Wat is het vermogen van Fernando Alonso?

Wat is het vermogen van Fernando Alonso? Nederland kent door de opkomst van Max Verstappen veel liefhebbers van de Formule 1, waardoor veel inwoners van ons land de naam Fernando Alonso ook kennen. Deze man is namelijk een van de beroemdste racecoureurs ooit. De afgelopen seizoenen had hij het moeilijk, maar in het nieuwe seizoen doet Fernando Alonso het toch weer erg goed. Hij rijdt nu voor Aston Martin, maar haalde zijn grootste successen voor Renault. De Spanjaard won voor dit team namelijk het kampioenschap in de F1 in 2005 en 2006. Wat is het vermogen van Fernando Alonso geworden door zijn racecarrière? Je leest het in dit artikel!

Wie is Fernando Alonso?

Fernando Alonso is een Spaanse coureur die een zeer succesvolle carrière heeft gehad in de autosport, met name in de Formule 1 (F1). Hij werd geboren op 29 juli 1981 in Oviedo, Asturië, Spanje. Alonso maakte zijn Formule 1-debuut bij het Minardi-team in 2001 en maakte vervolgens de overstap naar Renault in 2003, waar hij aanzienlijke successen boekte. Hij won back-to-back coureurskampioenschappen met Renault in 2005 en 2006 en werd op dat moment de jongste dubbele wereldkampioen.

Na zijn succesvolle periode bij Renault, kwam Alonso in 2007 voor één seizoen bij McLaren, gevolgd door een overstap naar Ferrari, waar hij van 2010 tot 2014 racete. Tijdens zijn tijd bij Ferrari eindigde Alonso consequent op het podium en was hij een sterke kanshebber voor het rijderskampioenschap, waarbij hij de titel meerdere keren ternauwernood miste. In 2015 keerde Alonso terug naar McLaren, waar hij tot 2018 racete. Daarna nam hij een pauze van twee jaar in de Formule 1 om andere racekansen na te jagen, waaronder deelname aan het FIA World Endurance Championship (WEC) en de prestigieuze 24 Hours of Le. Heren. In 2021 keerde Alonso terug naar de Formule 1 met het Alpine-team (voorheen bekend als Renault), en hij blijft racen in het kampioenschap.

Waar verdient Fernando Alonso zijn geld mee?

Fernando Alonso verdient op meerdere manieren geld, maar vooral door zijn carrière in de Formule 1. Hieronder noemen we een paar manieren waarop de Spaanse coureur een inkomen krijgt:

  • Formule 1-racesalaris: Alonso is een professionele coureur die in de Formule 1 uitkomt voor het Alpine F1-team (voorheen bekend als Renault). Hij verdient een aanzienlijk salaris met zijn race-activiteiten, waaronder zijn basissalaris, prestatiebonussen en aantekeningen.
  • Aanbevelingen en sponsoring: Alonso heeft goedkeuringsovereenkomsten met verschillende merken, waaronder autofabrikanten, sportkledingbedrijven en andere sponsors die hem betalen om hun producten of diensten te promoten. Deze goedkeuringsovereenkomsten kunnen lucratief zijn en aanzienlijk bijdragen aan zijn totale inkomen.
  • Prijzengeld: Als een succesvolle Formule 1-coureur heeft Alonso talloze races en kampioenschappen gewonnen en prijzengeld verdiend met raceoverwinningen, podiumplaatsen en kampioenschapsbonussen.
  • Zakelijke ondernemingen: Alonso heeft zich gewaagd aan verschillende zakelijke inspanningen met betrekking tot motorsport, zoals het bezitten van raceteams, coureursacademies of racegerelateerde merchandise, die inkomsten kunnen genereren.

Hoeveel is Fernando Alonso waard?

Het officiële vermogen van Fernando Alonso is helaas nooit bekend gemaakt, maar er zijn wel schattingen gedaan door experts. Hierdoor denken we dat Fernando Alonso momenteel ongeveer 250 miljoen euro waard is. Dit komt dus vooral door het salaris dat hij heeft gekregen van de teams waarvoor hij heeft gereden in de Formule 1, al heeft Alonso ook nog op andere manieren geld verdiend, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen.

Waar woont Fernando Alonso?

Veel Formule 1 coureurs wonen in Monaco, waaronder Max Verstappen en Lewis Hamilton. Dit geldt echter niet voor deze Spaanse coureur. Fernando Alonso woont namelijk in Dubai in een appartement dat zo’n 125 miljoen euro was. Het is goed om te weten dat Alonso nog meer huizen bezit, het zou dus kunnen dat Fernando Alonso niet het hele jaar in Dubai woont.

Wie is de vriendin van Fernando Alonso?

Fernando Alonso was van 2006 tot 2011 getrouwd met Raquel del Rosario. Ze is de zangeres van de Spaanse popband El Sueno de Morfeo. Vervolgens heeft Alonso 5 jaar lang een relatie gehad met Linda Morselli, een Italiaanse influencer en model die eerder ook een relatie met Valentino Rossi gehad. Het stel ging in 2021 uit elkaar. Het gerucht ging vervolgens dat Fernando Alonso op dates was geweest met Oostenrijkse tv-presentatrice Andrea Schlager. Inmiddels is het officieel dat de nieuwe vriendin van Fernando Alonso Andrea Schlager is.

Het inkomen van Fernando Alonso

We weten niet precies wat het vermogen van Fernando Alonso is, maar het salaris van de Spaanse coureur is dan wel weer bekend. Het inkomen van Fernando Alonso bij Aston Martin is namelijk 5 miljoen dollar, dit is omgerekend zo’n 4,5 miljoen euro. Het zou kunnen dat hij een hoger salaris kreeg van de teams waarvoor hij eerder heeft gereden in de Formule 1, maar het huidige inkomen van Fernando Alonso is dus zo’n 4,5 miljoen euro.