Wat is het vermogen van Rene Froger?

Wat is het vermogen van Rene Froger? Deze zanger begon zijn muzikale carrière al op jonge leeftijd in het café van zijn vader Bolle Jan. Love Leave me was zijn eerste single, wat Froger in 1987 uitbracht. Door de jaren heen heeft Rene Froger meerdere hits gehad, waaronder This Is The Moment, Just Say Hello! en ‘k Heb je lief. In totaal verkocht de Nederlander meer dan 5 miljoen platen, waarmee hij een van de bestverkochte artiesten van ons land is. Wat is het vermogen van Rene Froger? Je leest het in dit artikel!

Wie is Rene Froger?

Rene Froger is een Nederlandse zanger en televisiepersoonlijkheid. Hij werd geboren op 5 november 1960 in Amsterdam, waar hij ook opgegroeid is. Zijn vader Jan Froger had in de Jordaan een café, om precies te zijn in de Staatsliedenbuurt. Bovendien traden zijn ouders als duo op genaamd Duo Jan & Mien. Rene Froger begon dan ook zelf al als kind te zingen en op te treden. Froger begon zijn carrière eind jaren tachtig en begin jaren negentig als zanger, waarbij hits als “Winter in America” ​​en “Alles kan een mens gelukkig maken” populair werden in Nederland.

Naast zijn muziekcarrière is Froger ook een televisiepersoonlijkheid en presentator geweest en verscheen hij in verschillende Nederlandse tv-shows, waaronder “The Sing-Off” en “De Toppers in de Sneeuw”. Froger heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn muziek, waaronder een Nederlandse Edison Award voor Beste Nederlandse Zanger in 1989 en de Gouden Harp in 1997.

Waar verdient Rene Froger zijn geld mee?

Het is geen verbazing dat Rene Froger het grootste deel van zijn inkomen verdient als zanger. Door de coronapandemie kon de artiest even minder verdienen, al kwam er uiteraard nog steeds geld binnen doordat zijn nummers verkocht en afgespeeld werden op streaming services. Dit is echter bij lange na niet de grootste melkkoe van Rene Froger. Hij verdient namelijk het meeste met de Toppers, waar hij inmiddels sinds 2005 bij zit. Hij bezit namelijk 50 procent van Toppers in Concert BV. Daarnaast krijgt hij ook nog eens een salaris voor de optredens met de Toppers, net als bijvoorbeeld Gordon en Gerard Joling. Rene Froger is ook nog eens de eigenaar van vastgoed.

Hoeveel is Rene Froger waard?

Rene Froger heeft met zijn roemrijke carrière als zanger flink wat geld verdient. We hebben al genoemd hoe hij dit heeft gedaan, maar nu wil je uiteraard graag weten wat zijn vermogen is. Experts schatten in dat Rene Froger inmiddels zo’n 12 miljoen euro waard is. Dit komt dus vooral door zijn rol bij de Toppers. Doordat Froger mede-eigenaar is van Toppers in Concert BV ontvangt hij bij elke concertreeks 50 procent van alle inkomsten. Dit komt neer op ongeveer een miljoen euro, terwijl hij per concertreeks van de Toppers ook nog eens minstens een half miljoen verdient als zanger.

Waar woont Rene Froger?

Rene Froger woonde jarenlang met zijn gezin in een prachtige in Blaricum, terwijl ze eerder ook nog in Amsterdam gewoond hebben. Het huis in Blaricum werd voor zo’n 700 duizend euro gekocht door de Frogers, maar staat inmiddels te koop. Rene Froger zal desondanks niet ver hoeven te verhuizen. Hij blijft namelijk met zijn vrouw Natasja Froger-Kunst in Blaricum wonen, waar het stel zich inmiddels helemaal thuis voelt. Ze zijn bezig met het bouwen van een woning in het centrum van de stad. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker boodschappen doen, terwijl ze ook de levendige binnenstad van Blaricum kunnen ervaren.

Wie is de vrouw van Rene Froger?

Rene Froger is al sinds 31 december 1991 getrouwd met Natasja Froger-Kunst. Hij is dus niet de enige BN’er in zijn gezin, aangezien zijn vrouw presenteert voor RTL. Samen hebben ze twee zoons: Maxim en Didier. Je kent beide kinderen mogelijk van Kinderen dansen op het ijs. In 2007 deed Didier hier namelijk aan mee. Maxim deed een jaar later mee aan de competitie. Rene Froger heeft uit een eerder huwelijk overigens ook nog twee kinderen: Natascha en Danny Froger. Daarnaast is hij opa van meerdere kinderen. De ouders van Froger zijn overigens beide overleden, zelfs kort na elkaar in 2009. Hij heeft zelf prostaatkanker gehad, maar dit kon gelukkig goed behandeld worden.

Het inkomen van Rene Froger

Het inkomen van Rene Froger hangt van een paar factoren af. Het aantal streams van zijn nummers op bijvoorbeeld Spotify heeft hier invloed op, net als hoe vaak hij gevraagd wordt om op te treden. We weten in ieder geval dat hij vooral veel geld krijgt met de Toppers. Voor één concertreeks ontvangt hij als mede-eigenaar van Toppers in Concert BV namelijk een miljoen euro. Hier komt ook nog minstens 5 ton bij op, wat het salaris van Rene Froger als zanger van de Toppers is. We denken daarom dat het jaarlijkse inkomen van Rene Froger minimaal 1,5 miljoen euro is.