Wat is het vermogen van Donatella Versace?

Wat is het vermogen van Donatella Versace? Waarschijnlijk herken je de achternaam van deze beroemde vrouw wel. Versace is immers het wereldberoemde kledingmerk, wat opgericht is door Gianni Versace. Dat is dan weer de broer van Donatella Versace. Ze is zelf de ontwerpster van Versace, officieel heeft ze als beroep namelijk de chief creative officer van het merk. Wat is het vermogen van Donatella Versace geworden door haar werk voor Versace? We beantwoorden deze vraag in deze blog.

Wie is Donatella Versace?

Donatella Versace is een Italiaanse modeontwerper die bekend staat als de chief creative officer van Versace, een luxe modebedrijf opgericht door haar broer, Gianni Versace. Ze werd geboren op 2 mei 1955 in Reggio di Calabria, Italië. Donatella Versace staat bekend om haar gedurfde en glamoureuze ontwerpen, die vaak zijn voorzien van felle kleuren, gedurfde prints en gedurfde snitten. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van het merk Versace en wordt gecrediteerd voor het voortzetten van de nalatenschap van haar broer na zijn tragische dood in 1997. Donatella Versace staat ook bekend om haar kenmerkende platinablonde haar en haar prominente rol in de mode-industrie, waar ze heeft tientallen jaren een prominente figuur geweest.

Waar verdient Donatella Versace haar geld mee?

Als chief creative officer van Versace verdient Donatella Versace geld op verschillende manieren die verband houden met de mode-industrie. Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren waarop ze inkomsten kan genereren:

  • Modecollecties ontwerpen en maken: Donatella Versace staat bekend om haar creatieve ontwerpen en houdt toezicht op het ontwerpproces voor de kleding, accessoires en andere modeartikelen van Versace. Ze verdient geld door de verkoop van deze producten, die doorgaans worden verkocht in luxe winkels, boetieks en online platforms.
  • Licenties en samenwerkingen: Donatella Versace kan licentieovereenkomsten aangaan met andere bedrijven om het merk Versace te gebruiken voor verschillende producten, zoals geuren, brillen, woninginrichting en meer. Deze samenwerkingen kunnen inkomsten genereren via royalty’s of licentievergoedingen.
  • Merkaanbevelingen en ambassadeurschappen: Donatella Versace, als een prominente figuur in de mode-industrie, kan door andere merken worden benaderd om als ambassadeur te dienen of hun producten of diensten aan te bevelen. Ze kan vergoedingen of royalty’s ontvangen voor het goedkeuren of promoten van deze merken, wat kan bijdragen aan haar inkomen.
  • Salaris en eigendom in Versace: Als topman en creatieve leider van het merk Versace ontvangt Donatella Versace een salaris en heeft ze mogelijk ook eigendomsbelangen in het bedrijf, wat haar een financiële vergoeding kan opleveren.

Hoeveel is Donatella Versace waard?

Donatella Versace is dus nu de ontwerpster van Versace, maar eerder was ze ook de CEO van het kledingmerk. Ze zet tegenwoordig nog altijd het werk van haar vermoorde broer voort, wat ervoor heeft gezorgd dat de Italiaanse designer een groot eigen vermogen heeft opgebouwd. Wat het precieze vermogen van Versace is, weten we niet precies. Dit heeft ze namelijk nooit bekend gemaakt. Wel weten we dat Donatella Versace makkelijk een miljonair is. Experts vermoeden namelijk dat Donatella Versace 400 miljoen euro waard is. Het zou kunnen dat haar vermogen wat lager of hoger ligt, wellicht dat ze dit ooit zelf publiceert.

Waar woont Donatella Versace?

Donatella Versace is opgegroeid in Italië, om precies te zijn in Reggio di Calabria. Inmiddels is ze de eigenaar van meerdere huizen, maar we denken dat Donatella Versace nog steeds in Italië woont. Experts denken namelijk dat Donatella Versace vooral in Villa Mandadori woont, waarin ze een uitzicht heeft op het Lago Maggiore. Ze kocht dit huis in 2019 van de beroemde Italiaanse uitgever Arnoldo Mondadori. Toch is de kans groot dat Donatella Versace ook nog regelmatig in Italië woont. Hier heeft ze namelijk een vorstelijk appartement in bezit, wat eerst van haar broer Gianni Versace was. Het zou maar zo kunnen dat Donatella nog meer huizen heeft gekocht, maar dit weten we niet zeker.

Wie is de vriend van Donatella Versace?

Donatella Versace is twee keer getrouwd geweest. Ze trouwde namelijk in 1983 met het Amerikaanse model Paul Beck. Samen kregen ze twee kinderen (dochter Allegra Versace Beck en zoon Daniel Versace Beck) voordat het stel scheidde in 2000. Vervolgens kreeg Donatella een relatie met Manuel Dallori. Ze trouwden in 2004, maar een later scheidden ze alweer. Het is onbekend wie de huidige vriend van Donatella Versace is, het zou ook kunnen dat ze single is.

Het inkomen van Donatella Versace

Kledingontwerpers mogen zeker niet klagen als we het hebben over hun salaris. Dit geldt dan ook voor Donatella Versace, al verdient ze jaarlijks wel minder dan bijvoorbeeld Giorgio Armani en Miuccia Prada. Toch hoeft Versace niet bij de pakken neer te zitten. De Italiaanse verdient per jaar namelijk zonder moeite meer dan een miljoen euro. Het inkomen van Donatella Versace is namelijk bijna 4,75 miljoen euro per jaar. Dit komt dus vooral door haar werk als ontwerpster van het kledingmerk Versace.