Wat is het vermogen van Wesley Sneijder?

De gemiddelde kijker van de Nederlandse televisie kent de naam Wesley Sneijder maar al te goed. Al decennialang is deze oud voetballer enkele keren per week op televisie te vinden geweest, waarbij dit de afgelopen jaren als analist was. Waar dat eerst dus als speler tijdens voetbalwedstrijden was, is Wesley Sneijder inmiddels 1 of 2 keer per week te vinden bij het tv programma Veronica Offside als gast. Zijn successen hebben hem veel roem en kapitaal opgeleverd, maar wat is het vermogen van Wesley Sneijder? In deze blog proberen we dit voor je te beantwoorden en uit te leggen hoe hij al zijn vermogen heeft opgebouwd door de jaren heen.

Hoe Wesley Sneijder zijn vermogen heeft opgebouwd

Als profvoetballer

In de eerste plaats heeft Wesley Sneijder het merendeel van zijn vermogen opgebouwd toen hij profvoetballer was. Hij had namelijk al een mooi contract toen hij in de jeugd bij Ajax rondliep. Later werd dit opgewaardeerd toen hij basisspeler werd. Vervolgens sleepte Sneijder een miljoenencontract binnen door naar Real Madrid te verhuizen. Dit avontuur werd helaas niet zo’n succes, waarop Internazionale in Milaan zijn volgende club werd. Hier won hij de Champions League, wat ongetwijfeld een flinke bonus aan zijn vermogen opleverde. Na enkele jaren besloot hij om naar Galatasaray te verhuizen voor een mooi contract. Ook had hij een kortstondig avontuur bij Nice voordat hij zijn voetbalcarrière afsloot bij de lucratieve Qatarese club Al-Gharafa.

Als acteur in reclames

Nadat Wesley Sneijder als profvoetballer was gestopt, was het een tijdje stil. Eerst overwoog hij om een spelersmakelaar of begeleider te worden, wat zeker een goede betaalde baan is. OOk speelde hij met het idee om voetbaltrainer te worden, maar uiteindelijk heeft hij nog niet het diploma gehaald hiervoor. Uiteindelijk heeft hij in enkele reclames gespeeld voor Toto, een aanbieder van kansspelen op het gebied van sporten. Op Casinomaatje.com kun je hier meer over vinden. Voor deze reclamecampagne kreeg hij zeker geen slecht bedrag aangeboden.

Als gast van voetbalprogramma’s

Langzaam maar zeker was Wesley Sneijder vaker als gast aanwezig van verschillende voetbalprogramma’s. Hierdoor werd hij op deze wijze steeds bekender en ook gezien als een expert op het gebied van voetbal vanwege zijn carriere als recordinternational. De kijkcijfers bij zijn programma’s waren prima, waardoor hij ook meer betaald kreeg om te verschijnen als gast, samen met bijvoorbeeld Jan Boskamp.

Het vermogen van Wesley Sneijder

Doordat Wesley Sneijder verschillende investeringen heeft gedaan die niet goed zijn gegaan, is het lastig te zeggen wat zijn vermogen precies is. Daarbij geeft hij ook veel van zijn geld weg aan goede doelen. De meeste mensen gaan er echter vanuit dat Wesley Sneijder ongeveer 20 miljoen euro aan vermogen heeft opgebouwd.