Wat is het vermogen van Willeke Alberti?

Wat is het vermogen van Willeke Alberti? Je kent deze vrouw misschien als de ex van John de Mol en de vader van Johnny de Mol, maar Alberti is vooral beroemd geworden als zangeres. Ze begon als kind al haar zangcarrière. Muziek is haar dan ook met de paplepel ingegoten, aangezien haar vader Carel Verbrugge optrad als zanger Willy Alberti. Hier komt dus ook de naam Willeke Alberti vandaan, aangezien ze officieel Willy Albertina Verbrugge heet. Wat is het vermogen van Willeke Alberti? Lees snel verder voor het antwoord!

Wie is Willeke Alberti?

Willeke Alberti, officieel Willy Albertina Verbrugge, is een Nederlandse zangeres, actrice en tv-persoonlijkheid, geboren op 3 februari 1945 in Amsterdam. Ze komt uit een familie van entertainers, met haar vader Willy Alberti, die officieel Carel Verbrugge heette, als een populaire Nederlandse zanger. Alberti begon haar carrière in de jaren vijftig als kinderzangeres en trad op op televisie en gaf concerten. In de jaren zestig maakte ze de overstap naar een carrière als popzangeres en bracht ze verschillende succesvolle singles en albums uit in Nederland. Ze speelde in deze tijd ook in verschillende Nederlandse films en televisieseries.

Gedurende haar hele carrière heeft Alberti verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Edison Award voor haar eerste plaat Willeke in 1965 en de Oeuvre Edison in 2020. Ze blijft tot op de dag van vandaag optreden en muziek opnemen, en wordt beschouwd als een cultureel icoon in Nederland. Ze is dan ook meermaals gevraagd voor films. Zo speelde ze in Alles is familie, Rooie Sien en hartenstrijd. Willeke Alberti is bovendien als stemactrice geweest in Pompy de Robodoll en Woezel en Pip. Ook is ze de vader van Johnny de Mol.

Waar verdient Willeke Alberti haar geld mee?

Willeke Alberti is inmiddels voor een groot gedeelte met pensioen gegaan, maar zo nu en dan treedt de zangeres nog wel op. Ook draaft ze soms nog op in televisieprogramma’s, waardoor ze toch nog een beetje inkomen heeft. Willeke Alberti verdient haar geld daarnaast nog doordat haar nummers op streamingdiensten geluisterd worden door Nederlanders. Desondanks heeft ze het meeste van haar geld verdiend met haar optredens en de verkoop van haar albums en singles.

Hoeveel is Willeke Alberti waard?

Willeke Alberti heeft dus vooral als zangeres geld verdiend, wat haar zeker geen windeieren heeft gelegd. Experts schatten namelijk in dat deze Nederlandse ster meer dan een miljoen euro aan eigen vermogen heeft. Willeke Alberti heeft naar schatting namelijk een waarde van ongeveer 8 miljoen euro. Ze heeft haar vermogen vooral opgebouwd door op te treden, maar ook haar verkochte platen hebben gezorgd voor een lekker inkomen. Ditzelfde geldt voor haar acteerklussen. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat Willeke Alberti een miljonair is!

Waar woont Willeke Alberti?

Willeke Alberti heeft meerdere keren gezongen over huizen, maar in wat voor woning woont ze zelf? Ze is natuurlijk geboren in Amsterdam, waar ze ook lang heeft gewoond. Ze kreeg in 2015 zelfs de Frans Banninck Cocqpenning voor haar verdiensten voor onze hoofdstad. Willeke Alberti woont desondanks niet langer in haar Amsterdam, in plaats daarvan woont de zangeres nu alweer een hele tijd in Laren. Overigens weten we dit niet helemaal zeker, maar als de laatste berichten mogen geloven, heeft Willeke Alberti nog steeds een prachtig huis in Laren.

Wie is de man van Willeke Alberti?

Willeke Alberti is drie keer getrouwd geweest en heeft met elke ex-man een kind. Ze trouwde in 1965 op 20-jarige leeftijd met Joop Oonk, die als basgitarist actief was bij The Jumping Lewels. Tijdens het huwelijk, wat 9 jaar duurde, beviel Alberti van dochter Daniëlle, die later trouwde met ex-voetballer John van ’t Schip. Nadat Alberti en Oonk in 1974 scheidden, trouwde de zangeres twee jaar later met John de Mol. Ze kregen op 12 januari 1979 samen Johnny de Mol en gingen een jaar later uit elkaar. Alberti trouwde vervolgens in 1983 met de Deense voetballer Soren Lerby, maar ook dit huwelijk eindigde. Alberti en Lerby scheidden in 1996 nadat ze eerst samen een zoon genaamd Kai hadden gekregen. Willeke Alberti heeft inmiddels aangegeven dat ze niet meer een man in haar leven wil aangezien ze liever wil optreden in onder meer verzorgingstehuizen.

Het inkomen van Willeke Alberti

Willeke Alberti heeft ondertussen dus een vermogen van zo’n 8 miljoen euro. Dit heeft ze zeker verdiend en ze geniet er vast ook lekker van. Hier heeft Alberti alle tijd voor, aangezien ze inmiddels grotendeels met pensioen is. De zangeres treedt dus niet al te vaak nog op, al geeft ze soms nog wel optredens in bejaardentehuizen. Ook doet ze soms nog meer aan de Toppers in Concert of is ze te zien in een tv-programma. Willeke Alberti heeft momenteel dan ook een relatief laag inkomen, al bedraagt haar salaris vast nog meer een paar duizend euro in de maand.