Wat is het vermogen van Valentino Rossi?

Wat is het vermogen van Valentino Rossi? De liefhebbers van motorracen weten natuurlijk precies wie deze man is. Valentino Rossi reed namelijk maar liefst 21 jaar in de MotoGP en won in die jaren 7 keren de titel. Hij ging in 2021 met pensioen en werd destijds 18e in de kampioenschapsranglijst met 44 punten. Zijn laatste titel won Valentino Rossi in 2009, hij reed in die tijd voor Yamaha. Wat is het vermogen van Valentino Rossi nu de Italiaan gestopt is als motorracer? Je leest het in dit handige artikel.

Wie is Valentino Rossi?

Valentino Rossi is een gepensioneerde professionele motorcoureur uit Italië. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de grootste motorcoureurs aller tijden en heeft tijdens zijn carrière talloze kampioenschappen en onderscheidingen gewonnen. Rossi werd geboren op 16 februari 1979 in Urbino, Italië. Hij begon met racen in de 125cc-klasse in 1996 en maakte zijn debuut in de belangrijkste MotoGP-klasse in 2000.

Rossi heeft voor verschillende teams in de MotoGP gereden, waaronder Honda, Yamaha, Ducati en Aprilia, en heeft gereden voor enkele van de meest succesvolle teams in de sport. Hij heeft het MotoGP Wereldkampioenschap negen keer gewonnen, met zijn eerste titel in 2001 en zijn laatste in 2009. Rossi heeft ook opmerkelijk succes behaald in de lagere klassen, door het 125cc Wereldkampioenschap in 1997 en het 250cc Wereldkampioenschap in 1999 te winnen.

Naast zijn kampioenschappen heeft Rossi talloze records in de MotoGP, waaronder de meeste podiumplaatsen in zijn carrière, snelste ronden en raceoverwinningen. Hij staat bekend om zijn agressieve rijstijl, charismatische persoonlijkheid en kleurrijke helmontwerpen. Rossi heeft wereldwijd een enorme aanhang en wordt vaak aangeduid met zijn bijnaam ‘The Doctor’. Na een succesvolle carrière van meer dan twee decennia, stopte Rossi in 2021 met professioneel racen en liet een erfenis achter als een van de meest geliefde en ervaren motorcoureurs in de geschiedenis.

Waar verdient Valentino Rossi zijn geld mee?

Als professionele motorcoureur heeft Valentino Rossi tijdens zijn carrière op verschillende manieren geld verdiend. Enkele van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor Valentino Rossi zijn:

  • Racecontracten: Rossi heeft aanzienlijke inkomsten verdiend via racecontracten met teams in het MotoGP-kampioenschap. Deze contracten bevatten meestal salaris- en prestatiebonussen, die kunnen variëren afhankelijk van Rossi’s succes op het circuit, teamprestaties en andere factoren.
  • Aanbevelingen en sponsoring: Rossi is een populaire figuur in de autosportwereld en heeft tijdens zijn carrière talloze goedkeurings- en sponsorovereenkomsten met verschillende merken gehad. Deze deals omvatten het promoten en goedkeuren van producten of diensten, zoals motorfabrikanten, kledingmerken, energiedrankjes en andere bedrijven. Rossi’s verhandelbaarheid, populariteit en succes op het circuit hebben hem tot een waardevolle merkambassadeur gemaakt en hij heeft aanzienlijke inkomsten verdiend door deze aantekeningen en sponsoring.
  • Verkoop van koopwaar: Rossi heeft een grote schare fans en zijn koopwaar, waaronder racekleding, accessoires en memorabilia, is een lucratieve bron van inkomsten geweest. Rossi’s merchandise wordt vaak verkocht tijdens races, via officiële merchandise-winkels en online, en zijn fans kopen gretig items met zijn branding.

Hoeveel is Valentino Rossi waard?

Valentino Rossi wordt gezien als een van de beste motorracers ooit. Hij heeft door zijn lange en succesvolle carrière in de MotoGP dan ook veel vermogen opgebouwd. We noemden eerder al hoe hij geld heeft verdiend, maar nu wil je uiteraard weten wat zijn huidige vermogen is. Experts schatten in dat Valentino Rossi momenteel zo’n 200 miljoen euro waard is. Het zou kunnen dat zijn waarde wat hoger of lager ligt, dit bedrag is namelijk een schatting. We weten in ieder geval zeker dat Valentino Rossi een miljonair is geworden.

Waar woont Valentino Rossi?

Valentino Rossi is geboren in Urbino en verhuisde later naar Milaan. Toen hij voor Honda reed, woonde Valentino Rossi in Londen. Ook kocht hij destijds een villa in Ibiza, waar hij nog altijd regelmatig op vakantie gaat. Valentino Rossi woont desondanks vooral in Tavullia, waar hij ook is opgegroeid. Hier woont hij in een enorm huis met zijn gezin. In de buurt van zijn woning heeft de familie van Valentino Rossi zelfs een onverharde ovale racebaan gebouwd, waar hij tijdens zijn loopbaan kon trainen.

Wie is de vriendin van Valentino Rossi?

De vriendin van Valentino Rossi is Francesca Sofia Novello. Ze was in het verleden een ondergoedmodel en was het gezicht van modecampagnes in Milaan. Ze heeft momenteel een Instagram-account met meer dan 575 duizend volgers waar ze regelmatig foto’s van zichzelf en haar beroemde vriend Valentino Rossi plaatst. Francesca Sofia Novello werkte eerder bovendien als Moto GP-gridgirl. Het stel maakte in 2021 bekend dat ze een kind verwachtten. Hun dochter is geboren op 4 maart 2022 en heet Giulietta Rossi.

Het inkomen van Valentino Rossi

Valentino Rossi is inmiddels met pensioen als motorracer, dus hij krijgt op deze manier geen salaris meer. We weten het huidige inkomen van Valentino Rossi dan ook niet, het is überhaupt onbekend of de Italiaan nu nog steeds geld verdient. We weten echter wel wat de voormalige coureur tijdens zijn loopbaan kreeg als salaris. Het is namelijk bekend gemaakt dat het inkomen van Valentino Rossi 10 miljoen euro per jaar was toen hij voor Yamaha reed. Zijn grote concurrent Marc Marquez kreeg hetzelfde salaris, al reed hij voor Repsol Honda in plaats van Yamaha.