Wat is het vermogen van Gio Latooy?

Wat is het vermogen van Gio Latooy? Als je regelmatig YouTube kijkt, komt de naam Gio Latooy je vast bekend voor. Deze Nederlander die geboren is in Rotterdam heeft inmiddels op het sociale medium namelijk maar liefst 1,37 miljoen abonnees. Op zijn kanaal plaatst hij dagelijks een video van bijvoorbeeld games, maar ook van zijn sociale leven. De vriendin van Gio Latooy Jade Anna zie je ook regelmatig op zijn kanaal. Wat is het vermogen van Gio Latooy? Daarover lees je hieronder meer!

Wie is Gio Latooy?

Gio Latooy is een Nederlandse YouTuber en social media influencer die bekend is geworden door zijn content over gaming, challenges en vlogs. Hij heeft een grote online aanhang en is een van de meest populaire YouTubers in Nederland. Gio werd geboren op 24 september 1998 in Rotterdam en heet eigenlijk Giovanni Latooy, al noemt iedereen hem dus Gio. Hij begon zijn YouTube-kanaal in 2012 en het heette GamePlayWorldXL. In zijn eerste video speelde hij een game zonder facecam. Later maakte hij ook vlogs over zijn leven.

Zijn gamekanaal werd na verloop van tijd steeds meer een lifestyle-kanaal, hij besloot de naam daarom te veranderen Gio. Gio Latooy voegde hier in 2019 nog een gamekanaal aan toe genaamd Gio2. Het is trouwens leuk om te vertellen dat hij zijn ouders geïnspireerd heeft, ze begonnen in 2016 namelijk een kanaal genaamd De Latooys waarin ze hun dagelijkse leven vloggen. Gio Latooy speelde ook de hoofdrol in de film Project Gio, wat geregisseerd werd door Bas van Teylingen. Daarnaast heeft hij samen met zijn tweelingzus Melanie Latooy in 2017 een kledinglijn bij CoolCat, terwijl Gio ook aan meerdere programma’s op televisie te zien was. Voorbeelden hiervan zijn The Big Escape en Marble Mania.

Waar verdient Gio Latooy zijn geld mee?

Het verbaast je waarschijnlijk niet dat Gio Latooy zijn geld vooral met zijn YouTube kanaal verdient. Hij plaatst vrijwel elke dag video’s, wat natuurlijk resulteert in lekkere geldbedragen voor op zijn rekening. De verwachting is dat hij aan elke vlog ongeveer duizend euro verdient. Dit hangt echter wel van de video af. Soms wordt een video gesponsord door een bedrijf, Gio Latooy krijgt dan veel meer geld. Dit is ook het geval als hij op een ander sociale medium een gesponsord bericht plaatst. Bovendien verkoopt hij zijn eigen merchandise in een webshop, wat natuurlijk ook extra geld oplevert.

Hoeveel is Gio Latooy waard?

Je weet vast al wel dat je op YouTube vrij veel geld kunt verdienen, kijk bijvoorbeeld maar eens naar het vermogen van Kwebbelkop. Ook andere Nederlandse YouTubers doen het goed op het platform. Zo is Gio Latooy volgens experts inmiddels al snel ongeveer 1,5 miljoen euro waard. Het zou maar zo kunnen dat zijn vermogen nog hoger is, wat Latooy graag laat zien. Hij heeft namelijk meerdere dure, mooie auto’s gekocht, terwijl hij ook nog eens woont in een villa van 1,2 miljoen euro kost. Gio gaat bovendien graag met zijn vriendin Jade Anna op dure vakanties, zo zijn ze onlangs nog een tijdje in Dubai geweest met zijn tweeën in een luxe hotel.

Waar woont Gio Latooy?

We weten dat Gio Latooy een mooi appartement in Rotterdam bezit, wat vlak naast de Erasmusbrug ligt. Toch heeft Latooy sinds eind 2020 een nog mooier en groter huis op zijn naam staan. Hij kocht destijds namelijk een moderne villa in Krimpen aan de Lek. Deze royale woning heeft een woonoppervlak van maar liefst 275 vierkante meter, terwijl het huis ook nog eens voorzien is van een mooie jacuzzi. Het plekje mag er ook zeker zijn. Voor deze villa betaalde de YouTuber maar liefst 1,2 miljoen euro.

Wie is de vriendin van Gio Latooy?

Waar Gio Latooy eerst een paar jaar samen was met Juultje Tieleman gaat de YouTuber nu met Jade Anna. Het ging een tijdje slechter met deze relatie, maar inmiddels zijn ze toch weer bij elkaar. Latooy plaatste op YouTube zelfs een video waarin hij liet weten dat het uit was met Jade Anna, waarvoor hij een bedrag van maar liefst 4,5 duizend euro verdiende doordat de video viral ging. Inmiddels zijn de twee love birds toch weer samen en zijn ze zelfs al op vakantie geweest naar Dubai!

Het inkomen van Gio Latooy

Volgens meerdere bronnen ligt het inkomen van Gio Latooy als het gaat om zijn YouTube kanaal op ongeveer 20 duizend euro per maand. Toch is zijn echte salaris veel hoger. Dit komt doordat hij regelmatig met bedrijven samenwerkt, waarvoor hij natuurlijk ook nog eens veel geld krijgt. Gio Latooy vertelde zelf bijvoorbeeld ooit een keer 60 duizend euro te hebben gekregen voor een gesponsorde video. Bovendien krijgt hij een groot gedeelte van het geld van de verkopen van zijn merchandise. Hierdoor ligt het daadwerkelijke inkomen van Gio Latooy een stuk hoger dan 20 duizend euro per maand!