Wat is het vermogen van Ralf Schumacher?

Wat is het vermogen van Ralf Schumacher? Elke Nederlander die al jaren de Formule 1 volgt, weet wie deze man is. Ralf Schumacher is namelijk meer dan de broer van Michael Schumacher, hij reed zelf immers ook in de Formule 1. Sterker nog, ze zijn de enige broers die beide Formule 1 races gewonnen hebben. Ralf Schumacher is in 2007 gestopt als coureur in deze klasse, al deed hij daarna nog wel mee aan andere races. In 2012 stopte hij volledig als autocoureur. Wat is het vermogen van Ralf Schumacher? Je leest het in dit artikel.  

Wie is Ralf Schumacher?

Ralf Schumacher is een gepensioneerde Duitse Formule 1-coureur. Hij werd geboren op 30 juni 1975 in Hürth-Hermülheim, Duitsland. Schumacher begon zijn Formule 1-carrière in 1997 en racete voor het Jordan-team. Later sloot hij zich aan bij het Williams-team, waar hij veel van zijn succes boekte door zes Grands Prix te winnen en als vierde eindigde in het rijderskampioenschap. Schumacher reed ook voor de Toyota- en Mercedes-teams voordat hij in 2007 stopte met de Formule 1. Na zijn pensionering was hij betrokken bij het management van coureurs en werkte hij ook als autosportanalist voor de Duitse televisie. Schumacher is de jongere broer van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher en daardoor de oom van Mick Schumacher.

Waar verdient Ralf Schumacher zijn geld mee?

De belangrijkste bron van inkomsten van Ralf Schumacher tijdens zijn racecarrière zou zijn salaris als Formule 1-coureur zijn geweest. De details van zijn verdiensten zijn niet publiekelijk beschikbaar, maar de beste Formule 1-coureurs behoren tot de best betaalde atleten ter wereld en verdienen miljoenen dollars per jaar. Na het stoppen met racen, is Schumacher betrokken geweest bij het management van coureurs, waar hij coureurs adviseert en vertegenwoordigt in hun professionele carrière. Hij heeft ook gewerkt als autosportanalist voor de Duitse televisie, waar hij deskundig commentaar gaf op Formule 1-races en aanverwante evenementen. Het is waarschijnlijk dat hij een salaris of vergoeding verdient voor zijn werk op deze gebieden.

Hoeveel is Ralf Schumacher waard?

Ralf Schumacher was bij de scheiding met zijn ex-vrouw Cora-Carolina Brinkmann 100 miljoen euro waard. Brinkmann kreeg hier 6 miljoen euro van en ook zijn huis in Bergheim. We denken desondanks dat het vermogen van de voormalige autocoureur nog altijd op zo’n 100 miljoen euro ligt, maar hij kan inmiddels ook alweer meer geld waard zijn. Ralf Schumacher heeft sowieso niets te klagen en is gemakkelijk een miljonair geworden door zijn tijd in de Formule 1!

Waar woont Ralf Schumacher?

Het is niet helemaal bekend waar Ralf Schumacher op het moment woont. We weten wel dat hij in Hallwang heeft gewoond met zijn gezin, wat een plaats is in Oostenrijk. Het zou kunnen dat dit ook zijn huidige woonplaats is, aangezien we weten dat Ralf Schumacher niet meer in Bergheim woont. Hij woonde namelijk met zijn gezin in deze Duitse stad, maar inmiddels is dit huis in handen van zijn ex-vrouw Cora-Carolina Brinkmann. Ralf Schumacher moest deze woning in Bergheim afstaan bij de scheiding. Het zou daarom kunnen dat Ralf Schumacher nu weer in Hallwang woont.

Wie is de vrouw van Ralf Schumacher?

Ralf Schumacher was getrouwd met Cora-Caroline Brinkmann. Hij vroeg haar in april 2001 ten huwelijk, waarna ze op 5 oktober van dat jaar daadwerkelijk trouwden. Dit gebeurde in hun huis in Hallwang, Oostenrijk. Hun zoon David werd later die maand geboren en is inmiddels ook een coureur. Ralf Schumacher is echter inmiddels gescheiden van zijn vrouw Cora-Caroline Brinkmann, die trouwens een voormalig model is. Voor zover we weten, heeft Ralf Schumacher op het moment geen vrouw of vriendin. Hij is dus single.

Het inkomen van Ralf Schumacher

Het echte inkomen van Ralf Schumacher is natuurlijk niet bekend, dit heeft de oud-Formule 1 coureur namelijk niet officieel uitgebracht. Toch kunnen we wel een gokje wagen, wat komt door de schattingen van experts. We denken hierdoor dat Ralf Schumacher een inkomen van 1 miljoen euro in de maand heeft. Dit komt onder meer doordat hij nog altijd gesponsord wordt door grote bedrijven.