geschiedenis van de Grammy is.

West staat ook bekend om zijn controversiële en uitgesproken publieke persoonlijkheid, evenals zijn uitstapjes naar mode en design. Hij heeft verschillende modellijnen gelanceerd, waaronder Yeezy, en heeft samengewerkt met bedrijven als Adidas en Louis Vuitton. Naast zijn muziek- en modecarrière is West ook betrokken geweest bij verschillende zakelijke ondernemingen en filantropische inspanningen. Hij is een pleitbezorger geweest voor bewustwording van de geestelijke gezondheid en is ook betrokken geweest bij verschillende liefdadigheidsorganisaties. Bovendien wilde hij in 2020 de president van de Verenigde Staten worden.

Waar verdient Kanye West zijn geld mee?

Kanye West heeft in de loop der jaren verschillende succesvolle albums en singles uitgebracht en hij verdient geld met de verkoop van zijn muziek via verschillende kanalen, waaronder streamingdiensten, digitale downloads en fysieke albumverkoop. Daarnaast heeft hij vaak opgetreden, waarmee hij natuurlijk ook geld verdiende. Kanye West krijgt bovendien op nog meer manieren een inkomen, bijvoorbeeld door zijn bedrijven. West is in de loop der jaren betrokken geweest bij verschillende zakelijke ondernemingen, waaronder zijn muzieklabel GOOD Music en zijn multimediabedrijf DONDA. West heeft daarnaast verschillende succesvolle modellijnen gelanceerd, waaronder Yeezy, en hij verkoopt ook merchandise die verband houdt met zijn muziek en andere ondernemingen.

Hoeveel is Kanye West waard?

Kanye West verdiende enorm veel geld door met verschillende merken samen te werken, zoals Louis Vuitton, Nike en Adidas. Meer nog, hij was ook medeoprichter van bedrijven als GOOD Music en DONDA, waardoor hij de rijkste persoon in de entertainmentindustrie werd. Het vermogen van Kanye West is zo’n 400 miljoen euro. Kanye West had ooit een nog groter vermogen, maar sinds Adidas afscheid van hem heeft genomen, is de muzikant minder geld waard geworden. Toch hoeft hij niet te klagen, aangezien Kanye West dus nog steeds ongeveer 400 miljoen euro waard is.

Waar woont Kanye West?

Kanye West heeft meerdere huizen, we weten dus eigenlijk niet waar hij vooral woont. Toch is de kans groot dat de rapper niet op zijn boerderij in Wyoming woont, deze ranch ziet er namelijk erg verlaten it. Dit geldt ook voor zijn landgoed in Los Angeles. Hier wilde West overigens een nieuwe stad van betaalbare koepelwoningen plaatsen die gebaseerd zijn op de huizen in Tatooine van Star Wars. Uiteindelijk moesten deze structuren weer gesloopt worden. Later werden ze toch weer gebouwd, maar ze zijn nooit officieel afgerond. We weten dus eigenlijk niet waar Kanye West woont.

Wie is de vriendin van Kanye West?

Kanye West begon in 2012 te daten met Kim Kardashian. Ze waren al jarenlang bevriend, maar raakten dus verliefd en trouwden in mei 2014. Ze kregen vervolgens vier kinderen: North, Saint, Chicago en Psalm. Kim Kardashian gaf in februari 2021 aan dat ze wilde scheiden. Inmiddels zijn Kanye West en Kim Kardashian daadwerkelijk gescheiden. Sindsdien heeft de muzikant meerdere relaties gehad. Zo is hij een tijdje samen geweest met actrice Julia Fox. De vriendin van Kanye West is inmiddels Bianca Censori, een architect uit Australië die al voor Yeezy, het bedrijf van West werkte. Kanye en Censori zijn zelfs al informeel getrouwd.

Het inkomen van Kanye West

In een Forbes-rapport van september 2019 plaatste Kanye West’s nettowaarde hem dat jaar als de best betaalde rapper in hiphop. Ze berekenden een geschat inkomen van ongeveer 150 miljoen euro per jaar na aftrek van vergoedingen voor agenten, managers en advocaten op basis van inkomstendocumentatie vóór belastingen. We vermoeden dat het inkomen van Kanye West nu wel lager is dan 150 miljoen euro, maar dit weten we niet zeker. We denken dit natuurlijk doordat West de laatste jaren meerdere keren in de problemen is gekomen, terwijl hij inmiddels ook 200 duizend dollar per maand aan Kim Kardashian moet betalen als kinderalimentatie.