Wat is het vermogen van Irene Schouten?

Irene Schouten staat bekend als een van de succesvolste sporters van Nederland. De laatste Olympische Spelen heeft Irene Schouten maar liefst drie gouden medailles gewonnen. De vraag is natuurlijk wat het vermogen van Irene Schouten precies is. In dit artikel bespreken we naast het vermogen van Irene Schouten ook hoe ze haar geld verdient, en wat haar inkomen is. Dat ze in het illustere rijtje met schaatsers zoals Erben Wennemars en Rintje Ritsma thuishoort dat is een ding wat zeker is!

Inhoudsopgave
  • Wie is Irene Schouten?
  • Waar verdient Irene Schouten haar geld mee?
  • Hoeveel is Irene Schouten waard?
  • Waar woont Irene Schouten?
  • Wie is de man van Irene Schouten?
  • Wie is Dirk-Jan Mak?
  • Inkomen van Irene Schouten

Wie is Irene Schouten?

Irene Schouten is geboren in de plaats Zwaagdijk-Oost in 1992. Irene Schouten is bekend dankzij haar successen als schaatsster die zowel op inlineskates te zien is op de marathon als op de lange baan op haar schaatsen. Ze schaatst voor Team Anker en in de marathon voor Timpaan samen met Corina Strikwerda en Maaike Vos. Sinds 2015 traint Irene Schouten bij Jillert Anema voor de ploeg van Clafis. Dit team is in 2018 overgegaan in Team EasyJet en daarna Team Zaanlander. Het team waar ze voor rijdt in de marathon is Team Royal A-Ware. Van het jaar 2013 tot en met 2017 en ook in 2019 werd ze Nederlands kampioen massastart. Ook werd ze in 2015 en 2019 wereldkampioen massastart. In 2021 werd ze wereldkampioen op de 5000 meter en de ploegenachtervolging.

Tijdens de Olympische Spelen van 2022 won zo ook goud op de 3000 meter en de 5000 meter, voor beide vestigde ze een nieuw Olympische record. Op de laatste dag van deze spelen won ze ook een gouden medaille bij de massastart en hierdoor is ze de succesvolste Nederlandse sporter op 1 winterspelen. Hiermee hield het niet op, in 2022 won ze ook de wereldtitel allround. Je kunt dus zeggen dat Irene Schouten erg goed is in schaatsen en zal hier vast goed mee verdienen, maar wat is precies het vermogen van Irene Schouten? We zoeken het voor je uit.

Waar verdient Irene Schouten haar geld mee?

Als een van Nederlands succesvolste sporters verdient Irene Schouten waarschijnlijk goed geld. Net als andere schaatsers zoals Sven Kramer. We bespreken wat Irene Schouten de afgelopen winterspelen heeft verdient met al haar successen en hoeveel ze verdient bij haar teams en sponsoren. Wanneer je als Olympische sporter een medaille wint, zit hier ook een vergoeding aan vast. De hoogte van deze vergoeding is als volgt: Voor een bronzen medaille krijg je 15.000 euro, voor een zilveren medaille 22.500 euro en voor een gouden plak krijgt een sporter 30.000 euro. Wanneer je met een eenvoudige rekensom zal rekenen zal Irene Schouten de afgelopen winterspelen dus ruim een ton hebben verdient, maar niets is minder waar. De bond die over de Nederlandse teams gaat tijdens de Olympische Spelen hanteert namelijk een verdeelsleutel. Dit betekent dat je alleen voor de eerste medaille volledig betaald krijgt. Uiteindelijk heeft Irene Schouten in de afgelopen winterspelen 62.500 euro bij elkaar geschaatst. Daarnaast verdient Irene Schouten ook nog geld bij verschillende schaatsteams en heeft ze enkele persoonlijke sponsordeals.

Hoeveel is Irene Schouten waard?

Op het internet is niet heel veel te vinden over het vermogen van Irene Schouten, ze komt ook niet vaak in het nieuws voor iets wat Irene Schouten met haar vermogen heeft gekocht. Je kunt dus zeggen dat Irene schouten erg bescheiden is. We weten dat Irene Schouten in de laatste editie van de Olympische winterspelen drie plakken heeft gewonnen. Hiermee heeft ze dus 62.500 euro verdient. Zoals we eerder al aan hebben gegeven, is het erg lastig om in te schatten wat het vermogen van Irene Schouten is. Omdat ze nog steeds veel prijzen wint, kunnen we ervan uitgaan dat Irene Schouten haar vermogen de komende jaren nog zal vergroten. Irene Schouten breekt de laatste tijd echt door. We zijn dus nog lang niet af van Irene Schouten en haar successen in het schaatsen. De verwachting is dat ze de aankomende jaren nog veel medailles gaat winnen.

Waar woont Irene Schouten?

Irene Schouten en haar man Dirk-Jan wonen samen in een huis in Hoogkarspel. Ze hebben de vorige eigenaars ervan weten te overtuigen om het huis waar ze 65 jaar in hebben gewoond te verkopen voor een bedrag van 470.000 euro. De woning heeft een woonoppervlakte van 110 vierkante meter en telt drie slaapkamers en één badkamer. De kamers zijn verdeeld over twee verdiepingen en nog een zolder. Het koppel was meteen verliefd op het huis en hebben alles origineel gehouden behalve de keuken. Ook is de woning voorzien van een grote tuin.

Wie is de man van Irene Schouten?

Dirk-Jan Mak is de man van Irene Schouten. Sommige mensen zullen hem al op beeld gezien hebben nadat Irene Schouten verschillende medailles won op de Olympische winterspelen. Dirk-Jan wilde zijn liefde namelijk videobellen om haar te feliciteren met haar gouden medaille. Irene Schouten woont samen met haar man in hun huis in Hoogkarspel in Noord-Holland. Erg veel is er niet over Dirk-Jan Mak bekend. Hij heeft er namelijk voor gekozen om zijn Instagramprofiel privé te houden. Toch laat Irene Schouten in haar instagram posts regelmatig haar grote liefde zien.

Wie is Dirk-Jan Mak?

Dirk-Jan Mak is de man van Irene Schouten.

Inkomen van Irene Schouten

We weten dus dat Irene Schouten na de winterspelen in Beijing 62.500 euro het verdient en zo haar vermogen flink heeft laten groeien. Irene Schouten verdient niet alleen geld tijdens de Olympische Spelen. Het salaris van schaatser kan erg verschillen, ook binnen dezelfde team. Hierdoor is het lastig in te schatten hoeveel Irene Schouten precies verdient als schaatsster in een team. Omdat ze een van de succesvolste schaatssters is van dit moment, verwachten we wel dat ze een van de grootverdieners is. Ook heeft ze verschillende sponsordeals waarmee Irene Schouten haar vermogen weet te vergaren. Hoeveel ze de komende jaren nog zal verdienen hangt ervan af hoe goed ze presteert, maar zoals het er nu uitziet, heeft Irene Schouten nog genoeg tijd om haar vermogen te laten groeien.