Wat is het vermogen van Sonja Bakker?

Wat is het vermogen van Sonja Bakker? Als je al een keer haar dieet hebt gevolgd, wil je natuurlijk graag weten wat ze hiermee verdiend heeft. Bakker heeft door de jaren heen zo nu en dan wat kritiek gekregen, maar uiteindelijk heeft ze alsnog een lekker vermogen opgebouwd met haar boeken. Inmiddels is ze niet meer zo populair als in het verleden, wat vooral komt doordat ze beschuldigd is van plagiaat. Ze heeft dit later zelfs toegegeven. Wat is het vermogen van Sonja Bakker en is het hierdoor beschadigd? Dat lees je in dit artikel!  

Wie is Sonja Bakker?

Sonja Bakker is een Nederlandse voedingsdeskundige, auteur en ondernemer. Ze werd geboren in 1974 in het Noord-Hollandse Avenhorn, hier is ze ook opgegroeid. Haar vader had hier namelijk een bloembollenbedrijf. Bakker heeft een passie voor gezond eten en heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van gezonde en smakelijke recepten. Hiervoor volgde ze in 1996 de schriftelijke LOI-cursus gewichtsconsulent. Ze behaalde haar diploma in 1997 en ondertussen had ze zelf al meerdere diëten geprobeerd. Ook volde ze nog een cursus orthomoleculaire voeding. Dit gebruikte ze om een eigen dieetmethode te creëren, waarvoor ze in 1997 een gewichtsconsulentenpraktijk begon.

Vervolgens ging Sonja Bakker ook boeken over diëten en afvallen schrijven. Ze begon met Bereik je ideale gewicht!, waarvan maar liefst ongeveer 400 duizend exemplaren van verkocht werden. Dit boek was zelfs zo populair dat er een vervolg kwam: Bereik én behoud je ideale gewicht. Beide stonden lang in de top 10 van de meest verkochte boeken van Nederland. Sonja Bakker startte ondertussen ook nog een online-afslankprogramma, wat in het aanvullende verzekeringspakket door Univé werd opgenomen. Bovendien hielp ze in het tv-programma Je Echte Leeftijd mensen bij het bereiken van hun ideale gewicht.

Sonja Bakker ken je daarnaast mogelijk van haar colums voor diverse lokale bladen, waaronder het Haarlems Dagblad, het Leidsch Dagblad en het Noordhollands Dagblad. Ook schreef ze maandelijks een column voor Santé. Door de jaren heen heeft ze veel kritiek gekregen, onder meer van diëtisten. Dit komt doordat Bakker simpelweg zelf geen diëtiste is. Ook het Voedingscentrum was kritisch op haar dieet, onder meer omdat haar tips beperkt zijn en ook niet altijd overeenstemmen met wetenschappelijk onderzoek.

Waar verdient Sonja Bakker haar geld mee?

Sonja Bakker verdient haar geld op meerdere manieren, al heeft ze vooral geld in het laatje gebracht met haar boeken over diëten en afvallen. De beste voorbeelden hiervan zijn natuurlijk Bereik je ideale gewicht! en Bereik én behoud je ideale gewicht. Ze gaf deze boeken zelf uit met haar eigen uitgeverij genaamd Uitgeverij De Zonnestraal. Sonja Bakker heeft daarnaast nog drie bedrijven zelf opgericht: Gewichtsconsulente Sonja Bakker, Voedingsdeskundige Sonja Bakker en S. C. Bakker Beheer. Met deze ondernemingen heeft ze dus ook nog geld verdiend.

Hoeveel is Sonja Bakker waard?

Sonja Bakker heeft door de jaren heen veel verdiend met haar boeken over diëten en afvallen, ook al is er dus wel veel kritiek op haar geweest. Desondanks is Sonja Bakker ondertussen veel geld waard. Experts schatten in dat ze inmiddels een vermogen van maar liefst 20 miljoen euro heeft, wat ze wel deelt met haar vriend, waarover later meer. Dit komt overigens niet alleen door haar bedrijven, maar ook door haar prachtige huizen.

Waar woont Sonja Bakker?

Sonja Bakker heeft eigenlijk altijd in Nederland gewoond, maar inmiddels is ze verhuisd naar Ibiza. Ze woont nu ruim een jaar op het Spaanse eiland. Bakker liet zelf weten dat ze vooral emigreerde naar Ibiza vanwege de kritiek die er op haar gekomen is in Nederland, wat vooral te maken had met rellen omtrent plagiaat in haar boeken. Meerdere foodbloggers en diëtisten hebben namelijk gezegd dat Bakker recepten gestolen heeft, wat bevestigd werd door oud-werknemers van de dieetgoeroe. Sonja gaf de plagiaat toe en kwam tot een overeenkomst met betrokkenen, maar later was het alweer raak. Kookboekenschrijver Janneke Koeman liet in Veronica Superguide namelijk weten dat Bakker haar recepten steelt. Bakker besloot vervolgens om Nederland te verlaten. Ze woont nu op Ibiza met haar vriend en zoon.

Wie is de vriend van Sonja Bakker?

Waar het bij veel bekende mensen onbekend is wie de partner van de BN’er is, is dat bij Sonja Bakker niet het geval. De vriend van Sonja Bakker is namelijk Barry van Suijdam, die in 2022 nog veroordeeld werd voor zijn mishandeling van Sonja Bakker. Ze wonen inmiddels samen op Ibiza met hun zoon Bram en als we het stel mogen geloven, zijn ze helemaal gelukkig met elkaar. Van Suijdam is overigens een projectontwikkelaar en vastgoedhandelaar, waarmee hij flink wat vermogen heeft opgebouwd.

Het inkomen van Sonja Bakker

Door de kritiek van de afgelopen jaren is het inkomen van Sonja Bakker mogelijk gedaald, maar hierover weten we niet alles. De kans is groot dat Bakker nog altijd het een en ander verdiend door haar bedrijven, maar haar inkomen is in ieder geval flink geslonken. Ze kan er alsnog goed van leven op Ibiza, dus het inkomen van Sonja Bakker ligt sowieso veel hoger dan het minimumloon.