Wat is het vermogen van Jan Boskamp? 

Wie regelmatig naar voetbaltalkshows kijkt, is vast en zeker bekend met Jan Boskamp. Jan Boskamp raakt niet uitgepraat over sport. Voor hij vooral aanschoof bij de verschillende talkshows, was hij ook werkzaam als profvoetballer en trainer van verschillende voetbalclubs. Jan Boskamp is dus al jaren actief in de voetbalwereld, maar wat heeft hij hiermee verdient? In dit artikel bespreken we het vermogen van Jan Boskamp, waar hij woont en hoe hij zijn geld verdient. 

Inhoudsopgave
  • Wie is Jan Boskamp?
  • Waar verdient Jan Boskamp zijn geld mee?
  • Hoeveel is Jan Boskamp waard?
  • Waar woont Jan Boskamp?
  • Wie is de vrouw van Jan Boskamp?
  • Inkomen van Jan Boskamp

Wie is Jan Boskamp?

Jan Boskamp is geboren in Rotterdam op 21 oktober 1948. Tijdens zijn achttienjarige voetbalcarrière heeft hij in Nederland gespeeld voor Feyenoord en Holland Sport. Ook heeft hij een periode in België gespeeld bij RWDM en Lierse SK. In 1975 werd hij zelfs de eerste buitenlander die de Belgische gouden schoen heeft gewonnen. Na zijn periode bij Lierse SK, begon hij daar direct zijn carrière als trainer in het betaalde voetbal. Als trainer van het Belgische RSC Anderlecht won hij in de jaren 90 drie landstitels op rij. Later werd hij ook bondscoach van Georgië en Koeweit. Tijdens zijn tijd in het betaalde voetbal heeft Jan Boskamp een aardig vermogen op weten te bouwen. 

Waar verdient Jan Boskamp zijn geld mee?

Naast dat Jan Boskamp een groot deel van zijn vermogen heeft weten te vergaren in het betaald voetbal, verdient hij tegenwoordig zijn geld als voetbal analist. Jan Boskamp is tegenwoordig niet meer weg te denken van televisie. Sinds 2010 was Jan Boskamp vooral samen te zien met Wilfred Genee en Johan Derksen te zien bij Vandaag Inside. Boskamp is vooral erg populair geworden door zijn versprekingen en zijn grappige anekdotes. Ook laat hij maar al te graag merken een groot fan van Feyenoord te zijn. Het salaris dat Jan Boskamp verdient bij Veronica Inside is ongeveer 3 ton per jaar. Ook is hij af en toe te zien bij de Eredivisie uitzendingen van ESPN. Wat hij hier precies mee verdient is niet helemaal duidelijk. Zelfs vele jaren na zijn carrière in het betaald voetbal, verdient Jan Boskamp nog genoeg bij om zijn vermogen te vergroten. 

Hoeveel is Jan Boskamp waard?

Het is op lastig in te schatten wat het vermogen van Jan Boskamp is. Hier is op het internet niet veel over te vinden. Jan Boskamp heeft geen eigen bedrijven waarmee je een deel van zijn vermogen in kunt schatten. Sommige mensen durven deze schatting wel te maken en schatten het vermogen van Jan Boskamp in op ongeveer 2 miljoen euro. Vooral als coach van verschillende teams in Saudi-Arabië heeft hij veel geld verdient. Hierdoor kan het zomaar zijn dat het vermogen van Jan Boskamp nog een stuk hoger ligt dan de schatting die wij hierboven hebben gemaakt. Helaas is er niet veel duidelijk over de exacte cijfers. 

Waar woont Jan Boskamp?

In 1974 verhuisde Jan Boskamp samen met zijn toenmalige vrouw naar België. Ze woonden in een prachtig huis in Woluwe. Al snel voelde Jan Boskamp zich hier niet op zijn gemak, de meeste mensen in dit gedeelte van België spraken namelijk Frans. In eerste instantie wilde hij graag weer terugverhuizen naar Nederland, maar besloot om toch een huurhuis te nemen in de Belgische stad Wemmel. Gelukkig voelde Jan Boskamp zich hier een stuk beter op zijn gemak en spraken de mensen hier vooral Nederlands. Later besloten Jan Boskamp en zijn vrouw in Wemmel hun eigen huis te laten bouwen. Ondanks dat Jan Boskamp alle wedstrijden van Feyenoord bijwoont, is hij nooit terugverhuisd naar Rotterdam. De reden hiervoor is dat al zijn kinderen en kleinkinderen in België wonen. Tegenwoordig woont Jan Boskamp in het Belgische Relegem. 

Wie is de vrouw van Jan Boskamp?

Jan Boskamp is lang getrouwd geweest met zijn jeugdliefde Jenny. Helaas werd Jenny ziek en kwam in 2001 te overlijden. Jan Boskamp bleef een lange tijd alleen, maar uiteindelijk kwam Lydia in zijn leven. Jan Boskamp en Lydia hebben elkaar per toeval leren kennen in hun woonplaats Relegem. Lydia bleek een van de buren van Jan Boskamp te zijn. Na al een langere tijd bij elkaar in de straat te hebben gewoond, nodigde Lydia hem uit om een kop koffie te komen drinken. Hierna is de vonk direct overgeslagen. 

Inkomen van Jan Boskamp

Eerder in dit artikel hebben we al besproken dat Jan Boskamp ongeveer 300.000 euro per jaar verdient als analist van Vandaag Inside. Ook verdient hij nog bij als analist bij de Eredivisie uitzendingen van ESPN. Jan Boskamp verschijnt ook vaak bij de opnames met gesponsorde kleding van bijvoorbeeld een autobedrijf. Het is niet duidelijk hoeveel geld Jan Boskamp hiermee verdient. Wij schatten het totale jaarinkomen van Jan Boskamp op ongeveer 500.000 euro. Of dit klopt kunnen we niet garanderen, maar dit bedrag zou niet gek zijn aangezien we Jan Boskamp bijna dagelijks terug kunnen vinden op de televisie. Door de jaren heen heeft Jan Boskamp als analist een aardig vermogen op weten te bouwen.