Wat is het vermogen van Sven Kramer? 

Sven kramer is met afstand de beste schaatser die Nederland ooit heeft gehad. Sinds 2003 is hij niet meer van het ijs weg te denken. Zijn vader was ook een bekende schaatser, maar zijn vader was lang niet zo succesvol als Sven Kramer. De vraag is natuurlijk of Sven Kramer na al zijn successen er financieel een beetje goed voor staat. In dit artikel bespreken we het vermogen van Sven Kramer, waar hij woont, en wat zijn inkomen is. 

Inhoudsopgave
  • Wie is Sven Kramer?
  • Waar verdient Sven Kramer zijn geld mee?
  • Hoeveel is Sven Kramer waard?
  • Waar woont Sven Kramer?
  • Wie is de vriendin van Sven Kramer?
  • Inkomen van Sven Kramer

Wie is Sven Kramer?

Sven Kramer is de succesvolste schaatser als het gaat om lange afstanden. De 5.000 meter en de 10.000 meter zijn de specialiteiten van Sven Kramer. In zijn carrière, die nu al bijna twintig jaar duurt, heeft hij 3 keer Olympisch goud gewonnen op de 5.000 meter, drie keer wereldkampioen en heeft hij vijf keer de 10.000 meter weten te winnen. Na een lange succesvolle carrière met veel prijzen, zul je denken dat Sven Kramer een goed vermogen heeft weten te vergaren. Sven Kramer heeft net zoals elke Nederlander met een groot vermogen een eigen bedrijf. Het bedrijf van Sven Kramer heet SK Branding B.V. Dit bedrijf is opgericht in 2006 en houdt zich bezig met het beoefenen van topsport. 

Waar verdient Sven Kramer zijn geld mee?

Sven Kramer verdient dus een groot deel van zijn vermogen met schaatsen. Tijdens zijn jarenlange carrière heeft hij veel prijzengeld verdient. Hoeveel geld Sven Kramer precies verdient met het winnen van prijzen, verschilt per wedstrijd of toernooi. Ook verdient Sven Kramer veel geld aan verschillende sponsordeals. Naast dat hij veel geld verdient met schaatsen, vult Sven Kramer zijn vermogen ook nog eens aan met zijn eigen bedrijf. 

Hoeveel is Sven Kramer waard?

Wat is precies het vermogen van Sven Kramer? We zochten het voor je uit. Onze schatting is dat Sven Kramer een vermogen heeft van ongeveer 5,5 miljoen euro. Hier heeft hij de afgelopen 20 jaar behoorlijk snel voor moeten schaatsen. Sven Kramer woont ook samen met zijn vriendin een villa waar een hypotheek van 2.5 miljoen euro op ligt. Deze hypotheek krijg je niet zomaar, de bank moet zeker weten dat deze betaald kan worden. Hierdoor kan het zijn dat het vermogen van Sven Kramer zelfs nog wat hoger ligt dan onze schatting. Ook Irene Schouten is overigens één van de groot verdieners in de Nederlandse schaatswereld. Sven is samen met Rintje Ritsma één van de mannen die iets heeft weten neer te zetten, wat een ander nooit voormogelijk had gehouden.

Waar woont Sven Kramer?

Sven Kramer woont al sinds 2007 samen met zijn vriendin Naomi. In 2016 kochten Sven Kramer en Naomi een stuk land in Amstelveen. Op dit land stond een oude boerderij. Deze boerderij hebben ze afgebroken om hier vervolgens een splinternieuwe villa voor in de plaats te bouwen. De nieuwe woning van Sven Kramer is een rietgedekte villa. Van buitenaf spat de luxe er al vanaf. Ook is er buiten het huis een groot stuk land over waar ze een prachtige tuin van hebben gemaakt. In deze tuin heeft Sven Kramer een groot houten speelhuis voor zijn kinderen laten bouwen. Naast dat het huis en de tuin van Sven Kramer erg mooi zijn, kan het gezin hier ook genieten van een prachtig uitzicht. 

Wie is de vriendin van Sven Kramer?

De vriendin van Sven Kramer is voormalig hockeyster Naomi van As. Naomi van As won met het damesteam van Nederland een gouden medaille op de Olympische Spelen in 2008 en 2012. In 2016 behaalde ze ook nog een zilveren medaille. Naomi speelde in totaal 229 wedstrijden voor de nationale vrouwenploeg. Hierin wist ze 45 keer te scoren. Sinds 2007 heeft Naomi van As dus een relatie met Sven Kramer en wonen ze samen in Amstelveen. In oktober van 2018 kreeg het koppel een dochter en in 2022 werd hun zoon geboren. 

Inkomen van Sven Kramer

Sven Kramer verdient zijn salaris als schaatser bij het team van Jumbo Visma. Naar verluidt betaald zijn huidige schaatsteam Sven Kramer zo’n 1.3 miljoen euro per jaar. Dat betekent dat hij maandelijks ongeveer 108.000 euro verdient als schaatser. Nadat Sven Kramer afscheid nam van zijn carrière als schaatser, stopte deze inkomstenbron natuurlijk ook. Wel verdient Sven Kramer nog steeds veel geld dankzij verschillende sponsordeals en inkomsten van zijn eigen bedrijf.