Wat is het vermogen van Django Wagner?

Wat is het vermogen van Django Wagner? Niet iedereen houdt van zijn muziek, maar als je wel een liefhebber bent van zijn nummers ben je vast benieuwd hoeveel geld het hem inmiddels heeft opgeleverd. Je doet er dan goed aan om dit artikel door te nemen. Wat is het vermogen van Django Wagner? Deze vraag kun je zelf gemakkelijk beantwoorden als je de rest van dit artikel doorneemt!

Wie is Django Wagner?

Django Wagner is een bekende Nederlandse zanger die vooral bekend staat om zijn volksmuziek en levensliederen. Hij werd geboren op 26 oktober 1970 in Amsterdam. Op jonge leeftijd ontdekte Django al zijn passie voor muziek. Hij begon als kind met zingen en gitaar spelen en trad op in lokale kroegen en cafés. In de jaren ’90 brak hij door bij het grote publiek met zijn optredens op de vele Hollandse avonden die in die tijd populair waren.

Sindsdien heeft Django vele hits op zijn naam staan, waaronder “Kali”, “Als de Nacht”, “Dat ene Moment” en “Mooie Blauwe Ogen”. Zijn muziek wordt gekenmerkt door een combinatie van Nederlandstalige teksten en muzikale invloeden uit verschillende genres, zoals pop, rock en blues. Naast zijn werk als zanger is Django ook actief als componist en tekstschrijver. Hij schrijft veel van zijn nummers zelf en heeft inmiddels al meer dan vijf albums uitgebracht. Ook treedt hij regelmatig op in binnen- en buitenland, waarbij hij zowel solo als met een band optreedt.

Bovendien was Django Wagner samen met Frans Duijts en Peter Beense te zien in 3Man Sterk, een tv-programma van AVROTROS waarin de drie zangers wekelijks een dag meedraaiden bij een bedrijf dat werknemers zocht. Er werd positief gereageerd op deze formatie, waardoor de drie als band begonnen: Echte Vrienden. Wagner was overigens in 2015 ook nog uitgenodigd door koning Willem-Alexander en koningin Maxima op Paleis Noordeinde voor een uitblinkerslunch.

Waar verdient Django Wagner zijn geld mee?

Django Wagner verdient uiteraard zijn geld als zanger, dat zal je niet verbazen. De Nederlandse zanger die opgegroeid is op een woonwagenkamp in Helmond komt uit een muzikale zigeunerfamilie. Het zingen werd hem dan ook met de paplepel ingegoten. Wagner verdient echter niet veel door het verkopen van zijn nummers, maar vooral door zijn optredens. Voor een optreden van een half uur verdient de zanger namelijk al snel meer dan 2 duizend euro. Hij doet bovendien ongeveer 200 optredens per jaar, dus met zijn bankrekening zit het wel snor!

Hoeveel is Django Wagner waard?

Het is natuurlijk lastig om in te schatten hoeveel iemand precies waard is. Desondanks kunnen we altijd een schatting maken van het vermogen van Django Wagner. We verwachten dan ook dat deze volkszanger op het moment ongeveer 2 miljoen euro op de bankrekening heeft staan. De waarde van Django Wagner is in dit geval dus 2 miljoen euro, al kan zijn vermogen ook hoger of lager liggen. De pandemie heeft er in ieder geval voor gezorgd dat Wagner een tijdje minder verdiende, aangezien hij veelal niet mocht optreden.

Waar woont Django Wagner?

Django Wagner is geboren in Amsterdam en verhuisde vervolgens al snel naar een woonwagenkamp in Helmond. Inmiddels woont de zanger al een hele tijd in Nuenen, het mooie plekje in Noord-Brabant. Ook hier woont hij nog altijd in een woonwagen tussen een zigeunergezelschap. Wagner is zelf dan ook Sinti. In een interview met Panorama liet hij weten dat hij niet denkt ooit weer uit Nuenen te gaan. Dit zou hij alleen doen als een van zijn zoons op het kamp wil blijven wonen, wat niet mogelijk is doordat er geen nieuwe standplaatsen bij komen: “Maar normaal gesproken zullen ze mij hier ooit tussen zes planken weg moeten dragen.”

Wie is de vrouw van Django Wagner?

Er is heel weinig bekend over de vrouw van Django Wagner. Wel weten we dat ze samen met hun kinderen in Nuenen wonen in een woonwagen. Voor de rest weten we eigenlijk niets over zijn vrouw, net als dat er relatief weinig bekend is over zijn kinderen. Wel weten we dat het stel alleen maar zoons heeft.

Het inkomen van Django Wagner

Het valt niet echt te bepalen wat het inkomen van Django Wagner precies is per maand of per jaar. Wel is het bekend dat Wagner flink wat geld verdient met zijn optredens. Voor een half uur betaal je namelijk inmiddels 3.995 euro als je een optreden van Django Wagner wilt bij een dorps- of bedrijfsfeest bijvoorbeeld. Aangezien Wagner als zanger vaak optreedt, kun je ongeveer zijn salaris berekenen. Voor 200 optredens per jaar krijgt Django Wagner namelijk een inkomen van bijna 800 duizend euro. Natuurlijk verdient de zanger ook nog op andere manieren geld, bijvoorbeeld met het verkopen van zijn albums en singles. Het daadwerkelijke inkomen van de zanger Django Wagner is hierdoor nog hoger.