Wat is het vermogen van Philipp Plein?

Wat is het vermogen van Philipp Plein? Deze man is vandaag de dag een van de bekendste ontwerpers ter wereld. Hij won dan ook al meerdere prijzen, waaronder de GQ British Man of the Year – Brand of the year in 2018. Zijn ontwerpen zijn erg geliefd en worden door veel beroemdheden gedragen. Philipp Plein heeft dan ook al met veel celebs gewerkt, waaronder Floyd Mayweather, Lindsay Lohan, Paris Hilton, Rita Ora en Chris Brown. Wat is het vermogen van Philipp Plein geworden als ontwerper? Het antwoord lees je in dit artikel!

Wie is Philipp Plein?

Philipp Plein is een Duitse modeontwerper en ondernemer. Hij is de oprichter en CEO van het modemerk Philipp Plein International Group, dat hoogwaardige mode en luxegoederen produceert voor mannen, vrouwen en kinderen. Plein werd geboren in München, Duitsland op 16 februari 1978 en groeide op in de stad Augsburg. Hij studeerde rechten in Duitsland en Zwitserland, maar besloot later een carrière in de mode na te streven. Hij lanceerde zijn eerste modecollectie in 2004, die was geïnspireerd op vintage militaire jassen en versierd met Swarovski-kristallen.

Sindsdien is Plein bekend geworden door zijn extravagante en vaak controversiële modeshows, met alles van levende tijgers tot nepsneeuw en brandende auto’s. Hij heeft zijn merk ook uitgebreid met accessoires, geuren en meubels. De ontwerpen van Plein zijn gedragen door beroemdheden als Naomi Campbell, Fergi en Iggy Azalea. Sinds 2021 exploiteert de Philipp Plein International Group meer dan 150 winkels wereldwijd, waaronder locaties in Europa, Azië en Noord-Amerika. Ook bracht hij in 2022 nog een sneakersamenwerking uit met Snoop Dogg, deze collectie heet Philipp Plein x Snoop Dogg.

Waar verdient Philipp Plein zijn geld mee?

Philipp Plein verdient geld via zijn modemerk, Philipp Plein International Group, dat hoogwaardige mode en luxegoederen produceert. Het bedrijf genereert inkomsten door de verkoop van haar producten via de eigen winkels, maar ook via warenhuizen en online retailers. Het assortiment van de Philipp Plein International Group omvat kleding, schoenen, tassen en accessoires voor heren, dames en kinderen. Het bedrijf biedt ook geuren, brillen en woninginrichting.

Naast de verkoop van producten verdient Philipp Plein ook geld door licentieovereenkomsten en samenwerkingen met andere bedrijven. Zo heeft het merk samengewerkt met merken als Vespa en Samsung om producten in beperkte oplage te creëren. Als oprichter en CEO van Philipp Plein International Group verdient Philipp Plein waarschijnlijk een aanzienlijk bedrag via zijn eigendomsbelang in het bedrijf.

Hoeveel is Philipp Plein waard?

Philipp Plein is door het zakenblad Bilanz een van de rijkste personen en/of families van Zwitserland genoemd. Hij stond namelijk in 2019 in hun jaarlijkse lijst met de 300 rijksten van dit land. Hij zou destijds een vermogen van 300 miljoen Zwitserse franken hebben gehad volgens Bilanz. Omgerekend betekent dit dat Philipp Plein circa 305 miljoen euro waard is op dit moment. Dit bedrag is natuurlijk alweer een paar jaar oud, dus het zou kunnen dat het vermogen van de Duitse ontwerper inmiddels gestegen of gedaald is.

Waar woont Philipp Plein?

Philipp Plein woont in erg dure villa in Bel Air, Los Angeles, wat misschien wel het duurste deel van heel de Verenigde Staten is. Dit stijlvolle huis is door de ontwerper zelf gebouwd op een grond van maar liefst 3,6 hectare. Het eigendom van Philipp Plein wordt ook wel de Chateau Falcon View genoemd en heeft volgens geruchten bijna 300 miljoen euro gekost. Of dit daadwerkelijk het geval is, betwijfelen we, maar het is niet meer dan duidelijk dat de Duitser zijn portemonnee flink getrokken heeft voor zijn villa. Philipp Plein woont dus duur in Bel Air op dit moment!

Wie is de vriendin van Philipp Plein?

De huidige vriendin van Phillipp Plein is Lucia Bartoli. Deze vrouw heeft op Instagram meer dan 300 duizend volgers en is de schrijfster van een boek over eten. Philipp en Bartoli hebben samen al een zoontje genaamd Rocket Halo Ocean. Dit jongentje krijgt binnenkort een broertje, want tijdens Pasen maakten Philipp Plein en Lucia Bartoli bekend dat ze opnieuw een zoontje zouden krijgen. Plein heeft overigens nog meer relaties gehad. Zo was hij ook een tijdje samen met model Justyna Gradek en Morgan Osman.

Het inkomen van Philipp Plein

Het is bij beroemdheden vaak lastig om vast te stellen hoeveel ze per jaar verdienen. Dit is bij ontwerpers al helemaal het geval, zo ook bij Philipp Plein. Gelukkig zijn er experts die wel een schatting hebben gemaakt van het salaris van de Duitse ontwerper. Hierdoor denken we dat Philipp Plein jaarlijks minstens 5 miljoen euro verdient. Het kan echter ook maar zo dat de Duitser jaarlijks nog meer geld ontvangt op zijn bankrekening. We weten in ieder geval zeker dat het inkomen van Philipp Plein niets is om over te klagen! Hij wordt immers niet voor niets door Forbes een van de rijkste mensen in de mode-industrie genoemd.