Wat is het vermogen van Lewis Hamilton?

Wat is het vermogen van Lewis Hamilton? Ook als je niet elke zondag voor de televisie zit om de Formule 1 Grand Prix te kijken, is de kans groot dat je weet wie deze man is. Hamilton is namelijk een van de beste coureurs ooit. Hij heeft immers niet voor niets de meeste races in de F1 aller tijden gewonnen, terwijl hij ook nog eens samen met Michael Schumacher het record heeft voor de meeste kampioenschappen. Wat is het vermogen van Lewis Hamilton dan precies? Je leest meer over de concurrent van Max Verstappen in dit artikel!

Wie is Lewis Hamilton?

Lewis Hamilton heet officieel inmiddels Sir Lewis Carl Hamilton en is geboren op 7 januari 1985 in Stevenage, Engeland. Deze autocoureur is een van de succesvolste Formule 1 coureurs aller tijden. Zo won hij de meeste races ooit, terwijl hij ook nog eens zeven keer het coureurskampioenschap in de wacht sleep. Michael Schumacher won deze prijs even vaak, samen hebben ze het record in handen. Hamilton begon dan ook al vroeg met races, namelijk al op zijn achtste. Hij was ook al snel erg goed, twee jaar later won hij namelijk het British Kart Championship.

Toen Lewis Hamilton dertien was, werd hij onderdeel van het McLaren en Mercedes-Benz Young Driver Support Program. Van 1998 tot 2000 won hij Europese en wereldkampioenschappen karten en op 15-jarige leeftijd werd hij de jongste coureur ooit die op nummer één in de sport stond. Hij stapte vervolgens over naar autoracen en won in 2003 al het Britse Formule Renault-kampioenschap. Ook deed hij mee aan GP2 ter voorbereiding op de F1. Hier begon hij in 2007 bij McLaren en hij werd direct twee in het wereldkampioenschap op slechts één punt van de winnaar Kimi Räikkönen. Een jaar later won hij wel de titel, wat hij vervolgens nog zes keer deed. De laatste keer dat Lewis Hamilton de beste was in een seizoen van de Formule 1 was in 2020, sindsdien heeft Max Verstappen de kampioenschappen keer op keer gewonnen.

Waar verdient Lewis Hamilton zijn geld mee?

Het zal je niet verbazen dat Lewis Hamilton natuurlijk als autocoureur zijn geld verdient. De Brit is al sinds 2007 actief in de Formule 1 en behaalde in deze lange periode veel successen. Zo won hij dus zeven keer het kampioenschap voor coureurs, een record die hij nog altijd deelt met Michael Schumacher. Hamilton heeft veel verdiend tijdens zijn loopbaan, in 2015 was hij zelfs de rijkste sporter van Groot-Brittannië. Hij heeft dan ook veel woningen over heel de wereld, bijvoorbeeld in Geneve, Monaco en Londen. Hamilton had zelfs een penthouse in New York waar hij nooit woonde.

Hoeveel is Lewis Hamilton waard?

Als je jarenlang de beste autocoureur van de Formule 1 bent, is het niet meer dan logisch dat je hiervoor goed betaald wordt. Dit gebeurde bij Lewis Hamilton dan ook zeker, wat zijn vermogen uiteraard ten goede kwam. We denken dan ook dat Lewis Hamilton inmiddels ruim meer dan 250 miljoen euro waard is. Een groot gedeelte van dit inkomen heeft hij verdiend door zijn contracten bij McLaren en Mercedes-Benz, maar veel bedrijven hebben hem ook gesponsord wat nog meer vermogen opbracht voor de Brit.

Waar woont Lewis Hamilton?

We zeiden eerder al dat Lewis Hamilton de eigenaar is van meerdere woningen. Zo heeft hij bijvoorbeeld een huis in Kensington, een prachtig gedeelte van West-Londen. De Brit woont hier echter niet. Net als veel andere coureurs in de Formule 1 woont Hamilton namelijk in Monaco. Hier heeft hij een huis gekocht dat bijna 10 miljoen euro kostte. Dat veel beroemdheden naar Monaco verhuist, komt door meerdere redenen. Zo is het klimaat er natuurlijk heerlijk, maar het land is ook nog eens een belastingparadijs.

Wie is de vriendin van Lewis Hamilton?

Het liefdesleven van Lewis Hamilton is net zo bijzonder als zijn sportloopbaan. De Britse coureur heeft namelijk met ontzettend veel beroemdheden gedate. Zo was zangeres Nicole Scherzinger jarenlang de vriendin van Lewis Hamilton, terwijl hij ook nog eens volgens geruchten een relatie heeft gehad met Rihanna. Andere beroemdheden die op date zijn geweest met Lewis Hamilton zijn onder meer Rita Ora, Sofia Richie, Winnie Harlow, Nicki Minaj en Barbara Palvin. Wie de huidige vriendin van Lewis Hamilton is, weten we helaas niet.

Het inkomen van Lewis Hamilton

Volgens experts verdient Lewis Hamilton jaarlijks een bedrag van maar liefst meer dan 46 miljoen euro. Een groot deel van dit bedrag komt door zijn contract bij Mercedes-Benz, het team waar hij al voor 2012 rijdt in de Formule 1. Lewis Hamilton krijgt bij Mercedes-Benz namelijk een jaarlijks inkomen van bijna 32,75 miljoen euro. Hiermee is hij een van de best betaalde coureurs in de Formule 1. Onze Nederlander Max Verstappen verdient wel fors meer, Red Bull betaalt de wereldkampioen namelijk jaarlijks meer dan 50 miljoen euro.