Wat is het vermogen van Lil Kleine?

Wat is het vermogen van Lil Kleine? De een houdt van zijn muziek, de ander vindt zijn nummers verschrikkelijk. Wat je mening ook is, iedereen kent de rapper inmiddels. Als het niet door zijn hiphopmuziek komt, komt het wel door zijn gedoe met justitie. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je geïnteresseerd bent naar het inkomen van Lil Kleine. Wat is het vermogen van Lil Kleine dan? Je leest het in dit artikel! 

Wie is Lil Kleine?

Lil Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, is een Nederlandse rapper en zanger. Hij werd geboren op 15 oktober 1994 in Amsterdam, Nederland. Lil Kleine werd voor het eerst populair in 2015 met zijn hitsingle “Drank & Drugs”, een samenwerking met mede-Nederlandse rapper Ronnie Flex. Sindsdien heeft hij verschillende succesvolle albums en singles uitgebracht, waaronder ‘Alleen’, ‘Krantenwijk’ en ‘Loterij’. Lil Kleine staat bekend om zijn energieke optredens en zijn vermogen om verschillende muziekgenres te combineren, waaronder hiphop, pop en elektronische muziek. Hij wordt beschouwd als een van de meest populaire en invloedrijke artiesten in de Nederlandse muziekindustrie.

Lil Kleine is niet alleen bekend als zanger, maar ook als acteur. Als kind had hij bijvoorbeeld rollen in Diep en Van Speijk, terwijl hij ook nog te zien was in De Boskampi’s en Diep. Daarnaast ken je Jorik Scholten mogelijk als de vriend van Jaimie Vaes, waarmee hij verloofd was en in 2019 een zoon kreeg. Het stel ging in 2022 uit elkaar nadat Lil Kleine gearresteerd was voor een mishandeling van Vaes op 13 februari van dat jaar. Ook in 2021 werd Scholten in Ibiza opgepakt voor het mishandelen van zijn verloofde. Lil Kleine is daarnaast nog bij andere incidenten betrokken geweest, waardoor hij ook meerdere keren gearresteerd en veroordeeld is.  

Waar verdient Lil Kleine zijn geld mee?

Het zal je niet verbazen dat Lil Kleine zijn geld vooral als zanger verdient. Zo krijgt hij inkomsten door de verkoop van zijn albums en singles, maar ook als zijn muziek op Spotify en andere streaming services geluisterd wordt ontvangt de zanger een bedragje. Het grootste gedeelte van zijn salaris verdient Lil Kleine echter met optredens. We weten namelijk dat hij per show een bedrag van maar liefst 15 duizend euro’s vraagt. Lil Kleine is daarnaast ook betrokken bij een paar bedrijven, zoals een kroeg en een friettent. 

Hoeveel is Lil Kleine waard?

Lil Kleine heeft door de jaren heen flink wat geld verdiend als zanger en ondernemer. Experts schatten in dat het vermogen van de rapper inmiddels toch al minstens 2,5 miljoen euro is, terwijl Jorik Scholten nog altijd niet eens 30 jaar oud is. Het zou kunnen dat Lil Kleine inmiddels meer of minder waard is, waarbij mogelijk ook de diverse rechtszaken een rol kunnen hebben gespeeld. Desondanks zit het wel goed met het eigen vermogen van de zanger uit Amsterdam! 

Waar woont Lil Kleine?

In 2022 kwam het gerucht door Patty Brard in de wereld dat Lil Kleine zijn grachtenpand in Amsterdam te koop gezet. De rapper kocht de woning in 2019, maar zou er dus van af willen. Scholten betaalde destijds 2,35 miljoen euro voor het pand, inmiddels zou het huis ongeveer 3 miljoen euro waard zijn. Het is niet bekend of Lil Kleine daadwerkelijk het huis aan de grachten van onze hoofdstad heeft verkocht. De woning zag er in ieder geval echt ronduit prachtig uit! 

Wie is de vriendin van Lil Kleine?

Lil Kleine was dus verloofd met Jaimie Vaes, die je kent als presentatrice van Just Tattoo Of Us. Ook had Vaes bij Discovery+ haar eigen realityshow genaamd Jaimie: In The Vaes Lane. In 2017 kregen de twee een relatie en een jaar later verloofden ze zich. In 2019 beviel Jaimie Vaes bovendien van de zoon van Lil Kleine, maar twee jaar later ging het helemaal mis. Eerst werd Scholten al op Ibiza gearresteerd op verdenking van mishandeling van Vaes, wat een jaar later ook in Nederland gebeurde. Vaes verbrak vervolgens de relatie. Volgens de geruchten van Yvonne Coldeweijer heeft Lil Kleine inmiddels een andere vriendin, nadat hij ook lange tijd gekoppeld werd aan Selma Omari. Jaimie Vaes heeft ondertussen ook een nieuwe vlam: dj Ashfin Momadi. 

Het inkomen van Lil Kleine

Eerder noemden we al dat Lil Kleine per optreden een bedrag van 15 duizend euro verlangt. Als hij per jaar 100 shows zou geven, komt hij dus uit op een jaarlijks inkomen van maar liefst 1,5 miljoen euro. Daarnaast heeft hij ook nog andere inkomstenbronnen, waardoor zijn daadwerkelijk salaris nog hoger is. Door de mishandeling van Jaimie Vaes door Lil Kleine zijn zijn inkomsten wel gedaald, vooral doordat hij minder vaak gevraagd werd voor optredens. Desondanks durven te stellen dat het inkomen van Lil Kleine toch al snel meer dan 1 miljoen euro per jaar is.