Wat is het vermogen van Floor Jansen?

Wat is het vermogen van Floor Jansen? Deze Nederlandse zangeres is al jarenlang wereldberoemd, terwijl ze in eigen land toch nog wat onbekend bleef. Hier kwam verandering in toen ze in 2019 deelnam aan Beste Zangers. Ineens kende heel Nederland haar, wat vooral kwam door haar duet met Henk Poort. Ze zongen samen The Phantom of the Opera. Jansen zong in 2022 ook nog eens het Wilhelmus bij de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort. Wat is het vermogen van Floor Jansen door haar zangloopbaan? Je leest het in dit artikel.

Wie is Floor Jansen?

Floor Jansen is een Nederlandse zanger, songwriter en vocal coach, geboren op 21 februari 1981 in Goirle. Ze is vooral bekend als de leadzangeres van de symfonische metalband Nightwish, maar is gedurende haar carrière ook betrokken geweest bij verschillende andere muzikale projecten. Jansen begon haar muziekcarrière in 1997 als leadzangeres van de Nederlandse band After Forever. Nadat de band in 2009 uit elkaar ging, sloot Jansen zich aan bij andere muzikale projecten, waaronder de bands ReVamp en Northward.

In 2012 werd Jansen uitgenodigd om zich bij de Finse symfonische metalband Nightwish aan te sluiten als hun nieuwe leadzangeres, ter vervanging van Anette Olzon. Sindsdien heeft ze verschillende albums uitgebracht met Nightwish, waaronder “Endless Forms Most Beautiful” en “Human.:II: Nature.”, die lovende kritieken hebben gekregen. Naast haar werk in Nightwish was Jansen ook gastzangeres bij verschillende andere bands, waaronder Sabaton, Ayreon en Avantasia. Bovendien is ze de zus van Irene Jansen, die meezingt in meerdere nummers van Ayreon en Star One.

Waar verdient Floor Jansen haar geld mee?

Soms is het lastig om aan te geven waar een BN’er zijn/haar geld voornamelijk mee heeft verdiend. Dit is bij Floor Jansen echter een fluitje van een cent. Ze is natuurlijk een zangeres, dus het is niet meer dan logisch dat ze hiermee haar vermogen heeft opgebouwd. Dit doet ze vooral op te treden met de Finse band Nightwish, maar ook met haar soloshows verdient ze natuurlijk geld. Dit klinkt desondanks makkelijker dan het daadwerkelijk is, zo’n wereldtournee vergt immers veel van een artiest.

Hoeveel is Floor Jansen waard?

Het is zeker niet raar dat je benieuwd bent met het vermogen van Floor Jansen. Laten we je dan ook snel uit het ongewisse halen. Expert verwachten namelijk dat Floor Jansen momenteel zo’n 4 miljoen euro waard is. Als de pandemie niet was gekomen, had ze misschien al meer vermogen gehad. Dit komt natuurlijk doordat de zangeres niet mocht optreden tijdens de coronacrisis, al deed ze dit overigens wel in de vorm van zit-concerten in september 2021 toen dit toegelaten was. Er zijn van deze optredens een documentaire genaamd The Road to Amsterdam gemaakt.

Waar woont Floor Jansen?

Floor Jansen heeft een tijdje in Joensuu gewoond, wat de hoofdstad van Noord-Karelië is. Dit is een gebied in Finland. Inmiddels woont ze echter niet meer in Finland, al is ze ook niet terug gekeerd naar Nederland. In plaats daarvan woont Floor Jansen met haar gezin in Zweden, waar ze opgezocht werd door Ivo Niehe. Dat leverde een leuk tafereel op, aangezien het in Zweden normaal is om je schoenen uit te doen als je een huis betreedt. Dat liet de man van Floor Jansen dan ook aan Niehe weten, waardoor de presentator op sokken zijn programma moest presenteren.

Wie is de man van Floor Jansen?

Floor Jansen had eerst een relatie met Sander Gommans, een gitarist van After Forever. Later trouwde ze met Hannes Van Dahl, de drummer van Sabaton. He stel maakte in 2016 bekend dat ze in verwachting waren van hun eerste kind. Hun dochter is geboren op 15 maart 2017. Onlangs maakte Jansen bekend dat ze opnieuw zwanger is. In oktober 2022 liet de zangeres bovendien weten dat er borstkanker bij haar was vastgesteld. Ze werd vervolgens direct geopereerd en een maand later werd Jansen gelukkig kankervrij verklaard. Een leuk weetje: er is zowel een keversoort als een fossiele slangster naar Jansen vernoemd. Dit is extra grappig omdat ze als kind bioloog wilde worden, wat bovendien haar personage was in het album The Source van Ayreon.

Het inkomen van Floor Jansen

We weten dus het vermogen van Floor Jansen rond de 4 miljoen euro ligt. Het is desondanks niet zo eenvoudig om te zeggen wat haar inkomen is. Dit komt doordat de salarissen van muzikanten erg verschillen, terwijl ze ook nog eens per maand of jaar variëren. Tijdens de pandemie lag het inkomen van Floor Jansen bijvoorbeeld sowieso lager dan normaal. Het is desondanks wel bekend dat ze toen ze aansloot bij Nightwish ineens een stuk meer geld had te spenderen. Zo kocht destijds direct een schilderij van de Franse kunstenares Anne Bachelier van haar nieuwe inkomsten. We denken daarom dat Jansen nog altijd een lekker salaris krijgt. We schatten in dat Floor Jansen per jaar een inkomen van ongeveer 100 duizend euro heeft.