Wat is het vermogen van Michael Boogerd?

Wat is het vermogen van Michael Boogerd? De kans is groot dat je deze man kent als wielrenner. Zelfs de mensen die geen fans zijn van sport kent Boogerd waarschijnlijk, al heeft dat meer met een slechte reden te maken. Michael Boogerd maakte na zijn loopbaan namelijk bekend dat hij verboden middelen had gebruikt, waardoor meerdere overwinningen van zijn palmares zijn geschreven. Hij gaf aan dat hij cortisonen, epo en bloedtransfusies had gebruikt. Wat is het vermogen van Michael Boogerd nu hij gestopt is als wielrenner? Je leest het hieronder!  

Wie is Michael Boogerd?

Michael Boogerd is een gepensioneerde Nederlandse profwielrenner, geboren op 28 mei 1972 in Den Haag. Hij was profwielrenner van 1993 tot 2007 en stond bekend om zijn klimvermogen. Tijdens zijn carrière behaalde Boogerd verschillende opmerkelijke overwinningen, waaronder etappezeges in de Tour de France en het Critérium du Dauphiné. Ook won hij de Amstel Gold Race in 1999 en het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg in 1997 en 1998. Boogerd werd later betrokken bij het dopingschandaal van Operatie Puerto, dat leidde tot zijn bekentenis tijdens zijn carrière verboden middelen te hebben gebruikt.

Hij stopte in 2007 met professioneel wielrennen en werkt sindsdien als commentator of analist voor Nederlandse televisie-uitzendingen van wielerevenementen. Boogerd reed tijdens zijn loopbaan als wielrenner overigens voor drie teams: Wordperfect, Novell en Rabobank. Bij het laatste team beleefde hij zijn grootste successen, zo woon hij ook nog Parijs-Nice in 1999. Boogerd is bovendien teamleider geweest van de pro-continentale wielerploeg Team Roompot en deed me aan het programma Boxing Stars. In de halve finale verloor hij van Dan Karaty, maar toch vocht hij in de finale tegen Rein van Duivenboden door een blessure van Karaty.

Waar verdient Michael Boogerd zijn geld mee?

Michael Boogerd heeft uiteraard een groot deel van zijn vermogen verdiend als wielrenner. Hij begon hiermee op professionele basis in 1993 en het duurde niet lang voordat hij succes begon te beleven. Zo werd hij in 1997 al Nederlands kampioen op de weg. Uiteindelijk stopte Boogerd in 2007 als wielrenner, waarna hij actief werd als analist en commentator op de Nederlandse tv. Dit doet Boogerd nu nog altijd, wat ervoor zorgt dat hij nog steeds een lekker inkomen krijgt. Bovendien heeft Michael Boogerd veel geld verdiend met behulp van sponsorships.

Hoeveel is Michael Boogerd waard?

Michael Boogerd is natuurlijk een van de bekendste wielrenners die Nederland ooit heeft gehad. Dit komt niet alleen door zijn successen tijdens zijn loopbaan, maar ook door zijn werk als commentator en analist na zijn carrière. Zijn dopingbekentenis heeft er bovendien voor gezorgd dat Boogerd een echte BN’er is geworden. Het is dan ook geen verbazing dat Michael Boogerd een miljonair is. We denken namelijk dat Michael Boogerd op het moment ongeveer 2,5 miljoen euro waard is.

Waar woont Michael Boogerd?

Michael Boogerd is geboren in Den Haag, maar inmiddels woont de oud-wielrenner niet eens meer in Nederland. Hij verhuisde namelijk al jaren geleden naar België, waar hij nu nog altijd met zijn geliefde Darya Nucci woont. We weten het niet zeker waar Boogerd woont met zijn gezin, maar we verwachten dat ze nog steeds in hun villa in Kalmthout verblijven. Het is nog maar de vraag of Michael Boogerd zich inmiddels meer Nederlander of Belg voelt, hij verhuisde namelijk al in 1998 naar het land van onze zuiderburen. Het was belastingtechnisch een stuk voordeliger, terwijl het ook beter was voor zijn loopbaan.

Wie is de vriendin van Michael Boogerd?

Boogerd is 7 jaar lang getrouwd geweest met Nerena Ruinemans, een voormalig Miss Nederland. Het stel kreeg in 2004, 2 jaar na hun trouwdag, een zoon, maar ging in 2009 uit elkaar. Nadat Michael Boogerd verhuisde naar België ontmoette hij Darya Nucci, waar hij nog altijd een relatie mee heeft. De twee leerden elkaar kennen toen Boogerd deelnam aan Sterren Dansen op het IJs, wat ze ook nog eens samen wonnen. Nucci en Boogerd hebben inmiddels twee dochters, terwijl de oud-wielrenner dus ook nog een zoon uit een eerdere relatie heeft.

Het inkomen van Michael Boogerd

Michael Boogerd is natuurlijk jarenlang een professionele wielrenner geweest, waarmee hij redelijk veel geld heeft verdiend. We noemden eerder immers al dat het vermogen van Michael Boogerd 2,5 miljoen euro is. Hij is inmiddels natuurlijk gestopt en heeft nooit gezegd wat zijn inkomen als wielrenner was. Desondanks verwachten we dat zijn salaris best oké was tijdens zijn loopbaan. Professionele sporters verdienen gemiddeld ruim 12 duizend euro bruto per maand, maar experts denken dat het inkomen van Michael Boogerd hoger was dan dit bedrag. Wat zijn huidige salaris is, weten we echter niet. Desondanks is de kans groot dat het inkomen van Michael Boogerd nog altijd hoger dan 10 duizend euro per maand is, wat vooral komt door zijn werk als wielrenexpert bij diverse wedstrijden.