Wat is het vermogen van Pieter van den Hoogenband?

Wat is het vermogen van Pieter van den Hoogenband? Je kent deze man natuurlijk vooral als zwemmer. Van den Hoogenband won tijdens zijn loopbaan meerdere keren goud op de Olympische Spelen, terwijl hij ook veel Europese en Wereldtitels in de wacht sleepte. Hij was zelfs zo goed dat er nu een zwemarena in Eindhoven naar hem vernoemd is, dit heet namelijk het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Wat is het vermogen van Pieter van den Hoogenband geworden door zijn succesvolle loopbaan? Je leest het in dit artikel.

Wie is Pieter van den Hoogenband?

Pieter van den Hoogenband is een gepensioneerde Nederlandse wedstrijdzwemmer die wordt beschouwd als een van de grootste zwemmers aller tijden. Hij werd geboren op 14 maart 1978 in Maastricht. Van den Hoogenband won tijdens zijn carrière drie Olympische gouden medailles. Hij won voor het eerst de 100 en 200 meter vrije slag op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney en brak daarmee het wereldrecord.

Hij verdedigde zijn titels op de Olympische Spelen van 2004 in Athene en dat lukte op de 100 meter vrije slag in Griekenland, waarmee hij wereldrecordhouder Ian Thorpe uit Australië versloeg. Hij won ook zeven gouden medailles op het Wereldkampioenschap en vestigde tijdens zijn carrière verschillende wereldrecords. Van den Hoogenband stopte in 2008 met wedstrijdzwemmen en is sindsdien betrokken bij verschillende sportgerelateerde projecten en initiatieven. Hij is ook lid van de Atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité.

Waar verdient Pieter van den Hoogenband zijn geld mee?

Pieter van den Hoogenband is natuurlijk een van de beste Nederlandse zwemmers ooit. Hij heeft dan ook vooral op deze manier geld verdiend. Andere manieren waarop Pieter van den Hoogenband geld heeft verdiend, zijn door zijn werk voor het Internationaal Olympisch Comité. Ook heeft hij waarschijnlijk een inkomen gekregen van zijn sponsors. Daarnaast verdient Pieter van den Hoogenband geld als chef de mission van de NOC*NSF.

Hoeveel is Pieter van den Hoogenband waard?

Pieter van den Hoogenband is volgens de laatste geruchten 5 miljoen euro waard. Dit komt dus vooral door zijn loopbaan als professionele zwemmer, maar de Nederlander heeft ook na zijn loopbaan nog geld verdiend. Dit komt bijvoorbeeld doordat hij op het moment de chef de mission van de NOC*NSF is. Dit deed hij al voor de Olympische Spelen van 2020, maar ook voor het komende toernooi in Parijs.

Waar woont Pieter van den Hoogenband?

Pieter van den Hoogenband is geboren in Maastricht en groeide op in Geldrop. Hier woont de oud-zwemmer volgens de laatste berichten echter niet meer. Pieter van den Hoogenband kwam namelijk in 2017 in het nieuws toen er een groot stuk bos achter zijn villa werd gekapt. Hierdoor weten we dat Pieter van den Hoogenband nu in Waalre woont. Hier is hij de eigenaar van een groot huis aan de rand van het bos, waar inmiddels dus niet meer zoveel van over is. Pieter van den Hoogenband woont dus nog altijd in de buurt van Eindhoven, waar hij zelf jarenlang zwom en ook het zwemstadion dat naar hem vernoemd is, staat.

Wie is de vrouw van Pieter van den Hoogenband?

De ex-vrouw van Pieter van den Hoogenband is Minouche Smit, die ook een voormalig zwemster is. Ze kregen samen twee kinderen: dochter Daphne en zoon Sander. Het stel scheidde in september 2012, waarna Pieter van den Hoogenband een relatie kreeg met zwemster Ranomi Kromowidjojo. Na ongeveer twee jaar eindigde deze relatie, waarna Pieter van den Hoogenband uiteindelijk trouwde met Marie-José Crooijmans. De trouwerij vond plaats op 16 september 2016. Pieter van den Hoogenband kreeg met zijn vrouw Marie-José Crooijmans twee kinderen.

Het inkomen van Pieter van den Hoogenband

Pieter van den Hoogenband is nu de chef de mission van de NOC*NSF, wat hij samen met Esther Vergeer doet. Hierdoor weten we precies wat de oud-zwemmer nu verdient. Pieter van den Hoogenband krijgt namelijk een inkomen van 93.5000 euro per jaar. Dit is het eerste salarisvoorstel dat algemeen directeur Gerard Dielessen had gedaan. Van den Hoogenband sloeg het aanbod eerst af, maar ging uiteindelijk toch een akkoord. Waarschijnlijk is het jaarinkomen van Pieter van den Hoogenband nog hoger door andere inkomstenbronnen, maar dit weten we niet zeker.