Wat is het vermogen van Gijs van Lennep?

Wat is het vermogen van Gijs van Lennep? Als je een liefhebber bent van autoraces komt deze naam je zeker bekend voor. Van Lennep heeft namelijk onder meer in de Formule 1 gereden, je zou dus kunnen zeggen dat hij een voorganger van Max Verstappen was. In totaal reed Gijs van Lennep 10 races in de F1, waarvan hij 8 begon. Zijn eerste F1-race was toevallig de Grand Prix van Nederland in 1975. Van Lennep won overigens ook nog eens twee keer Le Mans. Wat is het vermogen van Gijs van Lennep? Je leest het in dit artikel.

Wie is Gijs van Lennep?

Gijs van Lennep is een voormalig Nederlands autocoureur die werd geboren op 16 maart 1942 in Aerdenhout. Hij is vooral bekend om zijn succes in endurance races, met name tijdens de 24 uur van Le Mans, waar hij de race twee keer won, in 1971 en 1976. Hij had ook succes in de Formule 1 en nam deel aan 10 Grand Prix-races tussen 1971 en 1975. Buiten het racen heeft Van Lennep gewerkt als auto-importeur en -dealer, en was hij betrokken bij verschillende motorsportorganisaties in Nederland. Van Lennep had trouwens met Helmut Marko tot juni 2010 het afstandsrecord in Le Mans. Ze reden samen in 1971 maar liefst 5335 kilometer. Inmiddels heeft Audi dit record in handen.

Waar verdient Gijs van Lennep zijn geld mee?

Gijs van Lennep is als gepensioneerd autocoureur niet meer actief bezig met racen. Hij kan echter nog steeds op verschillende manieren geld verdienen, zoals investeringen, goedkeuringen, optredens op motorsportevenementen of door als merkambassadeur voor bepaalde producten of bedrijven te dienen. Bovendien kan hij als voormalig auto-importeur en -dealer nog steeds geld verdienen met die zakelijke activiteiten. Het is ook mogelijk dat hij andere inkomstenbronnen heeft, zoals uit investeringen of onroerend goed. Zonder meer informatie is het echter moeilijk om precies te zeggen hoe hij momenteel geld verdient.

Hoeveel is Gijs van Lennep waard?

Hoewel er geen specifieke bedragen bekend zijn gemaakt over het vermogen van Gijs van Lennep durven we wel een gokje te wagen. De voormalige coureur heeft namelijk zeker niets te klagen over zijn verdiensten. Experts schatten daarom in dat Gijs van Lennep zo’n 7,5 miljoen euro waard is. Het zou kunnen dat zijn vermogen hoger of lager is, maar we weten in ieder geval zeker dat Gijs van Lennep een miljonair is.

Waar woont Gijs van Lennep?

Gijs van Lennep is geboren in Aerdenhout, maar de voormalige coureur woont hier niet meer. Gijs van Lennep woont tegenwoordig namelijk in Blaricum. In 2022 werd hij nog verrast in zijn woonplaats door Porsche Nederland. Gijs van Lennep werd destijds 80 jaar en reed in het verleden voor Porsche, dus het merk koos ervoor om de Nederlander in het zonnetje te zetten. Hij kreeg bijvoorbeeld een schaalmodel van de Porsche 917 KH van het Martini Racing Team, in deze auto won Gijs van Lennep in 1971 Le Mans.

Wie is de vrouw van Gijs van Lennep?

Er is relatief weinig bekend over de vrouw van Gijs van Lennep, maar we weten wel haar naam. De vrouw van Gijs van Lennep heet namelijk Jenny. Ze kreeg een paar jaar geleden helaas een herseninfarct. Gijs van Lennep is hierdoor nu haar mantelzorger. Ze zijn ondertussen al meer dan 50 jaar getrouwd.

Het inkomen van Gijs van Lennep

Doordat Gijs van Lennep met pensioen is en niet langer racet, verdient hij niet meer een inkomen. Het zou desondanks kunnen dat hij geld verdient doordat hij bijvoorbeeld heeft geïnvesteerd in huizen, aandelen en dergelijke. We weten niet of Gijs van Lennep dit daadwerkelijk heeft gedaan.