Wat is het vermogen van O J Simpson?

Wat is het vermogen van O J Simpson? Deze Amerikaan was in de Verenigde Staten al snel beroemd nadat hij veel succes boekte in de NFL, de American Football competitie van het land. O J Simpson speelde in de National Football League voor de Buffalo Bills en de San Francisco 49ers als running back. Hij werd vervolgens in heel de wereld bekend nadat hij in 1994 werd gearresteerd op verdenking van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ron Goldman. Het daaropvolgende proces kreeg wereldwijd veel aandacht en uiteindelijk werd de oud-NFL-speler onschuldig verklaard. Wat is het vermogen van O J Simpson op dit moment? Het antwoord lees je later in dit artikel!

Wie is O J Simpson?

Orenthal James “OJ” Simpson is een gepensioneerde American football-speler, acteur en tv-persoonlijkheid. Hij werd geboren op 9 juli 1947 in San Francisco, Californië. O J Simpson is vooral bekend vanwege zijn carrière als running back in de National Football League (NFL), waar hij speelde voor de Buffalo Bills en de San Francisco 49ers. Hij was een zesvoudige Pro Bowl-selectie en in 1973 werd hij de eerste NFL-speler die in een seizoen meer dan 2.000 meter snelde.

O J Simpsons carrière na het voetbal werd gekenmerkt door controverse. In 1994 werd hij gearresteerd en beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ron Goldman. Na een proces met veel publiciteit werd Simpson in 1995 vrijgesproken van de moorden. Hij werd echter aansprakelijk gesteld voor de dood in een civiel proces in 1997 en kreeg de opdracht om miljoenen dollars aan schadevergoeding te betalen aan de families van de slachtoffers. In 2007 werd O J Simpson gearresteerd en veroordeeld voor een gewapende overval en ontvoering in een zaak die verband hield met de diefstal van sportmemorabilia. Hij werd veroordeeld tot 33 jaar gevangenisstraf, maar werd in 2017 voorwaardelijk vrijgelaten en later dat jaar vrijgelaten.

Waar verdient O J Simpson zijn geld mee?

De belangrijkste bron van inkomsten van O J Simpson was zijn professionele voetbalcarrière, waar hij in 1979 mee stopte. Hij verdiende echter ook geld met zijn acteercarrière, aantekeningen en verschillende zakelijke ondernemingen. Nadat zijn voetbalcarrière was geëindigd, streefde Simpson een acteercarrière na en verscheen hij in films en tv-shows. Hij onderschreef ook verschillende producten, waaronder huurauto’s van Hertz en elektronica van Pioneer. Simpson’s zakelijke ondernemingen omvatten een keten van restaurants en een bedrijf voor sportmemorabilia. Beide bedrijven gingen echter failliet en Simpson kreeg te maken met financiële problemen in de jaren voorafgaand aan zijn arrestatie en veroordeling wegens gewapende overval en ontvoering in 2007.

Hoeveel is O J Simpson waard?

O J Simpson was zeer waarschijnlijk een van de rijkste sporters voordat hij betrokken werd bij meerdere rechtszaken. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat het vermogen van de oud-NFL-speler erg gedaald is. Alsnog is O J Simpson wel een miljonair, maar het scheelt niet zo veel meer. Experts schatten namelijk in dat O J Simpson momenteel circa 3 miljoen euro waard is.

Waar woont O J Simpson?

De laatste berichten zijn dat O J Simpson bij zijn goede vriend James Barnett woont. Als dit daadwerkelijk het geval is dan woont O J Simpson op het moment in Summerlin, Las Vegas. Hij kwam bij Barnett wonen na zijn vrijlating uit de gevangenis in 2017. Er gingen wel geruchten dat O J Simpson terug zou keren naar Florida, maar voor zover bekend woont hij nog altijd in Las Vegas bij zijn goede vriend.

Wie is de vrouw van O J Simpson?

O J Simpson trouwde eerst op 24 juni 1967 met Marguerite L. Whitley. Ze kregen samen drie kinderen, waarvan de jongste overleed doordat hij verdronk in het zwembad van het gezin. Tijdens zijn huwelijk ontmoette O J Simpson zijn nieuwe vrouw Nicole Brown. Hij scheidde in 1979 met Marguerite en trouwde vervolgens na zes jaar met Nicole Brown Simpson. Ze kregen samen twee kinderen voordat ze scheidden. Nicole Brown Simpson kreeg vervolgens een nieuwe vriend, Ron Goldman. Ze werden samen doodgestoken op 12 juni 1994 bij het appartement van de ex-vrouw van O J Simpson. Hij werd na een lange achtervolging gearresteerd op verdenking van de twee moorden, maar uiteindelijk vrijgesproken na een controversieel proces. Voor zover bekend heeft O J Simpson op dit moment geen relatie, zijn laatste bekende vriendin was Christie Prody.

Het inkomen van O J Simpson

O J Simpson probeert na zijn vrijlating in 2017 uit de publiciteit te houden. We weten daardoor niet zo goed hoe hij op dit moment verdient. Wel denken we dat hij nog een pensioen krijgt van de NFL. Daardoor krijgt O J Simpson een inkomen van zo’n 25 duizend euro per maand. Dit salaris kan nog hoger worden door de inkomsten van zijn boek If I Did It.