Wat is het vermogen van Paul Stoffels?

Wat is het vermogen van Paul Stoffels? Deze man werd tijdens de coronacrisis groot nieuws. Stoffels is namelijk een van de hoogste werknemers van Johnson & Johnson, een van de producenten van het coronavaccin. De Belg speelde bij deze ontwikkeling dan ook een grote rol. Toch was Paul Stoffels ook voor de pandemie al bekend. Hij heeft bijvoorbeeld ook geholpen bij het creëren voor medicijnen voor onder meer hiv en ebola. Wat is het vermogen van Paul Stoffels geworden als werknemer van Johnson & Johnson? Lees snel verder voor het antwoord!

Wie is Paul Stoffels?

Paul Stoffels is een Belgische arts, wetenschapper en farmaceutisch directeur. Hij is geboren op 8 maart 1962 in Turnhout, België. Stoffels is momenteel Chief Scientific Officer (CSO) en Worldwide Chairman of Pharmaceuticals bij Johnson & Johnson (J&J), een wereldwijd bedrijf in de gezondheidszorg. Paul Stoffels behaalde zijn medische graad en een Ph.D. in microbiologie aan de Universiteit van Leuven in België. Hij heeft meer dan 150 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en wordt genoemd als uitvinder van meer dan 100 patenten.

Paul Stoffels kwam in 2002 bij J&J als voorzitter van de Company Group van Global Virology. Sindsdien bekleedde hij verschillende leidinggevende functies bij J&J, waaronder Worldwide Chairman of Pharmaceuticals en Chairman van Janssen Research and Development. Hij heeft ook een sleutelrol gespeeld bij de ontwikkeling van talloze medicijnen voor verschillende ziekten, waaronder hiv, ebola en COVID-19.

Waar verdient Paul Stoffels zijn geld mee?

Als Chief Scientific Officer en Worldwide Chairman of Pharmaceuticals bij Johnson & Johnson verdient Paul Stoffels geld door zijn dienstverband bij het bedrijf. Zijn beloningspakket omvat waarschijnlijk een combinatie van salaris, bonussen, aandelenopties en andere voordelen. Stoffels is overigens eind 2021 gestopt in deze rol. Sindsdien is hij de CEO van het biotechbedrijf Galapagos. Paul Stoffels verdient dus zijn geld als CEO van Galapagos.

Hoeveel is Paul Stoffels waard?

Paul Stoffels heeft dus jarenlang voor Johnson & Johnson gewerkt, wat hem zeker heeft geholpen bij het verdienen van veel geld. Paul Stoffels is dan ook zonder enige moeite een miljonair geworden. Experts schatten zelfs in dat Paul Stoffels op dit moment zo’n 50 miljoen euro waard is.

Waar woont Paul Stoffels?

Paul Stoffels is geboren en getogen in Achtel, België, maar woont hier inmiddels niet meer. Het is zelfs niet eens helemaal duidelijk of hij wel in België woont. Het zou namelijk ook kunnen dat hij voor zijn werk verhuisd is naar Amerika. Waar Paul Stoffels momenteel woont, weten we dus niet zeker.

Wie is de vrouw van Paul Stoffels?

De vrouw van Paul Stoffels is onbekend.

Het inkomen van Paul Stoffels

Het exacte inkomen dat Paul Stoffels verdient, os niet openbaar gemaakt, maar het is waarschijnlijk een aanzienlijk bedrag gezien zijn hoge positie bij een van ‘s werelds grootste bedrijven in de gezondheidszorg. Volgens de volmachtverklaring van Johnson & Johnson uit 2020 bedroeg de mediane totale vergoeding van de werknemer $ 89.742, terwijl de totale vergoeding van de CEO $ 29,6 miljoen bedroeg. Gezien de positie van Stoffels als Chief Scientific Officer en Worldwide Chairman of Pharmaceuticals, lag zijn salaris hier ergens tussen in. De Belg is desondanks nu gestopt met deze baan en is sindsdien de CEO van Galapagos. Dit is hoe hij zijn geld momenteel verdient, maar helaas weten we het inkomen van Paul Stoffels niet.