Wat is het vermogen van Boris Becker?

Wat is het vermogen van Boris Becker? Je kent deze man vooral als tennisser, hij wordt immers gezien als een van de beste tennissers ooit. Becker, die uit Duitsland komt, wist Wimbledon bijvoorbeeld maar liefst drie keer te winnen. Ook de Australian Open (twee keer) en de US Open staat op het palmares van Boris Becker, die in 2003 werd opgenomen in de Hall of Fame van het tennissen. Toch kent het leven van de Duitser ook het veel controverse. Wat is het vermogen van Boris Becker op het moment? We leggen het in dit artikel uit!

Wie is Boris Becker?

Boris Becker is een gepensioneerde Duitse professionele tennisser die werd geboren op 22 november 1967 in Leimen, West-Duitsland. Hij werd een professionele tennisser in 1984 en werd snel beroemd door zijn eerste Grand Slam-titel te winnen op Wimbledon in 1985 op 17-jarige leeftijd, waarmee hij de jongste mannelijke Grand Slam-kampioen ooit werd. Hij won vervolgens in totaal zes Grand Slam-titels, waaronder drie Wimbledon-titels, twee Australian Open-titels en één US Open-titel.

Becker stond bekend om zijn agressieve en krachtige speelstijl, evenals zijn snelle bewegingen en netspel. Hij won ook Olympisch goud in het dubbelspel in 1992 en maakte deel uit van het Duitse team dat in 1988 de Davis Cup won. Sinds hij met tennis is gestopt, heeft Becker gewerkt als coach en commentator, en als goodwill-ambassadeur van UNICEF. Hij heeft ook te maken gehad met verschillende juridische problemen, waaronder faillissementsprocedures en juridische geschillen in verband met zijn zakelijke transacties. Becker heeft zelfs 8 maanden in een gevangenis in het Verenigd Koninkrijk gezeten vanwege zijn juridische problemen.

Waar verdient Boris Becker zijn geld mee?

Boris Becker heeft op verschillende manieren geld verdiend, waaronder zijn succesvolle carrière als professionele tennisser, coaching en zakelijke ondernemingen. Tijdens zijn spelerscarrière verdiende hij miljoenen dollars aan prijzengeld en aantekeningen. Hij was ook een succesvol zakenman en investeerde in onroerend goed, restaurants en andere ondernemingen. Nadat hij met tennis was gestopt, werkte Becker als tenniscommentator en -coach, waar hij samenwerkte met spelers als Novak Djokovic. Hij is ook betrokken geweest bij verschillende televisieprogramma’s en heeft verschillende boeken gepubliceerd, die hem waarschijnlijk inkomsten hebben opgeleverd. Becker heeft de afgelopen jaren echter te maken gehad met financiële problemen, waaronder faillissementsprocedures en juridische geschillen in verband met zijn zakelijke transacties. Hierdoor is het onduidelijk hoe hij op dit moment geld verdient.

Hoeveel is Boris Becker waard?

Boris Becker was een tijdje geleden ontzettend veel geld waard. Inmiddels is dat absoluut niet meer het geval, al zijn we zeker nog wel jaloers op zijn vermogen. Dat het geld op zijn bankrekening flink verlaagd is, komt natuurlijk doordat de Duitse oud-tennisser failliet verklaard is. Toch denken we dat Boris Becker nog steeds zo’n 2 miljoen euro waard is. Dit komt puur alleen al doordat hij meerdere huizen over de hele wereld bezit.

Waar woont Boris Becker?

Boris Becker heeft in meerdere landen en steden gewoond. Voor zijn gevangenschap woonde hij in Londen, vlakbij het gebied waar Wimbledon elk jaar wordt gespeeld. Inmiddels is hij het Verenigd Koninkrijk uitgezet door zijn juridische problemen. Als we de laatste berichten mogen geloven, woont de Duitser nu in Schwyz. Dit is een stad in het midden van Zwitserland met zo’n 15 duizend inwoners. We weten echter niet helemaal zeker of Boris Becker daadwerkelijk in Schwyz woont, hij bezit namelijk nog altijd veel woningen in andere landen.

Wie is de vriendin van Boris Becker?

Boris Becker heeft tijdens zijn leven veel relaties gehad. Hij is bijvoorbeeld een koppel geweest met Karen Schultz, Cassandra Hepburn en Barbara Feltus. Becker trouwde met Feltus in 1993, waarmee hij twee kinderen kreeg. In 2000 scheidden ze, waarna hij een kind kreeg met de Russische serveerster Angela Ermakova. Becker is ook verloofd geweest met Alessandra Meyer-Wölden, maar ze trouwden nooit. Vervolgens trouwde hij in 2009 met het Nederlandse model Sharlely “Lilly” Kerssenberg. Een jaar later kregen ze een zoon, maar in 2018 scheidden ze. Later ging het gerucht dat het Britse model Layla Powell de vriendin was van Boris Becker. Inmiddels heeft de Duitse oud-tennisser alweer een ander lief, de huidige vriendin van Boris Becker is namelijk Lilian de Carvalho Monteiro. Je weet het echter nooit bij de Duitser, dus misschien ligt hij nu alweer met een andere vrouw in bed.

Het inkomen van Boris Becker

Boris Becker heeft dus vooral geld verdiend als tennisser, terwijl hij ook nog als ondernemer ervoor heeft gezorgd dat zijn vermogen steeg. Inmiddels is de Duitser niet meer zoveel geld waard als in het verleden, onder meer door zijn juridische geschillen. We denken dat Boris Becker inmiddels een inkomen van ongeveer 250 duizend euro per jaar heeft. Dit komt onder meer doordat er binnenkort een documentaire van de oud-tennisser uitkomt, terwijl hij ook nog op andere manieren geld verdient.